Hakemlerle ilgili konuştuğu gerekcesiyle 5 mac ceza alan Alex Ferguson'a, bir başka meslektaşından destek geldi.
Blackpool Menajeri Ian Holloway, hakemleri eleştirdiği gerekcesiyle 5 mac hak mahrumiyeti ve 30 bin pound para cezası alan Sir Alex Ferguson'a yapılanların haksızlık olduğunu soyledi. Teknolojik onlemlerin futbolda da devreye girmesi gerektiğini savunan Holloway, Independent'a yaptığı acıklamada "Teknolojiyi futbolda da kullanmak icin neyi bekliyoruz, anlamıyorum. Rugby, tenis, kriket gibi bircok sporda hakemlere teknoloji de yardımcı oluyor. Onların insan olduğunu unutuyoruz. Onların da birer insan olduğunu unutuyoruz. Diğer yandan, hakemler hata yapınca takımı zarar goren Ferguson elbetteki konuşacak. Bunun icin 5 mac ceza alması sacmalık." şeklinde konuştu. Alex Ferguson'ın durumunu anladığını dile getiren 48 yaşındaki teknik adam, "Ferguson, dunyanın en iyi kuluplerinden birini Premier Lig şampiyonluğuna ulaştırmaya calışıyor. Omuzlarındaki baskı cok fazla. Onun yerinde ben de olsam, aynı şekilde hakemleri eleştirirdim. Federasyon'un bu duruma gosterdiği reaksiyon cok anlamsız. O para cezasını ne yapıyorlar? Siz kimsiniz ki boyle bir para alabiliyorsunuz? Bunun yerine Japonya'ya yardımda bulunun." diyerek tepkisini gosterdi. Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson, Chelsea macının ardından hakem Martin Atkinson'ı ağır bir dille eleştirmiş ve bunun karşılığında ağır bir ceza ile karşı karşıya kalmıştı. Goal