Tarih 21 Mayıs 2012 Şampiyonlar Ligi Finali. Munih'teki Allianz Arena' oynanan macta Bayern Munih ile Chelsea karşı karşıya gelmiş, son gulen Chelsea olmuş. Macı Star TV icin anlatan efsane spiker Ercan Taner'in mac sonu şampiyon Chelsea'li oyuncularla yapılan "flash-interview" yayınını simultane cevirmek durumunda kalması sosyal medyada tartışmalara neden olmuştu. Sosyal medyadaki tartışmaların gittikce ağır sozlere ve kufurlere gitmesi uzerine, Ercan Taner şoyle bir yazıyı NTVSpor.net'te yazmak zorunda kalmıştı: Alıntı:
BENİM MAC SONU ANATOMİM 3 saat mac anlattım… Mac sonu roportajlar kulağıma net gelmedi… Seyirciye duyduklarımı, ekranda gorduklerimi naklettim… Aman Allah’ım takip etmediğim Twitter’da bir baktım, bana İngilizce mac sonu duyamadığım roportajlar hakkında neler yazmışlar sevgili okurlarım biliyor musunuz? Ben İngilizce biliyorum, ama anında tercume yapamam cunku bu konuda ne eğitimim var ne de yeteneğim… 3 saat yayın yap, Şampiyonlar Ligi final macında butun oyuncular, takımlar ile bilgi ver ve sonunda seninle dalga gecen 275 kişi… Bunun icin Twitter’da yokum! Arap baharı, ozgurluk, eşitlik sosyal medyada ozgurluğun beyaz bayrağı olmuştu… Ben de gurur duymuştum… Ama duymadığım icin anlayamadığım roportajlarla ilgili benimle dalga gecen insanları gorunce, yıkıldım... Fuat Akdağ dostumla Pazar sabahı konuştum. Bana “boş ver Ercan” dedi… O benim 1980’li yıllardan beri dostum… Pazar akşamı Hıncal abiyi telefonla aradım; “abi bu halk macı boş vermiş, beni, duyamadığım İngilizce abuk subuk Cech, Drogba roportajının (ikisi de İngiliz değil) tercumesiyle yargılıyor” dedim… 275 kişi beni idama mahkûm etti… Cunku duymuyorum, anlamıyorum… Bunların arasında, yıllarca beraber calıştığım, yayıncılığı esasında bilmesi gereken Mutluhan Suner bile varmış, mactan sonra gordum… Ama yayıcılığı o da unutmuş, piyasaya ayak uydurmuş demek ki… “Bayern kupayı alacakmış” demişim, “Bayern ikincilik şildi alacak” dedim, Mutluhan bunu biliyorsun… Neyse, bana, “senin Şapkanı ………….” diyen bir arkadaş da varmış twitter’da, dunku yayının sonunda gordum… Ben macı şapkalı İstanbul’dan anlattım! Benim servis arkadaşlarım şapkalı gordu beni… Hadi bakalım sen veya siz kimsiniz dostlar (Duşmanlar)? Ben Ercan TANER, dun 19 MAYIS’tı… Ve gece bu işi bırakmaya karar verdim… Sabah kalktığımda kararım kesindi… Eşim guzel bir kahvaltı hazırladı… Sonra Fuat ile cok guzel bir oğleden sonra spor muhabbeti yaptım… Hıncal abi ile akşam uzeri konuştum… “Abi Twitter’ı gordun mu, beni idam ettiler, ben bu işi artık yapmayacağım” diye… Sadece olene kadar bende kalacak bir cumle soyledi bana… Duymadığım, dipten gelen roportajlar yuzunden benimle dalga gecenler, cok mutlu oldular sayın okurlar… Daha once de soylemiştim yine soyluyorum maalesef bizde sporla, futbolla ilgilenmek yerine onun arka bahcesiyle ilgilenmek cok hoşumuza gidiyor. Bu yuzden de futbolda bir adım ileri gidemiyoruz. Twitter bu işi yapamayan, yapan, kovulan asalaklarla dolu… Yahu Twitter’da mac anlatıp, yorumlayan spiker gordunuz mu hic? Ben onu da gordum… Onun icin vazgectim… Bu halk beni seviyor… 275 kişi beni etkilemez. Ben manava, bakkala, kasaba, taksiciye bakarım. Sokaktaki halka bakarım. Hakaretin, kufrun havalarda ucuştuğu, anaya avrata kufretmenin sanki normalmiş gibi gorunduğu Twitter’daki sahte klavye delikanlılarına değil! Bu işi bırakmayacağım… Cunku duşmanlarımı biliyorum… Haydi yorumlarınızı bekliyorum dostlar… Kaynak:NTVSpor.net
PS: Gunumuzde Ercan Taner kendine ait bir Twitter hesabına sahip ve sosyal medyayla daha barışık... __________________
Ercan Taner İngilizcesi [Light Nostalji]
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Ercan Taner İngilizcesi [Light Nostalji]