Bakan Celik'ten kuluplere mujde!
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Bakan Celik'ten kuluplere mujde!
-
15-10-2019, 11:06:46Kayıtlı ÜyeCalışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik, futbol kuluplerinin vergi ve SSK pirim borclarına yonelik bir duzenleme calışması icinde bulunduklarını soyledi. Bakan Celik, partisinin Yıldırım ilce teşkilatı tarafından duzenlenen toplantıda bir gazetecinin, ''Turkcell Super Lig'de mucadele eden takımların vergi ve SSK prim borcları konusunda ciddi sıkıntıları bulunuyor. Bu doğrultuda bir calışmanız var mı?'' şeklindeki sorusuna, ''Ozellikle vergi ile ilgili bir calışmamız var. Maliye Bakanı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız bir calışmayı başlattılar. Olayın icine SSK ve diğer primlerin de girmesi halinde birlikte, uclu calışma karar aldık'' yanıtını verdi. Konuyla ilgili gelecek gunlerde ne yapılabileceğini goruşeceklerini kaydeden Celik, ''Vergi ve SSK primleri konusunda inşallah kuluplerimizin daha rahat hareket edebilecekleri, onlerini daha iyi gorebilecekleri bir duzenlemeyi gercekleştiririz. Aksi taktirde kuluplerin zorda olduğunu, Bursaspor ve diğer goruştuğumuz spor kulup başkanlarından aldığımız bilgiler de teyit etmektedir'' diye konuştu. -BURSASPOR'A YARDIM KAMPANYASI- Bakan Celik, Bursaspor Kulubu'nun borclarının odenmesine yonelik, kendisinin iki hafta once başlattığı yardım kampanyasının karşılığını yuzde 90 oranında aldıklarını, kalan taahhutlerin de onumuzdeki gunlerde valilik hesabına yatırılacağını bildirdi. Bursaspor'un kendileri icin cok onemli olduğunu vurgulayan Celik, şoyle devam etti: ''Bugun de yoğun bir şekilde Bursaspor icin calışmalarımızı surdureceğiz. İnanıyorum ki, bugun de onemli neticeler alacağız. Sonucları akşam kamuoyu ile paylaşacağız. Bu şekilde borcsuz bir Bursaspor oluşturma konusundaki cabanın netice vereceğine ben inanıyorum. Ondan sonra da artık Bursaspor'a yonetici olacakların cok hesaplı, kitaplı yonetici olmalarını, bedelini odeyerek yonetici olma şansı elde edecekleri bir doneme de hep beraber gireceğimizi soyluyorum. İnşallah borcsuz bir Bursaspor oluşturulmalı ve kimsenin onunde mazeret falan da kalmamalı. Bursa'ya yaraşır bir Bursaspor onumuzdeki sezon inşallah liglerde yerini alır. Bu da bizi memnun eder. Bizim bunun otesinde bir talebimiz yok.'' -''BTSO BİR ŞEKİLDE DESTEK VERECEK''- Celik, bir gazetecinin ''BTSO'nun 'kampanyaya yasal olarak destek veremeyiz. Yasal duzenleme olursa gereken desteği veririz' yonundeki acıklamaları var. Bununla ilgili yasal duzenleme olacak mı?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: ''Yasal duzenleme şu kısa donemde zor ama BTSO bir şekilde destek verecek. Onumuzdeki gunlerde 250'nin uzerinde sanayici arkadaş toplanıyor. Bireysel desteklerini alacağız. Daha sonra da kurumsal olarak ne yapılabileceğini konuşuyoruz şu anda. Umuyorum ki o desteklerini de alacağız.'' Bakan Celik, toplantının ardından Almira Otel'e giderek, kampanya ile ilgili sanayici ve işadamları başta olmak uzere bazı kişilerle bire bir goruşmeler yaptı. __________________