"Dunyada guneşin doğuşu ve batışının en guzel izlendiği yer." olarak bilinen ve Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yuksekliğinde, 150 metre capındaki tumulus ve dev heykellere ev sahipliği yapan Nemrut Dağı'na, karların eriyip turizm sezonunun acılmasıyla Guney Koreli turistler ilgi gostermeye başladı.
İl Kultur ve Turizm Muduru Mustafa Ekinci, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gecen yıl gittikleri Guney Kore'de seyahat acentesi temsilcileri ve tur operatorlerine Adıyaman ile Nemrut Dağı'nı tanıttıklarını soyledi.
Adıyaman'ın tek başına destinasyon olamayacağını, bu nedenle Hatay, Şanlıurfa ve Gaziantep'i de icine alacak şekilde tanıtım yaptıklarını belirten Ekinci, şoyle konuştu:
"Bu yıl Guney Kore'den 2 bin kişiyi Nemrut'a davet ettik. Şimdiden gelmeye başladılar. Guney Koreli bir grup gazeteci ve blog yazarı, ulkelerinde Adıyaman konulu fotoğraf yarışması duzenledi.

Bu kapsamda da gectiğimiz gunlerde Guney Koreli 7 fotoğraf sanatcısına Gaziantep, Antakya, Şanlıurfa ve Nemrut Dağı'nı gezdirdim. Bugun de Guney Kore'de seyyahların takip ettiği 'Traveller' dergisinin yazarları ve fotoğrafcısından oluşan 3 kişiyle Nemrut Dağı'na geldik. Bu ekiple ayrıca Gaziantep ve Şanlıurfa'yı da gezdik. Mayısta inşallah Traveller dergisi, 25 sayfalık Adıyaman ozel eki cıkaracak ve butun Guney Kore'de dağıtacak."
''BU YIL YUZDE 25 ARTIŞ BEKLİYORUZ''
Ekinci, kente yakın illerle destinasyon oluşturacaklarını, bu kapsamda doğal guzellikleri, gastronomiyi, tarihi ve kulturel zenginlikleri de icine alan en az bir haftalık seyahat planı hazırlayacaklarını kaydetti.
Gobeklitepe icin yapılan reklamlardan Adıyaman'ın da payını alacağını anlatan Ekinci, "Zaten Kultur ve Turizm Bakanlığı bu acıklığı gormuş olacak ki 5 ili 'Gobeklitepe Yılı' kapsamında bu destinasyona dahil etti. Onun toplantıları da yurt icinde Bakanlığımızın başkanlığında devam ediyor. O toplantılardan da neticeler almaya calışıyoruz." ifadelerini kullandı.

''NEMRUT'TAN COK ETKİLENDİK''
Ekinci, gecen yıl Nemrut Dağı'nı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiğini anımsatarak, "Bu yıl yuzde 25 artış bekliyoruz. Yoğun ilgiden bunu cok rahat anlayabiliyoruz. Nisan, mayıs, haziranda neredeyse otellerimizde boş yerimiz yok. Doluluk oranları cok ciddi duzeyde." dedi.
Guney Koreli yazar Kwon Anana da ulkesinde yayımlanan Traveller dergisinde Adıyaman eki cıkarmak istediklerini belirterek, "Bu nedenle dergide calışan gazeteci ve fotoğrafcılarla Nemrut Dağı'na geldik. Nemrut'tan cok etkilendik." dedi.
Motosikletle Turkiye'yi gezen Guney Koreli Jeon Jaeho ise "Bir aydır Turkiye'deyim. Kapadokya ve Guneydoğu illerini de gezdim. Burası cok guzel. Turkiye, ozellikle yemek konusunda cok iyi. Nemrut Dağı fantastik bir yer. Bu kadar guzel olduğunu tahmin etmemiştim. Burada harika vakit gecirdim. Ulkeme gittiğimde Nemrut Dağı'nın ne kadar guzel olduğunu arkadaşlarıma ileteceğim." diye konuştu.
AA