Beşiktaş'tan Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından SC Freiburg'a transfer olan Ali Guneş, Turkiye'de sorumluluk ustlenmeyi oğrendiğini soyledi. Ali, SC Freiburg kulubunun resmi internet sayfasına yaptığı acıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde en iyi futbolculara karşı oynadığını ve tecrube kazandığını belirterek, ''Turkiye'de oynadığım yıllarda sorumluluk ustlenmeyi oğrendim. Beklentilere karşılık vereceğim, ancak tek başıma bir macı kazanamam'' dedi. Bu konuda teknik direktor, yonetim kurulu, takım ve taraftarların SC Freiburg takımını ileriye goturmek icin birlikte calışmalarının onemli olduğunu ifade eden Ali, birbirine bağlılığın gecmişte de hoşuna gittiğini, bunun hala boyle olmasını umit ettiğini soyledi. Turkiye'de cok iyi futbol oynandığını kaydeden Ali, ''Turkiye'de bundan cok istifade ettim. Bunu burada ispatlamak istiyorum'' şeklinde konuştu. SC Freiburg'un ilk antrenmanında taraftarların alkışlamalarının kendisini sevindirdiğini belirten tecrubeli futbolcu, ''Turkiye'de 7 yıl oynadım. Bu kadar uzun bir sure sonra taraftarların birini unutmadığının farkına varmak cok guzel bir duygu'' dedi. Freiburg takımına gelme kararlarından birisinin de anne ve babasının Freiburg kentinde yaşamaları olduğunu kaydeden Ali, ''Ben, anne ve babamın yanında olmak istedim. Bu adımı biraz da onlar icin attım. Bunun icin de mutluyum. Cunku burada kendimi evimde hissediyorum'' acıklamasını yaptı.
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Ali Guneş Almanya'da cok mutlu