SEN
SEN, “Siz insanlar icin cikarilmis en hayirli bir ummetsiniz, iyiligi emreder,kotulukten vazgecirmege calisirsiniz..Cunku Allah’a inaniyorsunuz..” Fermaninin sahibisin!..
SEN, “Alemlere rahmet olarak gonderilen” ve dehsetli mahser gunu herkesin “Nefsi! Nefsi!” diye cirpinacagi bir zamanda, secdelere kapanip; “Ummetimi isterim Ya Rab!..Ummetimi bagislamadikca kalkmam” diye feryad edecek olan Habib-i Kibriya’nin ummetisin!..
SEN, Resûlullah’in ashabina; “Orduya yardim ediniz” dedigi zaman, butun servetini alip getiren ve Peygamberin “Cocuklarina ne biraktin?..”sorusuna; “Allah’i ve Resûlunu biraktim Ya Resûllullah!” cevabini veren Hz. Ebûbekir’in yolundasin!..
SEN, Devlet reisi oldugu halde, ici su dolu bir tulumu sirtina yuklenerek halkicinde dolasan ve oglunun; “Babacigim, nicin boyle yapiyorsun?” sorusuna;“Oglum! Nefsimi biraz begenir gibi oldum..Onu zelil etmek, gururumu kirmak istiyorum” diyen Koca Omer’in izindesin!
SEN, Muslumanlar arasinda acligin ve kitligin hukum surdugu bir zamanda Sam’dankendisine ait zeytinyagi, uzum ve bugday yuklu olarak gelen bir deveyi yukleriyle beraber yoksullara tasadduk eden Hz. Osman’in ardindasin!..
SEN, Cebinde bulunan 4 dirhem servetin 1 dirhemini gizlice, 1 dirhemini acikca,1 dirhemini gece ve kalan 1 dirhemini de gunduz , kimsesizlere sadaka olarak veren ve Allah Resûlunun; “Neden boyle yaptin ?”suÂline “Belki Allah bunlarin birini olsun kabul eder dusuncesiyle diyen Hz. Ali’yi takip edensin!
SEN, Allah yolunda cihada cikan ve karsisinda ATLAS Okyanusunu gorunce, devesini dizlerine kadar denizesurerek, kilicini cekip; “Ya Rabbi! Sahid ol! Onume su ucsuz bucaksizderya cikmasaydı senin sanini daha ileriye gotururdum!” diyen mucahidlerin pesindesin!..
SEN, 40 sene yatsi abdestiyle sabah namazini kilan Imam-iÂzam’larin, Malazgirt Ovalarinda Allah Allah sesleriyle at kosturan ve Anadolu kapilarini Musluman Turklere acan Alp Arslanlarin arkasindasin!..
SEN, Misafir kaldigi evde gece sabaha kadar ayakta duran ve; “Biz Kur’anin bulundugu odada ayaklarimizi uzatip yatmaktan hay ederiz” diyen OsmanGazilerin torunusun!..
SEN, Resûllullah’in mujdesine nail olup, kufrun dogu kal’asini, istanbul’ufethederek Islam’a teslim eden, yeni bir cag acan Fatihlerin, dunyayimuslumanlardan baskasina dar goren Yavuzlarin, karalarin- denizlerinhakani Kanûnilerin neslisin!..
SEN, Istanbul’da okumaya basladigi Ezan-i Muhammediyeyi, Caldiran ovalarindabitiren, Tuna’da aldigi abdestin namazini Afrika collerinde kilan, Hazerkiyilarinda getirdigi tekbir seslerinin yankilarini Viyana kapilarindaduyan kahramanlarin evladisin!..
SEN, Vatanini, mukaddesÂtini mudafaa ederken dusman kursunlarinin darbeleriylebagirsaklari delik-desik disariya firlayan ve bir eliyle onlari karninaiterken, diger eliyle gogsunden bir baska kursunu eliyle cikarip, yanindabulunan arkadasina; “Al arkadasim! Sag olur da donersen, su kursunu oglumaver! Ve O’na de ki; “Bunu sana baban son nefesinde gonderdi ve O’da aynisekilde ogluna aktarmazsa hakkimi helal etmem! “ dedi diye ulvî ruh ornekleri veren
sehitler kafilesinin cocugusun!..
ISTE SEN BUSUN!..