Roberto Carlos, Real Madrid'i topa tuttu
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Roberto Carlos, Real Madrid'i topa tuttu
-
15-10-2019, 10:29:20Kayıtlı ÜyeReal Madrid’de 11 yıl forma giydikten sonra 2007-2008 sezonunun başında Fenerbahce’ye transfer olan Breziyalı futbolcu Roberto Carlos, İspanyol Marca gazetesinde yeralan roportajında, eski kulubunun yoneticilerini sert dille eleştirdi. Fenerbahce’nin kendisine ilk transfer teklifini getirdiği 2006-2007 sezonunda arkasından cok işler dondurulduğunu ve bunlardan rahatsız olduğunu kaydeden Carlos, Real Madrid kulubu başkanı Ramon Calderon’u sucladı. Real Madrid kulubu başkanının bir yandan, "Roberto seninle sozleşme uzatmak istiyoruz" derken, arkasından "Roberto 34 yaşında. Onun icin para harcamayıp genc oyuncular getirsek daha iyi olur" diye konuştuğunu soyleyen Brezilyalı yıldız futbolcu, İspanyol kulubunden ayrılmasının tek sorumlusunun Calderon ve Mijatovic (Futbol Şube Sorumlusu) olduğunu ifade etti. 2006 yılında, Real Madrid ile sozleşmesi sona ermeden 1 sezon once, Fenerbahce iddiaları cıktığı sırada Real Madrid ile sozleşmesini uzatmak icin Calderon ile masaya oturmak uzere olduğu gunu hatırlatan Carlos şoyle konuştu: "Calderon, sozleşme imzalamadan sadece benimle fotoğraf cektirmek istiyordu. O gun kulup temsilcilerinden olan ve Fenerbahce’ye soz verdiğimi bilen bir arkadaşım bana telefon ederek, fotoğraf cektirmememi, cunku Calderon’un transferimi gercekleştirmek icin Turkler’le anlaşmaya vardığını soyledi. Calderon benimle fotoğrafı cekerek sadece taraftarlara iyi gozukmek istiyordu ama arkamdan para kaybetmemek ve direkt olarak benim muzakere etmemi engellemek icin Fenerbahce’ye satışımda anlaşmıştı. Bu yuzden fotoğrafı cektirmeme ve sozleşmeyi imzalamama kararı aldım. Madrid, 7 milyon Avro kazanmak icin beni kullanmak istiyordu. Bu yuzden bir yıl serbest kalmayı ve Fenerbahce’ye gelmeyi bekledim." Carlos, kendisiyla ilk once sozleşme uzatıp daha sonra Fenerbahce’ye satarak para kazanmak isteyen Real Madrid yoneticilerini, "Beni kandırmaya calışmayın tarihte bir gun gelir gercekler ortaya cıkar" şeklinde uyardığını kaydederek, "Ben, ’kariyerimi Real Madrid’de bitirmek istiyorum’ deme cesaretini gosterirken, onlar sezon sonunda Fenerbahce’ye gideceğimi taraftarlara acıklama kapasitesine sahip olamadılar" acıklamasını yaptı. Carlos, Real Madrid’de olduğu yıllarda calıştığı ve buyuk saygı gosterdiği "en iyi başkan" olarak Lorenzo Sanz’ı gosterdi. Bu arada Fenerbahce’ye transferi ile ilgili olarak "Hayatımın en iyi kontratını imzaladım" diyen Carlos, "Sadece paradan konuşmuyorum, guvenden bahsediyorum. Bu insanlar bana guveniyor, burada yeniden onemli ve yararlı biri olmaya başladım. Beni referans olarak aldılar, her zaman bir arzum var mı diye beklemedeler. Aynı zamanda ilk gunden bu yana halkın bana karşı cok sempatik olması da benim icin şans. Madrid’de son donemlerde olduğunun aksine, tekrardan bana bir futbolcu muamelesi yaptılar" değerlendirmesinde bulundu. Sozunu tutan bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Carlos, "Gecen yıl Fenerbahce başkanına soz vermiştim. Benim sorunum ekonomik değil sadece hoşuma gidecek bir yer istiyordum. Bu yuzden burayı sectim" diye konuştu. 34 yaşındaki Carlos, hayalinin her zaman futbolu Real Madrid formasıyla bırakmak olduğunu, ancak artık bunu gercekleştirmesinin imkansızlığını belirterek, kariyerini Fenerbahce forması ile sona erdirmek istediğini ve daha sonra teknik direktorluğe yonelme hedefinde olduğunu kaydetti. __________________