Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) her yıl duzenlediği olağan kongresi, yarın Fransa'da yapılacak. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) her yıl duzenlediği olağan kongresi, yarın Fransa'da yapılacak. Başkent Paris'te, TSİ 09.00'da başlayacak 35. UEFA Kongresi'ne, Turkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Mahmut Ozgener, Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile Milli Takımlardan Sorumlu Yonetim Kurulu uyesi Levent Kızıl katılacak. Kongrede UEFA Başkanı Michel Platini'nin tek aday olarak katılacağı başkanlık secimlerinin yanı sıra gorev suresi dolan 7 yonetim kurulu uyeliği icin de secim yapılacak. Toplam 13 kişinin yarıştığı Yonetim Kurulu uyeliği icin UEFA 1. Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik de aday oldu. 1990 yılından bu yana UEFA İcra Kurulu uyeliğini surduren ve hali hazırda en kıdemli uye olan Erzik, yonetim kurulu uyesi secildiği takdirde, Mart 2015'e kadar gorevine devam edecek. Aynı zamanda FIFA İcra Kurulu Uyesi de olan Şenes Erzik, UEFA'da Kulup Lisans Komitesi ve Fair Play-Sosyal Sorumluluk Komitelerinin Başkanlığını, Hakem Komitesi'nin ise başkan yardımcılığını yurutuyor. Erzik aynı zamanda Profesyonel Futbol Strateji Konseyi'nde UEFA Yonetim Kurulu'nu temsil ediyor.Başkanlık ve yonetim kurulu uyeliği secimlerinde, UEFA'ya bağlı 53 uye federasyonun başkanları oy kullanabiliyor. Kaynak : www.ntvspor.net __________________