Wenger'den Ferguson'a hodri meydan!
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Wenger'den Ferguson'a hodri meydan!
-
15-10-2019, 11:21:18Kayıtlı ÜyeArsenal Menajeri Arsène Wenger, takımında oynayan İngiliz futbolcu sayısının azlığını eleştiren Manchester United calıştırıcısı Alex Ferguson'a sert bir yanıt verdi. Birbirlerine yonelik nefretleriyle unlu iki hoca, bir kez daha karşılıklı olarak atıştı. Alex Ferguson'un Wenger'i, İngiltere'de minimum sayıda yabancı futbolcu oynatma şeklindeki genel planı, kendi kişisel amacları doğrultusunda bozmakla eleştirmesi, Fransız teknik adamı kızdırdı. Konuya ilişkin olarak yaptığı acıklamada Manchester United icin "sutten cıkmış ak kaşık" değil, diyen Wenger, "United'ın bu sezon yaptığı yatırımlara bakacak olursanız, yabancı futbolcular icin ne kadar cok para harcadıklarını gorursunuz. Alex Ferguson'un bu yorumlarının arkasındaki esas gaye nedir, bilemiyorum. Ancak ben futbolculuk donemimde Manchester'da yabancı futbolcuydum ve hocam boyle şeyler soylemiş olsa, hic de memnun olmazdım" şeklinde konuştu. Kinayede bulunarak, "Eğer istiyorsa, İngiliz futbolunun butun gunahını ustume almaya hazırım" diyen Wenger, "Sporun her zaman kaliteyle ilgili bir şey olduğunu duşundum. Dolayısıyla da kuralların ardına saklanmak kimseye yarar sağlamaz. Sınıfın seviyesini duşurduğunuzde bu, kotu oğrenciyi iyi yapmaz. Daha da kotu yapar. Ancak ve ancak dunyadaki rakiplerinizle savaşarak seviyenizi yukseltebilirsiniz. Kamuoyu da en iyi futbolu sahada gormek istiyor" dedi. __________________