Manchester United’ın kanat oyuncusu Cristiano Ronaldo, takımının Blackburn’u 2-0'lık skorla devirip zirveye yerleşmesinden dolayı cok mutlu. Kırmızı Şeytanlar zirvede Ronaldo, Old Trafford’da 2 dakika icinde attığı 2 golle Blackburn’e mağlubiyeti tattıran isim olurken takımını da zirveye taşıdı. Mactan sonra Sky Sports’a konuşan Portekizli yıldız “Cok onemli bir galibiyetti. Lider olmak cok guzel. Gol attım ama bunun icin takım arkadaşlarıma teşekkur etmeliyim” diyerek zirvenin tadını cıkardıklarını belirtti. Attığı kafa goluyle ilgili gelen bir soruya “Cok guzel zıpladım ve topa cok guzel bir şekilde vurdum. Bence ikinci golun bu kadar cabuk gelmesi oyunu bitiren en onemli unsur oldu. Nitekim ondan sonra oyunu kontrol ettik” diye cevap veren Ronaldo attığı kafa golune kendisi de hayran kalmış gorunuyordu. Gelmek bilmeyen hat-trick Rio Ferdinand'a ise Ronaldo hat-trick yapma fırsatını kacırmasıyla ilgili bir soruya şoyle yanıt verdi: “Evet ona hat trick yapmaya ihtiyacı olduğunu soyledim. Bir gol ya da bir assist daha yaparak macı daha da guzelleştirebilirdi. Bence super bir performans ortaya koydu ve bu şekilde kendini geliştirmeye devam edecek.” Bilindiği uzere Portekizli kanat oyuncusu şimdiye kadar 10 macta 2 gol attı fakat Kırımzı Şeytanlarda henuz hat trick’e ulaşamadı. Sozlerine devam eden Ferdinand “Her defasında 2 gol atacaksam bu gercekten cok guzel. Ben de gol atmak isterim fakat tabii ki onemli olan takımın kazanması. Cristiano’nun ya da bir başkasının gol atması onemli değil. Onemli olan kazanmamız” şeklinde konuşarak gol atmanın guzel olduğunu ama takımın kazanmasının daha onemli olduğunu belirtti. Ronaldo'yu tutabilene aşk olsun! Manchester United’da ve millî takımda 1 Ocak’tan beri oynadığı 51 macta 26 gol kaydeden Ronaldo’nun 12 mac sonra 30 gole ulaşması bekleniyor. Bu arada Kaka da 15 golun altında ve asistlerine devam ediyor. Fakat Kırmızı Şeytanlar’ın İtalyan devi Milan’a karşı gecen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde aldığı mağlubiyet futbolcu odullerinde Ronaldo’yu Kaka karşısında bir adım geriye itiyor. Kaka ve Milan Serie A’da henuz istenen goruntuyu veremezken Kaka’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki performansı ‘Altın Top’ odulu icin Kaka’yı onplana cıkarıyor. __________________