İspanya´nın Real Betis takımında forma giyen milli futbolcu Mehmet Aurelio, 2010 Dunya Kupası elemelerinde Turkiye´nin 29 Mart´ta İspanya ile yapacağı macla ilgili olarak, "Cok zor ama İspanya´yı şaşırtabiliriz" değerlendirmesinde bulundu. La Liga’da son donemlerde aldığı kotu sonuclarla 16. sırada bulunan ve hassas bir donemden gecen Real Betis’te ister istemez ortamın gerginliğinden etkilenen Aurelio, takım olarak bu durumdan bir an once cıkıp 2 ay Sonraki İspanya-Turkiye macına da en iyi şekilde hazır olmak istediğini soyledi. Aurelio, "İspanya Milli Takımı dunya capında bir takım ve cok onemli, mukemmel oyuncuları var. Tecrubeleri bizden daha fazla. Ama Turkiye Milli Takımı da son donemde iyi bir yukselişe gecti. Avrupa Kupası’nda bunu gosterdik" dedi."Turkiye’nin İspanya’yı sahasında yenebileceğine samimi olarak inanıyor musun?" sorusuna Aurelio, "Ben inanıyorum. Arkadaşlarıma, takıma guveniyorum. Cok zor ama İspanya’yı şaşırtabiliriz. Bunun icin calışmamız lazım. Cok zor bir mac olacak ama kazanmayı umuyoruz" cevabını verdi. 29 Mart tarihindeki macın Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanacak olmasının kendilerini etkilemeyeceğini savunan tecrubeli futbolcu, "Turk Milli Takımı’ndaki tum futbolcular bu tip bir ortamda oynamaya alışık. Cok guzel bir stat ve macta cok taraftar olacağını tahmin ediyorum. Oynaması zevkli, seyri guzel bir mac olacak" şeklinde konuştu. 31 yaşındaki futbolcu, milli takımın İspanya ile oynayacağı iki macta istediği sonucları alamaması halinde grup 2.si olmak icin Belcika’ya karşı mucadele edeceğini belirtip, "Dunya Kupası’na katılmak icin herşeyi yapacağız" dedi. Bu arada ligde kotu durumda bulunmalarından dolayı son donemlerde gazete okumadığını ifade eden Real Betisli futbolcu, form duşukluğu yaşadığı eleştirilerine katılmayıp, "Takım olarak karışık bir donemden geciyoruz. Başlangıcta iyi sonuclar aldığımızdan ortam da iyiydi. Fakat şimdi iyi sonuclar alamıyoruz, bu tum takımı olduğu gibi beni de etkiliyor. Bu durum değişecek kazamaya başlayacağız" değerlendirmesini yaptı. Aurelio, ilk kez yaşadığı Sevilla kenti icin de, "Guzel ve rahat bir şehir. Bir istanbul değil, cok daha kucuk ama burada iyiyim, ailem de burada iyi" dedi. Eski takımı Fenerbahce’yi sadece internetten takip ettiğini soyleyen Aurelio, "Son donemlerde kazandığını gormek beni mutlu ediyor. Cunku Fenerbahce’de cok iyi arkadaşlarım var, onlar icin mutluyum" acıklamasında bulundu. Son olarak Aurelio, futbolcu olarak gelecekteki kariyeriyle ilgili, "Geleceği konuşmak cok zor. Futbol cok değişiyor. Burada 3 yıllık sozleşmem var bunu tamamlamayı umuyorum. La Liga’da cok iyi futbolcular var ve iyi bir tecrube kazanıyorum" dedi. Ote yandan La Liga’nın 21. haftasında yarın İbrahim Kaş’ın takımı Getafe’ye karşı oynayacak olan Real Betis’te, alınacak kotu bir sonucta teknik direktor Paco Chaparro’nun gonderilebileceği iddia ediliyor. kaynak=fanatik.com __________________