Kanoute'den Sevilla'da cami yapımı icin kampanya
Futbol0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Kanoute'den Sevilla'da cami yapımı icin kampanya
-
15-10-2019, 11:12:34Kayıtlı ÜyeKanoute'den Sevilla'da cami yapımı icin kampanya Malili eski futbolcu Frederic Kanoute, İspanya'nın guneyindeki Endulus bolgesinin Sevilla kentinde cami yapımına destek icin kampanya başlattı. Sevilla Cami Vakfının kentte cami ve İslam kultur merkezi inşa etme girişimine destek veren Kanoute, başlattığı kampanya ile proje icin bağış yapılmasını istedi. Kanoute yayınladığı videoda, Sevilla Kulubunde oynadığı donemde (2005-2012) bu kentte yaşayan Muslumanlara yardımcı olmaya calıştığını aktararak, şimdi bu desteği herkesten beklediğini ifade etti. Endulus kenti olan Sevilla'da yaklaşık 700 yıldır bir cami olmadığını kaydeden Kanoute, "Gunumuzde İslam'ın ışığına ornek olacak bu projenin bir parcası olmaktan gurur duyuyorum. Ama siz de biliyorsunuz, bir futbolcu tek başına mac kazanamaz. Takımımıza katılın. Desteğinize ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. Kanoute, Sevilla Cami Vakfı Başkanı İbrahim Hernandez ile birlikte caminin inşası icin, "Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz" mesajı gonderdi. Başarılı bir futbol kariyeri olan 41 yaşındaki Kanoute, Sevilla takımında forma giydiği donemde basına yaptığı acıklamalarda, "Bir camiye yakın olmak isterdim." demişti. Sevilla yerel yonetiminin gecmiş donemlerde kentte cami inşasına izin vermemesini de eleştiren Kanoute, "Bunun bir hata olduğunu duşunuyorum. Bir yonetimin din ozgurluğunu kısıtlamasının aşırılığı teşvik edeceğini duşunuyorum. Sevilla'daki Muslumanlar bodrum katlarında dua ediyorlar. Bu onurlu bir şey değil. Ben, Musluman toplumunun layık olduğu bir yerde onuruyla dua etmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer bir topluluk onurlu bir yerde dini vecibelerini yerine getirirse, kendini daha iyi hisseder ve topluma daha fazla entegre olur." ifadelerini kullanmıştı. Kanoute, 2007 yılında da mescit olarak kullanılması icin Sevilla'daki bir binayı satın almıştı. KAYNAK: https://kralspor.ensonhaber.com/kano...019-05-10.html __________________