Federasyon başkanlığı seciminde adaylığını acıklayan Ayhan Bermek, Turk futbolunda guvensizlik ortamı olduğunu ve kendisinin başkan secilmesi durumunda sihirli kelimesinin 'şeffaflık' olacağını soyledi. Bermek, futbolda kulupculuğu ve hemşehriliği de yok etmeyi hedeflediğini belirtti. Kanal a Spor Muduru Murat Cimen'in sunduğu Sporvizyon'da, Turk futbolunun geleceği masaya yatırılırken; 14-15 Şubat tarihlerinde yapılacak futbol federasyonu başkanlık seciminde adaylığını acıklayan Ayhan Bermek carpıcı acıklamalarda bulundu.. Turk futboluna guvensizlik ortamının hakim olduğunu belirten Ayhan Bermek; ''Şeffaf olmayan yerde bu hep olacak'' dedi ve sihirli kelimenin şeffaflık olduğunu ifade etti. Bermek, Turkiye Futbol Federasyonu’nun bir catı olduğunu belirtirken ''Bu catının altında kulupler, antrenorler, futbolcular ve hakemler vardır. Futbol Federasyonu bu olguların otorite boşluğu bırakmayacak şekilde takipcisi, yonlendiricisi ve denetleyicisi olacaktır'' dedi. -''BEN ŞEFFAF BİR ADAMIM''- Turk futbolundaki gerceklerin dile getirilmesinin bazı cevreleri rahatsız ettiğini belirten Bermek ''Ben şeffaf yonetime kendi dunyamı acıklamaktan başlıyorum. Kafalarda bir şey kalmasın. Ben buyum. Ben futbolun geleceğinde hoşgoru yatan, eğitim yatan, dunya ile rekabette AR-GE yi on plana alan, hukukun ustunluğunu kesin tanıyan, adalet ilkelerini yerine getirecek olan bir adamım'' ifadesini kullandı. -''KULUPCULUĞU KALDIRMAK, BOLGECİLİĞİ VE HEMŞEHRİLİĞİ YOK ETMEK İCİN VARIM''- 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanılmasının Turk futbolunun zor gunler gecirmesini onlediğini belirten Ayhan Bermek, mevcut federasyonu ve milli takımı tebrik etti. Bermek ayrıca, temiz futbola adım atılması gerektiğini vurgularken, futbolda kulupculuğu ve hemşehriliği yok etmek icin aday olduğunu acıkladı. Bermek şoyle konuştu: ''Futbolun geleceğine, temiz futbola hep beraber adım atmak zorunluluğu var. Bir milat oluyor; yeni bir kanun, yeni bir secim donemi başlıyor. Yeni bir sayfa acmalı. Turk futbolunda ayrılıkları ortadan kaldırarak birlikte hareket etme donemi oluyor. Futbolun butun kesimini kavramamız gerekiyor. Ben kulupculuğu kaldırmak icin, bolgeciliği ve hemşehriliği yok etmek icin varım.'' __________________