televizyondaki futbol programlari ile ilgili bir arastirma..help plz...
Futbol0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- televizyondaki futbol programlari ile ilgili bir arastirma..help plz...
-
15-10-2019, 11:09:58Kayıtlı Üyedegerli arkadaslar, aksamlari isten sonra bir universiteye gidiyorum, ve bir odevim var..Bi arastirma konusu..tv deki futbol programlari ile ilgili..netten bazi arkadaslarimdan yararlandim, ama burda, gazetelerin kose yazarlarina tas cikartacak kadar harika ve kaliteli yorumlar var, bu nedenle buradaki arkadaslardan yardim almak istiyorum... Eklemeye calisiyorum anketimi, birde burya da yapistiracam... bir kac dakikanizi ayirip bana yardimci olursaniz size minettar kalacagim...cok tesekkurler...ufuk... mailime yollayabilirseniz cok daha mutlu olurum.. [email protected] yada [email protected] SPOR PROGRAMLARININ TOPLUM UZERINDEKI ETKILERI *ADI SOYADI : *ILI : *MESLEK : *TAHSILI : *YAS : · yukarda yazili alan istege gore doldurulabilir, istatistiklere yardimci olmasi amaci ile hazirlanmistir. 1. Televizyonda spor programlarini izliyor musunuz? a. Surekli izlerim b. Zaman zaman izlerim c. Nadiren izlerim d. Hic izlemem 2. Hangi tur sporla en cok ilgilenirsiniz ? (Futbol, Basketbol, Hentbol,Tennis, vs ) …………………….. 3. Televizyonlarda yayinlanan spor programlarini zaman ve icerik olarak yeterli buluyormusunuz? a. Evet yeterli b. Hayir Yeterli Degil c. ………………………………….. (varsa yorumunuz; yeterli ama……gibi) 4. Hangi kanal/ kanallarin spor programlarini izlersiniz ? a. Hemen hemen hepsini izliyorum b. Bir kac tane izliyorum c. Sadece 1 kanali izliyorum. * …………………………………………..(program ismini/kanalini yazarmisiniz) 6. Hafta Sonlari yayinlanan spor programlarinin toplum uzerinde egitici bir etkisi olduguna inaniyor musunuz ? a. Evet b. Hayir c. Kismen yararli d. ………………………………………. 7. Toplum icin yararli oldugunu dusundugunuz spor programi varsa isim verebilirmisiniz? a. ………………………….(program ismi) b. …………………………………………( …,…konularinda oldukca egitici..vs.) 8. Hafta sonlari genellikle yayinlanan spor programlari tamamina yakin kismi Futbol icerikli oluyor. Bu programlarin formati hakkindaki genel dusuncenizi soyleyebilirmisiniz? a. Cok kaliteli, begeniyorum b. Kaliteli, seyredilebilir c. Fena degil. d. Kotu, seyretmeye degmez e. Cok zararli f. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 9. en cok begendiginiz spor programini ve program sunucusunu soyleyebilir misiniz? Hangi ozelligini begeniyorsunuz ? a. ……………………………. (ismi ) b. ……………………………….( begendiginiz ozellikleri, yada ozelligi) 10. Hafta sonlari, ulke genelinde yayin yapan , buyuk TV kanallarindaki futbol icerikli spor programlarinin tamamina yakininda HAKEM hatalari yer almaktadir. Bu konuda ki dusunceleriniz nedir ? a. Evet kesinlikle, hakemler elestirilmeli b. Hakemleri elestirmek normal c. Elestirilebilir ama TV programinin formatini bunun uzerine oturtmak yanlis d. Hakem hatalari on plana cikartilmamali e. Hayır futbol 22 kişiyle oynanir, sadece oyun elesitirilmeli ,Hakemler asla elestirilmemeli f. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 11. Hakem hatalarini elestirmenin reyting icin yapildigi fikrine katiliyor musunuz? a. Evet kesinlikle reyting icin yapiliyor b. Kismen reyting icin olduguna inaniyorum c. Hic alakasi yok, hakem hatalarini gundeme getirmekle reyting yukselmez d. Bu konu da hic bir fikrim yok e. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 12. futbol seyircisinin halen yayinlanmakta olan TV programlardan, olumlu yada olumsuz etkilenebilecegini dusunuyor musunuz ? a. Evet kesinlikle bu programlardan cok etkileniyorlar b. Biraz etkisi vardir sanirim c. Televizyonun insanlar uzerinde cok az etkili oldugunu saniyorum d. Hayir, televizyon insanlari etkilemez e. Yorumum yok f. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 13. Turkiye de futbol seyircisinin, futbol kulturu ve futbol bilgisi olduguna, futbol kurallarini bildigine inaniyor musunuz ? a. Kesinlikle hepsi futbolu cok iyi biliyorlar. b. Buyuk cogunlugu futbolu ve butun kurallarini iyi biliyorlar c. Heralde yarisi futboldan anliyordur d. Cok azinin futboldan anladigini dusunuyorum e. Hic birisi bir sey bilmiyor. f. Bu konuda bilgim yok, yorum yapamayacagim g. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 14. Sizce Turkiye de futbol seyircisi fanatik midir* ? * Fanatik; Bir kimseye veya bir seye asiri duskunluk ve tutkuyla bagli olan kimse a. Cok fanatik olduguna inaniyorum b. Cogunlugu fanatik c. Fanatik seyirciler vardir ama sayilari az d. Hayir bence Turkiye de fanatik futbol seyircisi yoktur e. Bu konuda bilgim yok f. ……………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 15. Futbol icerikli programlar da hakemlerin hedef alindigini dusunuyor musunuz ? a. Evet kesinlikle b. Cogunlukla c. Fazla degil d. Hayir e. Dusuncem yok, bir sey soyleyemem f. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 16. Hakem hatalarinin on plana cikarildigi spor programlarinin, kitleleri hakemlere karsi yonlendirdigini, toplumu bu konuda olumsuz yonde etkileyebilecegini dusunuyor musunuz ? a. Evet kesinlikle katiliyorum b. Genellikle katiliyorum c. Kismen katiliyorum d. Hayir katilmiyorum e. Dusuncemyok bir sey soyleyemem f. …………………………………..( bu konuda ilave etmek istediginiz varsa) 17. Futbol programlarini, icerik olarak yeterli buluyor musunuz ? a. Evet cok kaliteli b. Iyi c. Kismen yeterli sayilir d. Hayir icerik olarak cok zayif e. Cok kotu 18. Eger siz bir programci olsaydiniz, ulusal yayin yapan bir kanalda futbol icerikli bir programi nasil yayinlardiniz? (nasil bir program izlettirmek isterdiniz, lutfen hayalinizdeki, dusundugunuz iyi bir program nasil olmalidir bu kisma yaziniz.. ornegin, seyircilerin hem studyoda, hem de telefonla katilimini saglardim, hakem hatalari ile ilgi bolumu hic yayinlamazdim, haftanin golu, haftanin futbolcusu, haftanin takimini halk oylamasi ile secerdim, haftanin en guzel pozisyonun secerdim, hakem hatalari yerine takimlarin taktik hatalarini tartisirdim, bayan futbol sunuculari renk katardi… gibi…) ……………………………………………………………………………………….. 19. Hakem hatalarinin surekli on plana cikartildigi, ve futbolcu yada yoneticilerin karsi takimi yada kisileri kiskirtacak hareketler ve beyanatlarda bulundugu, reyting amacli televizyon programlarinin seyirci uzerinde ne gibi olumsuz etkiler yaptigini dusnuyorsunuz ? ……………………………………………………………………………………….. 20. Futbol maclarinin sifreli kanallarda yayinlanmasi sizce dogrumudur ? a. Evet gayet normal, avrupada bir cok ulkede de boyleyapiliyor b. Hayir, ulkemiz sartlarinda acik yayin yapan kanallar da yayinlanmasi daha dogru olur. c. ………………………………………….(varsa kendi gorusleriniz) 21. Medya nin futbola olan yaklasimini nasil buluyorsunuz ? a. Kiskirtici ve olumsuz b. Yapici ve Olumlu c. Her ikisi de mevcut d. ………………………………………….(varsa kendi gorusleriniz) 22. medya da begendiginiz futbol kose yazarlari var mi ? varsa kimleri okursunuz ? ………………………………………….(varsa kendi gorusleriniz) 23. Futbol medyasi sizce dogru ve guvenilir yayin yapiyormu ? ………………………………………….(varsa kendi gorusleriniz) 24. Medyanin futbol seyircisi uzerinde etkisi olduguna inaniyormusunuz ? a. evet olumlu bir etkisi var b. evet olumsuz etkisi var c. hayir hic bir etkisi yoktur ………………………………………….(varsa kendi gorusleriniz) 25.Televizyon programlarinin ve medyanin toplum uzerindeki etkileri hakkindaki dusuncelerinizi yazarmisiniz ?… TESEKKURLER…… …………………………………………………… __________________