Sporting'in başkan adaylarından Bruno de Carvalho'nun tercihi olan Marco Van Basten, kulubu tekrar zirveye taşımak istediğini acıkladı.
26 Mart'ta Sporting'de başkanlık yarışına girecek olan Bruno de Carvalho, kazandığı takdirde eski Hollanda milli takımı teknik direktoru Marco van Basten ile calışacağını resmen acıkladı. Secimin en buyuk favorisi olduğu soylenen De Carvalho'nun bir Rus yatırım firmasından 50 milyon avroluk transfer yatırımı aldığına dair haberler yapılıyor. De Carvalho'nun acıklamasından sonra demec veren 46 yaşındaki teknik direktor, "Portekizce konuşamadığım icin ozru dilerim, ama en kısa zamanda oğrenmek sitiyorum, mumkunse onumuzdeki hafta başlayacağım. Gosterilen konukseverliğe teşekkur etmek istiyorum. Sporting buyuk bir kulup ve onu tekrar ait olduğu yere, zirveye taşımak istiyorum," dedi. 2004 ile 2008 yılları arasında Hollanda milli takımını calıştıran Van Basten, taraftara yeni ve daha iyi transferler icin umut vererek, "Umarım sıkı calışır, iyi oyuncular alır, Porto ve Benfica'ya iyi bir rakip oluruz. Taraftar şampiyon bir Sporting'i hak ediyor. Bruno de Carvalho'nun iyi bir finans kaynağı bulduğunu biliyorum. Rekabetci bir kadro kurmak istiyorum," şeklinde konuştu. Van Baten son olarak 2008-09 sezonunda Ajax'ı calıştırmış, ama Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hak edemedikleri icin istifaya zorlanmıştı. Goal