Alman Birinci Futbol Ligi takımlarından FC Koln'de oynayan ve uzun zamandan bu yana sağlık sorunu ceken Umit Ozat, ABD Cleveland'daki ozel bir klinikte tedavi olmak icin bu ulkeye gidecek. Umit, Kolner Express gazetesine yaptığı acıklamada, son tedaviler icin Salı gunu ABD'ye gideceğini belirterek, ''10 ila 14 gun orada kalacağım. Mart ayı başında da koşu antrenmanına başlamam icin bir diyet programı uygulanacak. Hedefim bu sezon lige geri donmek'' dedi. Bundesliga'da bu sezon son 4 veya 5 macta oynamak istediğini belirten Umit, ancak bunun icin once doktorlardan yeşil ışık alması gerektiğini ve kalbinde yuzde 100 bir şey olmadığına dair kesin bir kararın olmasını istediğini ifade etti. Ailesinin ve tanımadığı bir cok kişinin kendisine futbolu bırakması yonunde tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Umit, ''Bu insanlar beni sevdikleri ve kaybetmek istemedikleri icin bunu soyluyorlar. Her antrenmanda her oyunda bir şey olabilir diye duşuyorlar. Bunun icin zaten bu kadar cok muayene oluyorum'' şeklinde konuştu. Umit, kariyerinden sonraki hayatı endişe icinde gecirmek istemediğini, merdivenleri cıktığı zaman bir şey olacak diye korku icinde olmak istemediğini, bu hastalığı bu mikrobu yenmek istediğini ifade etti. ''Baban bu konuda ne diyor'' şeklindeki bir soruya karşılık da, Umit, ''Babam yeniden oynamamı istiyor. Tabii doktorların yeşil ışık vermesi şartıyla. Onun tavsiyesini her şeyden ustun tutuyorum. O bana 'oğlum bırak' derse, bunu yaparım'' dedi. Babasının soylediklerinde hep haklı cıktığına dikkat ceken Umit, futbolcu olacağını, Fenerbahce'de ve Milli Takım'da kaptan olacağını ve Koln'de bir gun kaptan olacağını da kendisine soylediğini kaydetti. FC Koln'un kendisine her konuda yardım ettiğini, başkan Overath'ın bile Siegburg'daki muayenelere birlikte geldiğini ifade eden Umit, bu durumdan dolayı kulubun insani yonunu tanıma fırsatı bulduğunu, hangi gorevde olursa olsun bu takımda kariyerini bitirmek istediğini ifade etti. ''Ben kalbimi bu kente ve bu şehre kaptırdım'' diyen Umit, ''Bu sezonda once Almanya'da 3 kulupten teklif aldım. Turkiye'de iki katını kazanırdım. Ailemle Koln'de yaşamak, cocuklarımın burada okula gitmesini istiyorum'' şeklinde konuştu. AJANSSPOR