Honda, yeni F1 aracı RA108'i tanıttı.
Futbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Honda, yeni F1 aracı RA108'i tanıttı.
-
15-10-2019, 11:03:43Kayıtlı ÜyeHonda, yeni F1 aracı RA108'i tanıttı.31 Ocak 2008 15:53 Honda'dan yapılan acıklamada, Honda'nın yeni F1 aracı RA108'i ve yarış takımının yeni kıyafetlerini, İngiltere'deki operasyon merkezinde tanıttığı belirtildi. Etkinlikte ayrıca Earthdreams Programının tanıtımının da yapıldığı belirtilirken, Honda F1 Yarış Takımı ve ortaklarının bu projeye 1,2 milyon dolar taahhut ettikleri, bunun 700 bin dolarının şimdiden cevre calışmaları icin tahsis edildiği kaydedildi. Formula 1 Takım Direktoru Ross Brawn, konuya ilişkin yaptığı acıklamada, RA108'in aerodinamik tasarımı ve mekanik yapısı itibarıyla kendinden onceki araclardan tamamıyla farklı bir konsept olduğunu kaydetti. Tasarım felsefesinin, ozellikle sezon suresince performans iyileştirmelerini kolaylaştıracak şekilde daha geniş kapsamlı aerodinamik yapı ve kullanıma olanak sağlayacak bicimde geliştirildiğini ifade eden Brawn, aerodinamik verimliliğin stabilite ile daha yuksek duzeyde tutulmasına odaklanıldığını belirtti. Barwn, 2008 icin hedeflerinin yeniden, Honda'nın her yarışta puan savaşı verdiği 2006 yılı ikinci yarısında bulunduğu konuma gelmek olduğunu kaydetti. ''HONDA'YA GUVENİYORUM'' Honda F1 Yarış Pilotu Jenson Button ise onumuzdeki donemde Honda'ya guvendiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Honda ile yarışlar kazanmak ve dunya şampiyonluğunda adımın gecmesini istiyorum. Son beş yıl iddialı gecmiş, gecen yıl ise hayal kırıklığı yaratmıştır, ancak takım bunu anlamış ve bizi en iyi performansa ulaşmaktan alıkoyan sorunların ustesinden gelmek icin yola cıkmıştır. Honda F1 Yarış Takımındaki herkes RA108'i bugunku tanıtıma hazırlamak icin butun kış inanılmaz derecede cok calıştı. Ben hedeflerimize ulaşmak icin Honda'nın buyuk destek ve kaynakları ile beraber doğru insanlara da sahip olduğumuza inanıyorum.'' __________________