Beşiktaş muradına eriyor!...
Futbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Beşiktaş muradına eriyor!...
-
15-10-2019, 10:48:12Kayıtlı ÜyeBeşiktaş Kulubu 11 Şubat tarihi itibari ile sadece Turkiye ve Avrupa değil, Dunya uzerinde cok az sayıda kulubun bunyesinde bulunduracağı bir mal varlığına sahip... Beşiktaş Kulubu 11 Şubat tarihi itibari ile sadece Turkiye ve Avrupa değil, Dunya uzerinde cok az sayıda kulubun bunyesinde bulunduracağı bir mal varlığına sahip olacak. 1950'li yıllarda Beşiktaş'ın efsene ismi Hakkı Yeten'in başkanlığı doneminde kiralanan Fulya'daki arazi, Mehmet Ustunkaya'nın başkanlıağı doneminde kulanılmaya başlandı. Futbolcuların antrenman sahası ve kapalı spor salonu 1970'li yıllarda yapıldı. Kulubun Onursal Başkanı Suleyman Seba'nı doneminde ise arsa satın alındı. Uzun yıllar Beşiktaş futbol takımının antrenman sahası olarak kullanıldı. Serdar Bilgili başkanlığında doneminde antrenman tesislerinin Umraniye taşınmış ve bu gelişmenin ardından uzerine arsa uzerinde yeni bir projenin yapılabileceği gundeme gelmişti. Bilgili donemindeki bu proje, Yıldırım Demiroren doneminde hayata gecirildi ve yaklaşık dort yıl gibi bir surede tamamlandı. 210 MİLYON DOLARA MAL OLDU, İNŞAATI 4 YIL SURDU, 34 KATLI, 248 RESİDENT DAİRE, BİR HASTANE VE 22 KATLI OFİS BİNASI VAR Beşiktaş'ın eski kamp merkezi Şan Okten tesislerinin hemen yanında yukselen 34 katlı iki kule, 55 bin metre kare otopark, 20 bin metre kare carşı alanı, beş bin metre kareye yakın restoran bolumu, 13 bin metre kare civarında ve 22 katlı ofis binası, ayrıca 15 bin metre kare ve 15 katlı hastane alanı, siyah beyazlı kulubun geleceğinin teminatı olarak 4 yıla yakın bir surede tamamlandı. 2005 yılında 36 firmanın girdiği Beşiktaş Fulya Suleyman Seba Kompleksi ihalesini kazanarak, bu tarihi yapının inşasını gercekleştiren Aşcıoğlu İnşaat, planlanandan yaklaşık 2 ay daha kısa bir surede kompleksi sahibine teslim etmeye hazırlanıyor. Aşcıoğlu İnşaatın Yonetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşcıoğlu, 210 milyon dolara mal olan bu proje ile tarihe gectiklerini ve Turkiye'de bu ozelliklerde başka bir kompleks olmadığı ifade etti. Aşcıoğlu, 158 metre yuksekliği ile Turkiye'nin en yuksek yedinci yapısını yaptıklarını belirtti. AŞCIOĞLU İNŞAAT YONETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR AŞCIOĞLU: "PLANLANANDAN 2 AY ONCE BİTİRDİK" "Yaklaşık 36 firma projeyi yapmak icin ihaleye girdik. Bu firmaların arasında en yuksek teklifi biz verdik ve ihaleyi kazandık. İhaleyi almamızdan uc gun sonrada calışmalara başladık. Bizi bu surecte en cok zorlayan konu arsanın zemininde sert bir yapının cıkmasıydı. Bu sert yapı sebebiyle harfiyat bir bucuk yıl surdu. Yaklaşık uc yıl gibi bir surede de inşatı bitridik. İnşaat surecinde cok buyuk bir aksama olmadı. Hatta planlanandan 2 ay once bitirdik diyebilirim. Burası kompleks halinde tasarlanmış bir yapıdır. Bu komleksin icinde iki kule ve bu iki kulenin icinde 248 daire var. 55 bin metre kare otopark, 20 bin metre kare carşı alanı, beş bin metre kareye yakın restoran bolumu, 13 bin metre kare civarında ve 22 katlı ofis binası, bir de 15 bin metre kare ve 15 katlı bir hastane bolumu var. Yani Beşiktaş Fulya Suleyman Seba Kompleksi icinde cesitli merkezleri barındıran ve ceşitli fonksiyonları olan bir projedir. Boyle bir kompleks proje şuanda Turkiye de yok. Burayı Beşiktaş'a kazandırdığımız icin mutluyuz. Şimdiye kadar 185 milyon dolar harcadık ve 210 milyon dolara bitirmeyi duşunuyoruz. "BU PROJE İLE TARİHE GECTİK" Yaşar Aşcıoğlu, ilk yapılan sozleşmede Beşiktaş'a yuzde 67, kendi şirketine ise yuzde 33 oranında bir pay verildiğini, ancak satılabilir alan paylaşımında bu oranın yuzde 60 Beşiktaş, yuzde 40 Aşcıoğlu şirketi olarak değerlendirildiğini soyledi. Aşcıoğlu bu projeyi yapmalarındaki en buyuk sebebin, kendi idealleri doğrultusunuda bu kompleksi yaparak, Aşcıoğlu İnşaat olarak tarihe gecmek olduğunu soyledi. "PROJENİN GELİRİNİN YUZDE 40 BİZİM, YUZDE 60 BEŞİKTAŞ'INDIR" "Sozleşmede yuzde 67, yuzde 33 olarak gozukuyor. Bu doğrudur. Ancak satılabilir alan olarak yuzde 60'a yuzde 40 dır. Biz burayı aldığımız zaman piyasa kotuydu ama ben yuzde 60 Beşiktaş'a verdim. Bizim burayı asıl alış nedenimiz Beşiktaş'ın bu projesini yaparak Aşcıoğlu İnşaat olarak tarihe gecmek istedik. Bizim verdiğimiz bu teklif hic kar etmemek uzerine verilmiş bir teklif olarakta değerlendirilebilir. Biz kendi ideallerimiz doğrultusunda cok buyuk paralar kazanmadan bir şeyler yapmaya calışıyoruz. Aşcıoğlu İnşaat olarak bizim misyonumuz kaliteden odun vermemektir. Burada kullandığımız malzemeler dunyadaki orneklerinin onundedir. Turkiye'nin ve İstanbul'un hak ettiği bir projeydi ve biz bunu gercekleştirdik". "BİZE BU GUNE KADAR HAKSIZ SUCLAMALARDA BULUNANLAR UTANSIN" Yaşar Aşcıoğlu yaklışık dort yıl suren inşaat aşamasında Beşiktaş'ın mevcut yonetimi ile cok guzel bir iş birliği yapmalarına rağmen, Beşiktaşlı olarak bilinen bazı isimlerin bu projeyi baltalamaya calıştıklarını vurguladı. "Beşiktaş Kulubune iş yapmatan ve boyle bir projeyi meydana getirmekten cok mutluyum. Beşiktaş'ın mevcut yonetimi ile cok huzurlu bir ortamda calıştık. Ancak bu projeyi baltalamak isteyen yine Beşiktaş camiasının icinden kişiler oldu. Yaşadığımız bu tarz zorluklardan oturu bir kac kez projeden vazgecmek aklımdan gecti. İhale yapılırken bize ihaleye girmeyin diyen Beşiktaşlılar oldu. Yıldırım Demiroren ve yonetiminin asla bu projeyi bitiremeyeceğini dile getirdiler. Biz bu sıkıntılarımız Beşiktaş yonetimine ilettik ve bir kac kez projeden vazgecme kararı aldık. Sonucta biz kimseden korkmadan ve kimseye aldırmadan Beşiktaş yonetiminin de desteğe ile projeyi tamaladık. Bize kacak kat yaptığımıza dair suclamalar yonelteldi ama bu suclamaları yapanlar, işin doğrusunu oğrendikten sonra bizden ozur dilediler. Ben yine soyluyorumki biz burayı yaparak tarihe gectik. Sonuc olarak biz mutluyuz ve ben buradan bizi eleştirenlere sesleniyorum. Bize bu gune kadar haksız suclamalarda bulunanlar utansın. Biz burayı ilk aldığmızıda iki emsaldi şimdi de iki emsal. Sadece Beşiktaş Belediyesi'nin on tarafta bir arsası vardı. Oradan bize iki kat geldi. Beşiktaş'a da aynı oranda iki kat verildi. Beşiktaş Belediyesi'ne Kultur Merkezi yaptık. Kendimize de iki kat yapmış olduk. Bu yapılan yasal bir surectir ama Beşiktaş'ı kotuleyenler bizi burada da yaralamaya calıştı" "248 DAİRENİN 183'UNU SATTIK" Aşcıoğlu residentların 248 daireden oluştuğunu soylerken, bugune kadar 60'a yakın bir satış oranı gercekleştirdikleririn yani 248 dairenin 183'unu sattıklarını soyledi. "Projenin ilk doneminde dairelerin metre karesi 2 bin dolardan satışa cıktı. Daha sonra bu rakam 6 - 7 bin seviyelerine geldi. Şimdi son kalan daireler yine 2 bin dolardan alıcı bekliyor. Biz misyonumuz doğrultusunda, cok para kazanmadan şirketimizin kalite ve guven anlayışını surdurerek işlerimize devam edeyioruz. 248 dairemiz vardı. Bu dairelerin 183'unu sattık. Gere kalanını da satacağımıza eminim." "ŞAN OKTEN TESİSLERİNİ YENİLEYİP, ŞAN OKTEN AŞCIOĞLU ADI İLE ANILMASINI İSTEDİM AMA KABUL EDİLMEDİ" Yaşar Aşcıoğlu, Fulya Suleyman Seba Projesinin hemen yanında bulunan ve Beşiktaş futbol takımının eski kamp merkazi olan Şan Okten Tesislerinin yeniden yapımına karar verdiklerini ancak yeni yapılacak projenin Şan Okten Aşcıoğlu adı ile anılmasının kabul edilmemesi uzerine bu projden vaz gectiklerini soyledi. "Bu projenin 2 veya 3 milyon dolar bir maliyeti olacaktı. Ben bu parayı harcayıp ismimin tarihe gecmesini ve Beşiktaş ile birlikte anılmayı istedim. Fakat benim one surduğum projenin gercekleşmemesi icin 30 bin imza toplandı. Biz de bu projenin iptaline karar verdik. Umarım bu 30 bin imzayı toplayanyar bu projeyi yaparlar". Projenin cevre duzenlemesi icin ise 1 milyon dolar harcadıklarını soyleyen Aşcıoğlu, ozellikle palmiye ağacları tercihinin kendisine ait olduğunu ve İstanbul'da cok olmayan boyle bir ağac turunu tercih etmesini aykırılık olarak gorduğunu soyledi. "DIŞ DUZENLEMEYE 1 MİLYON DOLAR HARCADIK" "Palmiye istanbul'un ağacı değil. Ozellikle burası Ihlamur bolgesi olduğu icin Ihlamur ağacı olsun istendi. Ben aykırı olmayı seven biri olarak burada palmiye ağaclarının olmasını istedim. Bu duşuncemin doğrusunu yanlışını buranın sakinleri değerlendirecek. Projenin dış duzenlemesine toplam 1 milyon dolar harcadık. Ortaya cıkan sonuctan memnunum. Benim icime sindi". Yaşar Aşcıoğlu son olarak projenin yapımında emeği gecen bir inşaat işcileri, şantiye şefi ve bir ic mimarı yanına alarak, kompleksin ana girişinde emeğin asıl sahiplerine haklarını teslim etti. Aşcıoğlu, yaklaşık 1500 kişinin 4 yıla yakın verdikleri emeğin sonucunda projeyi kendisini değil, gecesini gunduzunu bu işe veren insanların bitirdiğini soylemenin en doğrusu olacağını soyledi. Kaynak: hurriyet __________________