Şenol Guneş: Bizim asıl rakibimiz İzlanda 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'uncu macında yarın Konya'da Fransa'yı konuk edecek A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktor Şenol Guneş basın toplasında acıklamalarda bulundu. Daha once milli takım olarak yakalanan başarılan hatırlatılan Şenol Guneş, "Gecmişte kaldı. Dersler alınması gerekiyor. Bugunu yaşıyoruz. Fransa macı var. Guclu bir rakip. Gruptan cıkmaya en buyuk aday. Dunya şampiyonu olmuş, FIFA sıralamasında ikinci, futbolcu ureten, bir ulkenin takımıyla karşılaşacağız. Bu grup birinciliği adına bir şansızlık, ama bizim icin bir şans. Kendi gucumuzu goreceğiz. Futbol adına iyi şeyler sunmak istiyoruz. Guzel bir sahada, guzel bir taraftarla birlikte en iyisini yapmaya calışacağız. Sunacağımız cok şey var. Sonunda 3 ya da 1 ne alırsak goreceğiz" dedi. "BİZİM ASIL RAKİBİMİZ İZLANDA" Dunya sıralamasında ilk 10 icinde yer almak istediklerini soyleyen Guneş, "Grupta bir cekişme var. Bize yakın en buyuk rakip İzlanda. Biz bu macı kazanmak istiyoruz. Sonuc ne olursa olsun İzlanda macı onemli. Bizim asıl rakibimiz o olacak. Oynayacağımız futbol neleri yaptığımızı gosterecek. Oynadığımız rakibin oyuncuları iyi oyuncular. Biz de her iki yonlu oynamaya calışacağız. Benim kendi doneminde oynayacağım en guclu takımla oynayacağız. Bunu değerlendireceğiz. Takım savunmasını iyi yapıp kontraya iyi cıkabilen, her 3 bolge başarılı olan bir takıma karşı 3 bolge de de iyi şişler yapmamız gerekiyor" karı 3 bolgede iyi oynamak gerekiyor" ifadelerini kullandı. "MACIN SONUNA KADAR İCİNDE KALMAK İSTİYORUZ" Yarınki karşılaşmada seyirci desteğinin onemine vurgu yapan Guneş, "Kendi sahamızda seyircimiz onunde oynayacağız. Katkıları olacaktır. Rakibin durumunu biliyoruz. Bizim ne yapacağımız cok onemli. Kendi oyunumuzu nasıl oynayacağız, ortaya neler koyacağız. Zorlukları nasıl aşacağız. Daha cok dikkat ederek, motive olarak, sabırla sonuna kadar macın icinde kalmak istiyoruz" şeklinde konuştu. "MACI KAYBETSEK BİLE KAZANACAĞIMIZ COK ŞEY VAR" Deschamps'ın iyi bir teknik adam olduğunu soyleyen Guneş, "Deschamps, futbolcu ve antrenor olarak iyi birisi. Takımında da cok başarışı. Bir antrenor icin Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak, Dunya Kupası'nı almak, ust seviye işler yapmak gurur verici. Biz kendimizi anlatıyoruz. Ne anlatırsak anlatalım kağıt uzerindeki acığı bir gunde kapatamayız. Fransa'nın yeri belli, bizim yerimiz belli. Ama bu teslimiyet değil. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Macı kaybetsek bile kazanacağımız cok şey var. Bir puana da olumlu bakıyorum" diye konuştu. "TARAFTAR ZAMAN ZAMAN BİRİNCİ SİLAHIMIZ OLACAK" Yarın taraftarın zaman zaman birinci silah olacağını ifade eden tecrubeli teknik adam şoyle konuştu: "Konya taraftarının yaptıklarını biliyoruz. Zaman zaman birinci silahımız olacak. Surekli takımı yanında olmaları gerekiyor. Oyundan duştuğumuz anda yanımıza olmalarını bekliyoruz. Daha once bunu yaptılar. Daha once yaptıklarını yapsınlar yeni bir şey soylemeye gerek yok." "OKAY, CENK, OZAN VE EMRE YARIN OLMAYACAK" Okay Yokuşlu, Cenk Tosun, Ozan Kabak, Emre Belozoğlu gibi isimlerin yarın oynamayacağını soyleyen Guneş, "Dorukhan da bugun idmana cıkacak. Durma gore olmayabilir. Rakibin iyi bir kadrosu var. Uzun zamandır aynı kadroyla oynuyorlar. En fazla 1-2 değişiklik oluyor. Oyun istikrarıyla başarıyı yakaladı. Takım bana gor belli değil. Cıkacak butun oyuncuların yuzde yuzunu vereceğini duşunuyorum. Cenk hucumda oturmuştu. Solda da ileri gidip gelmede katkısı vardı. Bugun konuşmak icin erken, yarın her şeyi gostereceğiz" dedi. "KOTU OYUNLA DA 3 PUAN ALABİLİRİZ" Yarın sahada futbol adına her şeyi yapacaklarını dile getiren Guneş, şu ifadeleri kullandı: "Fransa ile oynuyoruz. Tabii ki futbol oynayacağız. Her mac 3 puan. Biz burada kotu oyunla da 3 puan alabiliriz. İyi futbol oynarsak kazanacağımız cok şey olabilir. Hucumsa hucum, savunmaysa savunma her şeyi yapacağız. Futbol adına sahaya cıkıp kaybetmemeyi duşunuyoruz. Herkesin kabul ettiği bir Fransa var. Ama bu farkı kapatacak inancımız var." "İYİ OYUNCULARIN SAHADA OLMASINI İSTERİZ" Ngolo Kante'ye gecmiş olsun dileklerini ileten Guneş, "Cenk burada yok. Futbol boyle bir şey. Cenk'in yaşını kutlayalım. Kante'ye de gecmiş olsun diyorum. İyi oyuncuların sahada olmasını istiyoruz. Yarın guzel bir mac olmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı. KAYNAK: https://www.mynet.com/senol-gunes-bi...-202680-myspor __________________