1. Kaf, Ha,Ya, Ayn, Sad.
2. Bu, Rabbinin Zekeriyya kuluna olan rahmetini, bir anıştır.
3. Bir zaman, Rabbine gizli bir seste yalvarmıştı.
4. Demişti ki: "Ey Rabbim, gercek şu ki, benim kemik (im) gevşedi, baş (ım) bembeyaz alev aldı (Saclarım ağardı) ve sana (ettiğim) dua ile ise hicbir zaman mutsuz olmadım ey Rabbim!
5. Ben bu halimle, arkamdan yerime gececek olan akrabalardan endişeliyim. Karımda kısır bulunuyor, onun icin bana bir dost ver!
6. ki, hem benim mirascım, hem de Ya'kub ailesinin mirascısı olsun. Hem de hoşnutluğuna onu kavuştur Rabbim!
7. Allah: "Ey Zekeriyya, haberin olsun, Biz sana Yahya adında ve bundan once kendisine hicbir adaş yapmadığımız bir oğul mujdeliyoruz dedi. (Meryem 2–7)
İyi Bir Annenin Cocuğu Uzerindeki Etkisi:
İyi bir annenin cocuğu uzerinde buyuk olculerde tesir ettiğinde şuphe yoktur. Cocuk yetişkin bir birey olduğu zaman bile, annenin eylem ve sozleri hala cocuk uzerinde buyuk bir etkiye sahiptir. Bircok insan annelerinin manevi makamlara yukselmelerinde ve tekÂmul gostermelerindeki rollerini vurgulamış, bunu yadsımamışlardır.
Buyuk şia hakimi Şeyh Murteza ENSARİ annesinin vefatı uzerine şiddetli şekilde ağlamıştı. Oğrencilerinden birisi “ alim birisine annesinin olumu icin bu derece ıstırap cekip, gozyaşı dokmek yakışır mı?”-(Terbiyeden-Yoksunum)- diyerek kınar.
Şeyh ise oğrencisine cevaben; “Oyle gorunuyor ki sen annenin Allah katında yuce dereceler getiren razılık makamından bihabersin.Annem bana uygun terbiyeyi verip, benim icin pek cok zorluğa goğus gerip, bu merhaleye gelmeme yardımcı olmuştur.Bana verdiği terbiyeyle tekamulumun yolunu acmış, ilimde yuksek mertebelere gelmemi sağlamıştır. ”-(Terbiyeden-Yoksunum)- buyuruyor.
Nechul Belaganın derleyicisi Seyyid Razi annesi olduğunde cokca yas tuttu.
Onun icin yazdığı şiirde şoyle diyordu;
Ah Anneciğim! Kederli gozlerimden dokulen yakıcı gozyaşı damlacıklarım belki kalbimdeki huzun dağını eritir, yok eder umidiyle, ayrılığından ağlıyor, goz yaşı dokuyorum.
Ah Anneciğim! Sen yabancı ellerde mahpus olduğunda salıverilmen icin sahip olduğum her şeyi feda edebileceğim kıymetli bir mucevher ve paha bicilmez bir inci gibisin. Fakat eyvah, eyvah ki, olum seni elimden aldı ve olumcul pencelerden geriye senden hicbir şey kalmadı bana.
Ah Anneciğim! Dunyadaki tum anneler senin gibi erdemli, fazilet sahibi olsaydılar; gercekten cocuklar babalarının varlığını arzulamazlardı.
Ah Anneciğim! Her şey şahit ki sen şerefli ve yuce bir kadınsın cunku sen toluma terbiyeli ve erdemli cocuklar kazandırdın.
alıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İyi Bir Annenin Ozellikleri (İslam Timi)