Hakan Şukur Galatasaray'ın altını mı oyuyor?
Futbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Hakan Şukur Galatasaray'ın altını mı oyuyor?
-
15-10-2019, 11:10:34Kayıtlı ÜyeBu yazıyı lutfen bir 'spor' veya 'futbolcu yazısı' gibi okumayın. Ulkemin cok onemli bir kesitini anlatıyorum. Bir kişi ama cok şeyi anlatan bir kişi... Gercekleri yazan gazetecilerin bu ulkede hic sevilmediğini benim kadar iyi bilen de yoktur. Zaten magazin dunyasında yeteri kadar duşmanın var. Bari futbolcular uzak kalsın dedim ama... Son olaylar uzerine dayanma gucum bitti... Hakan Şukur cok yonlu zararlı politikacı oldu. 'Galatasaraylı futbolcular oruc tuttuğu icin Diyarbakırspor'a yenildi' iddiası uzerine başlayan futbol-oruc tartışmasındaki tavrına hic şaşırmadım. NikÂh tanığı olarak Fethullah Hoca'yı sectiği zaman bakışını değil duruşunu acıkca gostermişti. Futbol sahalarına getirdiği ve goturduğunu tarih yazacak. Allah'ın işine bakın ki erkek kardeşi de şarkıcı Seda Sayan'ın beşinci eşi oldu. Hadi gecin bunları... Hadi "cete kurmakla suclanıp tutuklanan kabadayı Sedat Peker arkadaşı olabilir, birlikte havuza girebilirler. Unlu kişiler herkesi tanır, arkadaşı olabilir' dedim. Hadi 'Ankaragucu macında penaltı yaptırarak gol atmasını sağlayan (ustelik haftalar sonra) sahadaki arkadaşı Orhan'ı değil de, yedek kulubesinde bekleyen arkadaşı Hakan Unsal'a da koşabilir' dedim. O hareketi ile hocası Hagi'yi protesto ediyorsa bana ne? Hagi efendi onurlu olsun hesabını istesin. Ama onceki gun Olimpiyatevi'ndeki odul toreninde soylediği soz... pes doğrusu... Hakan efendi babası yaşında onlarca spor adamının onunde diyor ki 'Oduller duyguyla- vefayla verilir. Herkes layık olduğu değeri gorur'... Bu sozler o kadar derin ki. Anlamak icin cok akıllı olmak gerekmiyor. Salonda bulunan herkes Teknik Direktor Ersun Yanal'a gonderilen acık mektup diye duşunuyor. İşte bu yuzden diyorum ki, Hakan Şukur artık sadece gol kacıran eski bir futbolcu değil, cok usta ve de tehlikeli politikacı... Ozellikle de Galatasaray camiası icin tehlikeli bir sorun... Fransız ekolu Galatasaray boyle devam ederse Fethullah Hoca'nın mekteplerine doner. .................... Morali her koşulda musluk gibi bozuluyor ama... Bakın şoyle bir gecmişe donelim... Galatasaray'a geleli kac yıl oldu hatırlamıyorum ama... Geldiği gunden beri; kulubu, arkadaşlarını, taraftarı ve spor medyasını meşgul eden problemleri gozumun onunde cok net duruyor. Her zaman problem adam. Gerekcesi de cok komik.. 'duygusalmış'... Peki Galatasaray mı buyuk, Hakan Şukur mu? Veya Fethullah Hoca mı, Sedat Peker mi yoksa Galatasaray mı daha buyuk? Yonetimler ve camia bu adamın bunalımlarından, problemlerinden bıkmadı mı, yorulmadı mı? Galatasaray'a verdiği manevi zararı gormuyor mu? Koskoca Galatasaray camiası parcalandı goren yok mu? Bir babayiğit cıkıp da 'Futbolu mu bırakacak, koyune mi donecek, başka kulupte beş yıl da stoper mi (babası oyle diyor) oynayacak... ne yapacaksa yapsın da duşsun artık şu Galatasaray ve milli takımın uzerinden. Ona harcadığımız zaman yuzunden, ne Hakan Şukurler harcadık farkında değiliz.' diyemeyecek mi?.. Bunları kendi aralarında konuşuyorlar. Yıllar once Hakan'ın gorup beğendiği ve evlenmek istediği bir kız (Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsın) 'hayır' demişti. Hatırlasanıza Hakan gol orucuna başlamıştı. Aylarca sahalarda ruh gibi dolaştı. Neymiş efendim sevdiği kız evlenmek istemiyormuş. Bu ulkede futbolcuları kara cahil bulan, onurlu-kişilikli milyonlarca guzel kız var. Butun kızlar Hakan icin ayılıp-bayılmıyor ya... Olay resmen ulkeye mal oldu. Zamanın Başbakanı Tansu Ciller işi gucu bırakıp kız istemeye gitti. Evlendi rahmetli eşinle anlaşamadı, yine morali bozuldu. Aylarca tribunlerde sanki boşanmasını bekledik. Yine aylarca gol atamadı. Boşanınca bu kez 'Daha yeni boşandı, morali bozuk' diye beklemeye başladık. Bir donem İtalya'ya gitti gidecek, Galatasaray'da istediği para verilirse kaldı kalacak geyik muhabbetleri vardı. O gunlerde de gol atmayı unuttu. İtalya'ya gitti bize ne de... hep sakatlandı nedense. Orada morali duzeldi de bacakları bozuldu. Sonra İngiltere'de kale arkasında beklediği gunler. Yine hep sakat ve dondu-donecek... Galatasaray taraftarı son alt haftadır milli takıma cağrılmadığı icin morali cok bozuk Hakan Şukur'e katlanıyor. Morali ne zaman duzelecek belli değil. Ersun Yanal şutlanıp Hakan da tekrar milli formayı giyince acaba duzelir mi? Galatasaray'ın tek şansı ozel yaşamı... Allahtan melekler kadar temiz, şirin bir eşi ve iki tatlı yavrusu var. Ozel yaşamını bahane edemiyor. Sonucta Hakan Şukur gerek Galatasaray gerekse milli takım icin hep problem. Oynasa da oynamasa da hatta yurt dışına olsa bile... Avrupa'da yedek bile değilken milli takımda oynatılırdı. Ne kadar acı, Ukrayna macında milli forma ile sahaya cıkan futbolcular, macı tribunde izlemeye bile gitmeyen Hakan Şukur'u hissettiler. Cunku tribunde 'Hakan Şukur' yazan pankart asılmıştı. Onun yerine oynayanların psikolojisini duşunun... Bazı taraftarlara gore neymiş efendim, cok duygusal delikanlı imiş. Bana ne kardeşim? Babası kuluplerle para pazarlığı yaparken duygusallıktan soz ediyor mu? Kaleye giren topu dışarı attığı zaman parayı kesiyor mu? Son sozum benim gibi duşunen futbolseverlerin ortak goruşu... Hakan kardeşim Allah aşkına, ne olur Galatasaray'ı bırak. Bıktık, usandık, yorulduk senden. Bırak da birileri yetişsin. Biliyoruz Galatasaray'da seni yedeğe cekecek teknik direktor yok. Sana 'gule gule' diyecek yonetici de yok. Galatasaray gibi aristokrat bir yuvanın temeli yıkma. Bari sen yap bu iyiliği... Attığın goller icin teşekkur ederiz. Ama sen de Milli Takım'dan ve Galatasaray'dan aldığın trilyonlarca lirayı unutma. Aykut Işıklar D.B.Tercuman __________________