Alman Futbol Federasyonu (DFB) ve Mercedes Benz otomobil şirketinin işbirliğiyle verilen uyum odullerini kulup kategorisinde Turkische Jugend Dormagen (Dormagen Turk Gencliği) ve Duisburg Rhenania Hamborn adlı iki Turk kulubu kazandı. Dusseldorf Intercontinantal Hotel'de duzenlenen torene Alman milli takımının menajeri Oliver Bierhoff, Mercedes Benz temsilcisi Ursula Schwarzenbart, DFB uyum sorumlusu Gul Keskiner, DFB İkinci Başkanı Rolf Hocke ve DFB Genel Sekreteri Wolfgang Niersbach katıldı. Bierhoff, burada yaptığı konuşmada, kulup kategorisinde birincilik odulunu kazanan TJ Dormagen kulubunu tebrik ederek, ''Futbolun birleştirici gucunu burada goruyoruz. Uyum cok onemli. Ben yurt dışında 10 yıldan fazla futbol oynadım. Farklı bir ulkeye uyum sağlamak ne demek, bunu iyi biliyorum. TJ Dormagen'i yaptığı bu başarılı calışmalarından dolayı kutluyorum'' diye konuştu. DFB uyum sorumlusu Keskiner ise bu yıl ikincisini verdikleri uyum odulleri icin toplam 123 muracaat olduğunu belirterek, odulleri kazananları kutladı. TJ Dormagen yoneticileri Alim Toksoy, Yunus Duran ve Gurkan Bora da ozellikle bayanlar icin yaptıkları calışmalarla bu odulu kazandıklarını soylediler. Başkan Toksoy, 200 kadar uyeleri ve 85 bayan futbolcuları bulunduğunu kaydetti. 5 adet bayan futbol takımları olduğunu da belirten Toksoy, ''Şimdi de cimnastik kursları vermek istiyoruz, ancak kapalı spor salonumuz yok. Bu konuda belediyenin desteğine ihtiyacımız var. Eğer yeterince destek alırsak cok daha başarılı calışmalar yaparız'' dedi. Kulup dalında ucunculuğu kazanan Duisburg Rhenania Hamborn yoneticileri Cafer Kaya, Melek Ercan ve Ozgur Coşgun, tekvando, futbol ve cimnastik kursları verdiklerini ifade ettiler. Kaya, kazandıkları 5 bin Avro'yu yine uyum calışmalarında kullanacaklarını soyledi. ''Futbol cok kulturlu tek tutku'' sloganıyla duzenlenen uyum yarışmasının odulleri kulup, okul ve ozel odul olmak uzere toplam uc kategoride veriliyor. Her kategoride birincilere Mercedes Vito marka otomobil, ikincilere 10 bin Avro, ucunculere de 5 bin Avro para odulu verildi. AJANSSPOR