Tumer Metin'den carpıcı acıklamalar
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Tumer Metin'den carpıcı acıklamalar
-
15-10-2019, 11:03:09Kayıtlı Üye31 Ocak 2008 17:15 Fener'den askerlik sorunu sebebiyle yurtdışına cıkmak zorunda kalarak Larissa’ya transfer olan Tumer Metin, Yunanistan'dan carpıcı acıklamalarda bulundu... Samsunspor forması altında kendini kanıtlayan ve Beşiktaş'a transfer olan, siyah beyazlı ekipteki 5 sezonun ardından tartışmalı ve birazda olaylı şekilde Fenerbahce'ye transfer olan ve son olarak askerlik problemi sebebiyle yurtdışına cıkmak zorunda kalarak Larissa’ya transfer olan Tumer Metin, Yunanistan'dan carpıcı acıklamalarda bulundu. Tum soruları ictenlikle cevap veren milli futbolcu, Fenerbahce, Milli takım, kariyeri, medya olan ilişkileri, Beşiktaş ve Fenerbahce taraftarı, futboldan sonraki hedefleri ve daha bircok konu ile ilgili cok onemli acıklamalar yaptı. Once Yunanistan'daki gunleri ile ilgili acıklamalarda bulunan Tumer, burada son derece keyifli olduğunu ve Yunanistan'ı tercih etmesinin sebebinin askere gitmemek değil EURO 2008'e hazırlanmak olduğunu soyledi. YİNE SOYLUYORUM ASKERLİGİMİ YAPACAĞIM. Transferinin ardından Yunanistan’da keyifli bir hafta gecirdiğini belirterek şoyle konuştu: “Son derece yoğun ilgili ve dostluk cercevesinde gecti. Larissa teklifte bulunduğunda buranın nasıl bir yer olduğuna dair hicbir bilgim yoktu. İnternetin başına gecip nereye gidiyorum diye baktım. Şartlar uygun olduğunda onlara yaşayacağım yeri gormek istediğimi soyledim. Son derece memnunum. Neden Yunanistan, neden Larissa diye soru işareti olabilir. Ben oyle duşunmuyorum. Neden burada olduğumu biliyorum. Bir tane hedefim var. 3.5 ay sonra oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Turk milli takımının kadrosunda olmak. Takdir gorursek, hazır olmak icin boyle bir tercihte bulundum. Askere gideceğim zaten. Gitmeyeceğim diye bir şey soylemedim. İlk hedefim EURO 2008. 2002 Dunya Kupası kadrosunda ben yoktum. Şenol Hoca ile Letonya'ya baraj macında kaybettik. Fatih hocalı donemde İsvicre'ye karşı Dunya Kupası şansını kaybettik. Ne Avrupa Şampiyonası ne de Dunya Kupası gorebildim. Kariyerimdeki tek eksik bu. Grup elemelerinde emeği gecmiş bir insan olarak bu emeğin karşılığını orada yaşamak adına futbol oynamak adına ve orada bulunmak adına boyle bir tercihte bulundum. Kendimi cok iyi hissediyorum. Daha futbol oynamak istiyorum. Kariyerimi Avrupa Şampiyonası ile taclandırırsam mutlu olacağım. Buraya gelmemin gerekceleri bunlardı. Adımın bu şekilde gundeme gelmesi beni yıpratmadı desem yalan olur. Canımın sıkıldığı doğru. Hicbir zaman askere gitmeyeceğim askerden kacıyorum demedim. Yine soyluyorum askerliğimi yapacağım. Belki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra belki kariyerimi tamamladıktan sonra. Her Turk vatandaşı gibi askere gideceğim." BEŞİKTAŞ CAMİASI TUMER METİN'E O SEVGİYİ GOSTEREMEDİ Tecrubeli futbolcu Fenerbahce’nin kendisinde iz bıraktığını belirterek, “Fenerbahce'ye imza attığım gunden itibaren keyifli bir 1.5 sene gecirdim. Ozellikle şampiyon olduğumuz sene. İyi bir calışma ortamı icindeydik. Gecen sezon 100. yıl şampiyonluğu yaşadım. Fenerbahce camiasının Tumer Metin de iz bırakmasının sebebi şudur. İmza attığım gunden ayrıldığım gune kadar hep o saygıyı taraftar yonetici ve futbolcu arkadaşlarımdan hep gordum. O saygıyı net hissettim orda. Hic kimseye bir kırgınlığım yok. Beşiktaş camiasına bir kırgınlığım yok. Larissa ile anlaştıktan sonra Beşiktaş'tan eski dostlarım arayıp başarı diledi. Taraftarın tabii ki kızgınlığı olacak. Diğer buyuk bir takıma gitmişsiniz. Futbolcunun taraftar gibi duşunmeye hakkı yok. Ben tepkinin olduğu yerde aslında onun altında bir sevginin yattığını duşunuyorum. Beşiktaş taraftarı Tumer Metin'i sever. Belki de sevdi. Beşiktaş camiası Tumer Metin'e o sevgiyi gosteremedi. Obur tarafta Fenerbahce taraftarı Tumer Metin'i sevdi. O sevgiyi aidiyet duygusu icinde son derece acık secik belli ettiler. Bunun yanında saygı eklenince. Tumer Metin'in hoşuna giden belki de Tumer Metin'in egosunu tatmin eden ozellik bu oldu. O anlamda cok keyifli bir 1.5 sene yaşadım Fenerbahce'de. Beşiktaş'ı unutmak soz konusu değil. Cok guzel 5 sene gecirdim. Belki onlar gosterdiklerini duşunuyorlar ama. Beşiktaş'tan Fenerbahce'ye giderken kimse alkışlar ile uğurlanmaz. Turkiye'de bu soz konusu değil. Ama belki benim orada yaşadığım 5 sene sure zarfında bana bu sevgiyi gosterdiklerini duşunduler. Belki de oyle hissettiler. Ama ben acıkcası oyle hissetmedim. Fenerbahce'de yaşadığım o aidiyet duygusu gosterilen sevgi coşku bana bunu daha farklı hissettirdi. Şartlar o şekilde gelişti. Hic pişmanlık yaşamadım acıkcası" diye konuştu. “BENCE ‘FENERBAHCE CUMHURİYETİ’ DOĞRU BİR DEYİM'' Milli futbolcu, "Fenerbahce Cumhuriyeti" sozunun doğru olduğunu, Fenerbahce'nin icine girdikten sonra anladığını ifade ederek sozlerini şoyle surdurdu: “Beşiktaş'ta, Galatasaray'da, Fenerbahce'de Turkiye'nin onde gelen kulupleri. ‘Fenerbahce Cumhuriyeti’ deyiminin Fenerbahce'nin dışında olduğum donemde bunu cok fazla anlama imkanınız yok. Ancak icine girip yaşamanız lazım. Cok buyuk bir camia. Futbolcunun mazeret bulamayacağı şartların cok iyi hazırlandığı bir camia. Bence "Fenerbahce Cumhuriyeti" doğru bir deyim.'' “ZİCO COK İYİ İNSAN" Unutamadığın teknik adam sorusu icin ise Tumer, Del Bosque cevabını verdi. Zico'nun iyi bir insan olduğunu ifade eden milli futbolcu bundan Turk futbolcusunun ya da başka futbolcuların faydalanabileceğini vurgulayarak, “Unutamadığım yabancı hoca olarak Del Bosque'yi soyleyebilirim. Hem hocalığı hem ekibi hem futbolcuya olan artıları. Del Bosque giderken 30 oyuncu iki goz iki ceşme ağladık. Bu bende bir iz bıraktı. Hocalığı zaten tartışılmaz. Fatih hocanın taktisyen yonunu ve kendine olan inancını futbolcuya yansıtmasını on planda tutabilirim. Zico cok iyi insan. Zaman zaman Turk futbolcusu bundan faydalanıyor olabilir. Belki kendi vatandaşları da. Brezilya insanı cok rahat. Biz Turk futbolcusu biraz daha disiplini seven dizginlerin hep hocada olmasını isteyen bir yapıya burunmuşuzdur. Senelerdir boyle gorduğumuz icin. Belkti o rahatlık biraz Turk futbolcusunu bozuyor olabilir. Ama Zico ile cok guzel bir 1.5 sene gecirdik. Fikir alışverişleri acısından, yardımları acısından o da onemli bir yer tutuyor hayatımda" "TURKİYE'YE DONERSEM FENERBAHCE'YE DONECEĞİM" 34 yaşındaki sol ayak Turkiye'ye donerse adresinin Fenerbahce olduğunu soyledi. "Kiralık imza attim. Donuceksem Fenebahce'ye doneceğim. Mukavelem devam ediyor onumuzdeki sene icin Fenerbahce ile. Buraya da kiralık imza attım 3.5 aylık. Turkiye'ye donuş soz konusu olduğunda mukavelem doğrultusunda Fenerbahce'ye doneceğim. Buda beni cok mutlu eder. Eğer kariyerime Yurtdışında devam edecek olursam o zaman EURO 2008'den sonra şartlar neyi gotericek ona gore davranacağım" "YUNANİSTAN'DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMADIM" Başarılı orta saha oyuncusu, Turkiye dışına cıktığında hayal kırıklığı yaşamadığını da soyledi. "Bugun idmanı izlediniz Turkiye'deki şartlari burda ararsaniz hayal kırıklığı yasarsiinz. Oraya bir cizgi cektim. Onları yaşadım. tum guzellikleri ile. Bu yaştan sonra Barcelona'ya Milan'a İnter'e gidecek halim yoktu benim. Ama Belcika, Almanya ve Avustarya'ya gitme şansım vardı. Burası Turkiye'ye cok yakın burdaki ilgi hoşuma gitti. Tarihimizde ne yaşanmış ne yaşanmamış hic konuşulmadı bugune kadar gelirken soru işareti vardı kafamda. Oraya bir hat cektim Onlar gecmişte kaldı. Kendi adıma bir hayal kırıklığı yaşamadım. Şartlar cok guzel umarım 3.5 ayda boyle devam eder" Tumer Metin, eski takım arkadaşları Sergen Yalcın ile Alex de Souza'dan hangisini daha cok beğendiği sorusuna, "Sergen cok buyuk ozelliklere sahip. İstediği zaman cok iyi işler yapabilen yeteneklerinin farkında, akıllı biri. Alex'in ise bunlara ek olarak daha istikrarlı. Cok fazla farkları yok. Ben biraz milliyetci olayım Sergen diyeyim" yanıtını verdi. "FATİH HOCANIN BENDEN FAYDALANMAK İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM" Tecrubeli oyuncu 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olan A Milli Futbol takımıyla ilgili olarak ise "Turkiye'den cıkmadan once Fatih hocamla konuştum. Seni duşunuyorum demedi. Ama ben hazır olduğum zaman, Fatih hocanın benden faydalanmak istediğini biliyorum. Eğer 3.5 ayı iyi gecirirsem EURO 2008 kadrosunda olmak beni mutlu edecek" dedi. Milli Takımın Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk hedefinin gruptan cıkmak olması gerektiğinin altını cizen Tumer Metin, "Rakibin ilk hedefi cok onemli değil. O gun sizin neler yaptınızdır. İyi bir jenerasyon yakalandı. İyi bir sentez var. Birinci hedef gruptan cıkmak olmalı. Ben Avrupa Şampiyonası icin buyuk hedeflere sahibim . Ruyalarını hayallerini kurdum. Cok başarılı olacağımızı duşunuyorum. İnandığım şey bu, herkesin inanması gereken şey de bu" diye konuştu. "DAHA NE YAŞAYACAKTIM TURKİYE'DE BİLMİYORUM YANİ" Turkiye'deki futbol yaşantısı suresinde medya ile zaman zaman sorunlar yaşayan Tumer, "Medya ile ilişkimin kotu olduğunu duşunmuyorum. Kendime guveniyorum. Birilerinin bir futbolcu hakkında konuşması futbolcuyu ne kadar yuceltirse yuceltsin, sahada işini yapmıyorsa o ovguler cope gider. Ne kadar eleştirilirse eleştirilsin sahada işini yapıyorsa o eleştiriler cope gider. Kendime guvendim. Bunun arkasından gittim. Bu kadar eleştirilip kimseye nasip olmamış 2 şampiyonluk yaşadım. Bundan sonra da olmayacak 100. yıl şampiyonluğu. Daha ne yaşayacaktım Turkiye'de bilmiyorum yani. Daha ne olabilirdi. Bu kadar kotuydum ama bir de boyle bir kariyer ve yaşantım var" ifadelerini kullandı. "KİMSEYE YUKARIDAN BAKMADIM" Ben neler yapabileceğimi, kim olduğumu biliyorum. Kimseye yukarıdan bakmadım. Sizin cizdiğiniz profil tamamen beni tanımayanların cizdiği bir profil. Beni tanıdınızda benimle zaman gecirdiğinizde, ben o profili tamir edebileceğime inanıyorum. Bunu duzeltmek icin bir cabam olmadı. Kimin ne yazdığı benim icin onemli değil. Benim icin işimi doğru yapmam ve yeteneklerimi doğru yapmamdı. İyi insan ve doğru insan olduğumu biliyorum. Roportajdan once sizinle de 1 saat konuştuk ve sizin de fikirleriniz değişti. Benim kimseye kırgınlığım yok" "FUTBOLU BIRAKTIKTAN SONRA 1 SENE GUNEŞE UCACAĞIM" Futbol kariyerini noktaladıktan sonraki planlarıyla ilgili ise Tumer Metin, "Takım menajerlik fikri bana fena gelmiyor. Ama kesinlikle 1 sene uzak kalacağım. Futbolu bıraktıktan sonra mumkunse 1 sene guneşe ucacağım. Nerede guneş varsa orada olacağım. Belki de cok ozleyeceğim futbolu bilmiyorum. Ya da altyapı fikri daha sıcak geliyor bana. Genc oyuncularla uğraşmak, bilgi ve birikimimi onlar ile paylaşmakta cok sıcak geliyor" diye konuştu. "COK KEŞKEM YOK BENİM" Hayatın boyunca genellikle aldığı kararların arkasında olduğunu ve pişmanlık yaşamadığını ifade eden Tumer, "Benim cok keşkem yok. Kendime inanarak aldığım karaların hep arkasında oldum. An an keşkelerim vardı. O şekilde konuşmasaydım o şekilde davranmasaydım gibi. Keşke İsvicre macındaki frikiği bir daha kullanabilsem. Ama hayatımı etkileyecek keşkelerim olmadı" şeklinde konuştu. "TURKİYE'NİN EN BUYUK FUTBOLCUSU HAKAN ŞUKUR" Milli futbolcu en beğendiği Turk futbolcusunun Hakan Şukur olduğunu vurgulayarak, "Turkiye'nin en buyuk futbolcusu bence Hakan Şukur. Kariyer acısından, yaşadıkları acısından. O cv'ye bakıldığında bir boşluk yoktur. Arda cok yetenekli. Emre iyi bir kariyer. Tuncay takımı ateşliyor" dedi. "İLHAN İCİN UZULUYORUM" Eski takım arkadaşı ve birlikte oynadıkları zamanlarda cok iyi bir ikili olduğu İlhan Mansız'a da değinen Tumer, "İlhan icin uzuluyorum. Hala icinde futbol oynama isteği olduğunu biliyorum. Dizi musade etse şu an bile doneceğini biliyorum. Kotu bir ameliyat gecirdi. Toparlayamadı. Cok uğraştı donmek icin ama bitti. 6 tane aynı dizden ameliyat olduğu surec o'nu yıprattı. En iyi anlaştığım futbolcu İlhan'dı. Cok uzun sure beraber oynadık. Ozel hayatımızda da iyi arkadaştık. Artı santrafor ozellikleri cok gelişmiş bir oyuncuydu. Semih'de de o ozellikle var. Semih'in santrafor ozelliklerini Kezman'dan daha cok beğeniyorum mesela. Ama Kezman'da buyuk faydalar sağladı bize. Şampiyonluğu getiren macta golu attı. Buyuk artıları oldu " dedi. "FENERBAHCE İSPANYA'DA KONTROLLU OYNARSA TURU GECECEKTİR" Tumer, eski takımı Fenerbahce'nin Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile oynayacağı maclara da değinerek, "Yeni transfer hayırlı olsun. Sevilla'ya karşı Beşiktaş'tayken oynadım. Cok etkili oynuyorlar iceride. Oradaki macın zor olacağını duşunuyordum. Fenerbahce'nin Avrupa'da kazandığı o ivme devam ediyor. İnter haric kimseye mağlup olmadı. Avatajlı bir skor ile gidilmesi gerekir. İkinci mac zor olacak. Rovanş da daha kontrollu oynabilirse Fenerbahce turu gececektir" ifadelerini kullandı. "SİVAS'I TAKDİR EDİYORUM" Turkiye Ligi'ndeki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Tumer, "Sivas'ı inanılmaz takdir ediyorum. Fenerbahce'nin bir adım onde olduğunu duşunuyorum. Yine sezon sonu herhalde Fenerbahce şamipyon olur diye duşunuyorum" "AZİZ YILDIRIM BUYUK DUAYEN" Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım'dan da ovguyle bahseden Tumer Metin, "Azizi Yıldırım cok buyuk duayen. Hic dışarıdan gorundugu gibi değil. Başkanı anlamak lazım. Cok iyi anlaştık. Buraya gelirken transferimde gosterdiği kolaylıktan, ilgi ve alakadan son derece minnettarım. En son telefon konuşmamızda bir telefon uzakta olduğunu soyledi. Onun nezdinde tum yonetim kurulu uyelerine ve Fenerbahce camiasına teşekkur ediyorum" dedi. Tumer, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiroren ile hic goruşmediklerini ve karşılaşmadıklarını soyledi. TURKİYE'YE TEŞEKKUR.. Tumer Metin son olarak ise Turkiye selam yollayarak, "Herkesi seviyorum cok selam soyluyorum. Ulkemizin kıymetini bilelim. Gurbette benim gibi bir adam bile duygusallaşıyor. Herkese bana gosterdikleri sevgi ve ilgi alaka icin teşekkurler" dedi. __________________