TFF Başkanı Nihat Ozdemir: Butun kuluplere odemelerini gercekleştirdik
Futbol0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- TFF Başkanı Nihat Ozdemir: Butun kuluplere odemelerini gercekleştirdik
-
15-10-2019, 09:58:15Kayıtlı ÜyeTurkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Ozdemir, NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında gundeme dair onemli acıklamalarda bulundu. Yayın krizini nasıl cozduklerini acıklayan Ozdemir, ''14 toplantının sonunda anlaşmaya vardık ve sozleşmeyi imzaladık. Bugun de odemeyi yaptılar. Biz de butun kuluplere odemelerini gercekleştirdik.'' dedi. Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Ozdemir, NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında gundeme dair onemli acıklamalarda bulundu. Ozdemir, "Şimdi hedefimiz 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası. İnşallah 2028'i alacağız. Hele boyle buyuyen bir Turkiye'de. 105'inci yılımız olacak. Almamamız icin bir neden goremiyorum. İnşallah ben bunu gorurum. İki tane ornek final macını nasıl yonettiğimizi, ulaşımı nasıl sağladığımızı, otellerimizin guzelliğini gostereceğiz. Stadyuma 1.5 km. icerisinde 6-7 yıldızlı otellerimiz var. Onun icin cok umitliyiz" dedi. 'YILDIRIM DEMİROREN İNANCLIYDI VE TURK FUTBOLUNDAKİ KAOSU BİTİRDİ' Turk futbolu olarak zorlu bir donemden gectiklerini ancak kulupler ile birlikte bu zorluğu aşacaklarını belirten Nihat Ozdemir, "İş hayatının yanında spor hayatım da var. Bu 25 yıllık bir maziye dayanıyor. İlk Ankaragucu ile başladım. Yonetim Kurulu uyeliği, başkan vekilliği yaptım. Sayın Ali Şen doneminde Fenerbahce'de gorev aldım. Fenerbahce'de cok şey oğrendim. Cok gucluyduk. Herkesin ayrı bir ozelliği vardı. Hepsinden bir şeyler oğrendiğimi hissediyorum. Aziz Yıldırım doneminde gorev aldım. Uzun yıllar başkan vekili oldum. En zor donemlerde ben bulundum. Başkan vekilliğim doneminde hepimizin bildiği 3 Temmuz olayı yaşadık. Ne kadar zor olduğunu gordum. Kulubumuzun, Turkiye'mizin zor bir donemiydi. O zamanlar Sayın Mehmet Ali Aydınlar, TFF Başkanı idi. Onunla olan goruşmeler, kulupler arasındaki dengeler, hukukta mucadelemiz vardı. Sayın Rıdvan Dilmen'in yaptıklarını unutamam. Turk sporu ve Fenerbahce icin cok onemli işler yaptı. Turk sporunun duze cıkması icin cok şey yaptı. Onemli destekler vardı. Sonrasında Sayın Demiroren de en kotu donemde geldi. Şu an da kotu. Ama o donem en kotu donemdi. O gunler gercekten cok zordu. Kaosun ortasına geldi, Sayın Demiroren inanclıydı. 'Bu kaosu bitireceğim' dedi. Yaptıklarıyla bitirdi de. Turk futbolu duzluğe cıktı. Bugun başka bir zorluk var. Ustesinden kolaylıkla gelinebilir. Kuluplerimizin maddi yapıları var. Zorluğun başka bir donemindeyiz. Kuluplerimiz, bizler el ele verirsek aşarız. Bankalar Birliği'nin desteğini de duşunursek bu işin altından kalkarız" diye konuştu. "BUTUN KULUPLERE ODEMELERİNİ YAPTIK" Yayıncı kuruluş ile imzalanan ek sozleşme ile bilgiler veren Ozdemir, "Biz goreve geldiğimiz zaman yayıncı kuruluş ile ilişkileri kucağımızda bulmadık. Biz geldiğimizde had noktaya vardı. Yayıncı kuruluşun yetkilileri, Sayın Demiroren'e hep anlattılar sıkıntılarını. Turkiye secim surecinden gecti. Birkac secim arka arkaya oldu. Hepimizin bildiği gibi gecen Ağustos ayından beri yaşadığımız o sıkıntıların da bugunku duruma etkileri var. Biz goreve geldiğimiz zaman 2018-2019 sezonunun son taksiti vardı. Haziran ayında FIFA Kongresi vardı. Biz secildik ve Servet Bey ile Paris'e gittik. Yayıncı kuruluşun merkezini de ziyaret ettik ve surec başladı. Kendilerine, "Bu bir surectir. Konuşarak, tartışarak bir noktaya geleceğiz. Birbirimize destek olalım" dedik. Yayıncı kuruluşu Turk futbolunun stratejik ortağı kabul ettik. 200 milyon liralık son taksit vardı. Bunu istedik. Kuluplere aktarmak istedik. Bizi kırmadılar. Donuşumuzde parayı havale edip sezonu kapattık. Fakat yeni sezona anlaşma yapmadan odeme yapmayacaklarını Yusuf Bey bize anlatmıştı. 2 aya yakın 14 onemli toplantı yaptık. Bu toplantıların birkacında Kulupler Birliği'nden temsilciler aldık. Kulupler Birliği'ne de gittik. Gecen hafta cuma gunu son noktayı koyduk. Bir noktada anlaşabildik. Bu anlaşmanın şartlarını Yusuf Bey'e anlattık. Anlaşmayı Cuma gunu saat 18.00'de yaptık. Bugun odeme yaptılar. Biz de kuluplere odeme yaptık. Gelecek Mayıs ayına kadar bir indirim yaptık. Dolar bazında gecen seneye gore yuzde 10 bazında indirim yaptık. Şartlarını etraflıca konuştuk. Dun akşam para geldi. Bugun oğlen butun kuluplerimize odeme yaptık. Super Lig, 1'inci Lig, 2'nci Lig ve 3'uncu Lig'in tum kuluplerine para gonderdik. İnşallah 16 Ağustos'ta yeni sezon başlayacak. Turk futbolu, Turk insanı icin cok onemliydi. Yola cıktık gidiyoruz. İhalelerde şirketler yarışır. Ligimiz kotu değil. Futbolu seven bir ulkeyiz. Avrupa'nın en yaşlı ikinci ligiyiz evet. Ama onumuzdeki gunlerde takımlarımız gencleştirme politikasına gitmek zorunda. Mecburlar. Bu butcelerle bu işleri yapamayacaklarını gorduler. Altyapıya onem verecekler. Birkac takımımız harekete başladı. Verim alacağımıza inanıyorum. Cok onemli futbolcular yetiştireceğimize inanıyorum. Yusuf Yazıcı gibi bir oyuncumuz 17.5 milyon Euro'ya transfer oldu" şeklinde konuştu. "LİYAKATLİ İNSANLARDAN ATAMALAR YAPTIK" Kulup Lisans Kurulu ile ilgili gelen bir soru uzerine konuşan Nihat Ozdemir, "Ceza verilir, puan silinir. Her şeyimiz şeffaf ve acık. Kamuya acık olarak her şeyi yapmaya calışıyoruz. 1 Haziran'da tuzuk değiştirdik. En onemli konulardan bir tanesi lisans yonetmeliğiydi. Lisans Kurulu 5 kişiden meydana geliyordu. 7 yaptık. Bu kurulun atamasını yaptık. Esas mesele bu… Lisans yonetmeliğini takip edecek, yon verecek ve cezaları kesecek bir kurul olmalı. Tamamen bağımsız. Kulup ayrımı yapmayacağız. Bugun bile Kulupler Birliği Başkanı ile goruştum. Butun bilancoları yeminli mali muşavirle denetleyeceğiz. Hemen inceleyeceğiz. Harcama limitlerini ortaya koyacağız. 2 Eylul'de bunu acıklayacağız. Neden transfer sezonuna yetiştiremedik? Cunku 1 Haziran'da transfer sezonu başlamıştı ve bizim genel kurulumuz vardı. Ama ocak ayındaki ara transfer doneminde bu yaptırımları ortaya koyacağız. X kulube "Şu kadar para harcayabilirsin" diyeceğiz. İlk 1 sene yuzde 30 aşabilir. ikinci sene butcenin yuzde 15'ini gecer. ucuncu sene bu rakam sıfıra duşuyor. Bir anda sert olamazsınız. Biz limit vereceğiz. Lisans kurulu 7 kişiye cıktı. Uc tane Bankalar Birliği'nden gelen arkadaşımız var. Ziraat Bankası, Halkbank, Denizbank. İki tane yeminli mali muşavirimiz var. Bir de hukuk profesorumuz var. Kararları kesin olacak. Her verdiğimiz cezanın Yargıtay'ı olması lazım. Federasyonun Yargıtay'ı Tahkim Kurulu'dur. Tahkim aynı şekilde bağımsız. Liyakatli insanlardan atamalar yaptık. UCK, MHK, Lisans Kurulumuz liyakatli insanlardan tayin edildi. İnşallah bağımsız calışacaklar. Ellerinden geldikce Turk futbolunun onunu acarak disiplin ve adaletten odun vermeden devam edecekler. İnşallah bir yola cıktık. Guzel olacak her şey. Butun kuluplerimizle bir araya geldik. Bunları konuştuk. Tartıştık. Yola cıktık. Bu cezalara gelince neler var? İhtarla başlıyor. Kadro sınırlaması geliyor. Bir kulubumuz transfer yapacak fakat biz ona lisans vermediğimiz icin oynatamayacak. En sonu puan silme. Verilecek. Olacak. Bankalar Birliği bunları bizden istedi. Bir şahsın kararına gore değil. Lisans yonetmeliğine gore devam edecek. Artık kuluplerimizi yalnız bırakmadık. Eğitim vererek yolumuza devam ediyoruz. Şahıs sorumluluğu verme yetkimiz yok. Belki Kulupler Birliği yasasında bu girebilir. Goruyorum ki Bankalar Birliği'nin yapmış olduğu yeniden yapılandırmada yoneticiler ve başkanlar sorumlu veya kefil olabiliyor. Gelirlere bakılıyor. Harcama limiti veriliyor. Biz uyum icerisinde calışarak mali disipline getirmeye calışıyoruz kuluplerimizi. 18 takımlı bir ligiz. 10 kulubun yapılandırmaya ihtiyacı yok. Hepsi 8 takım. Diğer 10 takımda sıkıntı yok. Yapılandırma istemiyorlar. Kasımpaşa, Başakşehir, Sivasspor, Genclerbirliği şirket. 10 takımın yeniden yapılandırmaya ihtiyacı yok. Fenerbahce, Antalya, Konya goruşmeler devam ediyor. Tahmin ediyorum 15-20 gun icinde bu 8 takımın yapılandırması yapılacak ve bu iş bitecek. Sağ olsun Sayın Spor Bakanımız bu surec icerisinde gercekten cok buyuk destek oldular. Kulupler Birliği Başkanımız Sayın Fikret Orman, Sayın Goksel Gumuşdağ, Sayın Ali Koc, Sayın Ahmet Ağaoğlu cok destek oldular. Bir uyum icerisinde diğer kuluplerimizin desteğiyle bugunlere geldik. Sayın Servet Yardımcı ve Erhan Kamışlı ile birlikte surekli goruşmeler icerisindeydik. Sonuna geldik. Fair-Play sistemini de oturtabilirsek, Lisans Kurulu da iyi calışırsa Turk futbolu icin bir başlangıc donemi olacak. Yonetmeliğimizi UEFA'ya gonderdik. Turk futbolunu bekleyen cezalar ortadan kalkmış olacak. Bu sene Trabzon ve Fenerbahce son dakikada ceza almadan yollarına devam ediyorlar. Belki UEFA gelirlerinden belli bir kısmını odeme kararları cıktı ama katılmama kararı almadılar" ifadelerini kullandı. "EURO 2028'E ADAY OLACAĞIZ" 2019 UEFA Super Kupa ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'a onemli değerler katacağını ve EURO 2028 aday olacaklarını soyleyen Ozdemir, "Servet Yardımcı şu an UEFA Yonetim Kurulu Uyemiz. Cok etkili. İyi ilişkileri var. Sayın Demiroren'in de katkılarıyla Super Kupa Finali ve 30 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi Finali de bu ilişkilerle alındı. İstanbul'umuza onemli değerler katacak bu maclar. Sayın Ali Koc ve Yıldırım Demiroren sunumlar yaptı. Ama olmadı. Biz Madrid'den filan cok iyiyiz. İnşallah ayın 14'unde UEFA Super Kupa'yı yapacağız. Madrid'den daha iyiyiz altyapı olarak. Son Şampiyonlar Ligi finali orada oynandı. Bizim altyapılarımız, bizim turizm tesislerimiz, havalimanlarımız cok daha iyi. Madrid'de 1, bizde 2 havalimanı var. Liverpool İstanbul Havalimanı'na, Chelsea Sabiha Gokcen'e gelecek. Orada final olacak. Metrolar bitecek. Otoyollar bitiyor. İnşallah 6 ay sonra İstanbul trafiği cok rahatlayacak. Yatırımları biliyorum. Daha neler yapılacağını biliyorum. Almanya'dan daha iyiydik bence. Ama Almanya'nın UEFA Yonetim Kurulu uyeleri uzerinde cok buyuk ağırlığı vardı. Şimdi hedefimiz 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası. İnşallah 2028'i alacağız. Hele boyle buyuyen bir Turkiye'de. 105. yılımız olacak. Almamamız icin bir neden goremiyorum. İnşallah ben bunu gorurum. İki tane ornek final macını nasıl yonettiğimizi, ulaşımı nasıl sağladığımızı, otellerimizin guzelliğini gostereceğiz. Stadyuma 1.5 km. icerisinde 6-7 yıldızlı otellerimiz var. Onun icin cok umitliyiz" diye konuştu. "UEFA İLE ANLAŞMA İMZALAYACAĞIZ" Altyapı projeleri konusunda yapılan calışmalar hakkında bilgiler veren Nihat Ozdemir hedeflerinin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek olduğunu belirterek, "UEFA, futbolun kucuk yaşlardan itibaren oynanmasını istiyor. Bir proje var. Anlaştık. Oğuz Cetin ve Tolunay Kafkas bu işin icinde. Bir ekip kuracağız. Futbola emek vermiş cok onemli isimleri gorevlendirmek istiyoruz. Futbola başlama yaşını kucuk yaşlara cekmek istiyoruz. Yakında acıklamaları yaparız. UEFA da sosyal projelere onem veriyorlar ve onemli butceler ayırıyorlar. UEFA Super Kupa 14'unde. Bir anlaşma imzalayacağız. Şanlıurfa'da bazı spor yatırımları icin bize yardım edecekler. Orada cok Suriyeli var. Spor tesisleri yaparak destek olmak istiyoruz. Calışmalar devam ediyor. İnşallah anlaşmayı 13 Ağustos'ta İstanbul'da imzalayacağız. Biz goreve geldiğimizde 2 milli macımızı aldık. Arnavutluk'u 2-0 yendik. Sonra evimizde Moldova'yı 4-0 yendik. En onemlisi Fransa'yı 2-0 kazandık. İsterdik ki İzlanda'dan 1 puanla donelim. Ama olmadı. Şu anda grubumuzda 3 tane 9 puanlı takım var. 3 mac var. Eylul'de Andorra ile oynayacağız. Bu 3 macta hata yapmamalıyız. Sonra Fransa'ya gidiyoruz. En son İzlanda macı var. O mac final olacaktır. Ama şunu ifade etmek isterim ki; Fatih Terim'le başlayan, Lucescu ile suren ve Şenol Guneş'le devam eden yeni jenerasyon projesi tutmuştur. Şenol Guneş her takımın kampını ziyaret ediyor. Ben demedim ona. Kendisi planlamış. Almanya'daki kamp noktalarına gidiyor. Oradaki teknik direktorler ile konuşuyor. Takımdaki oyuncuları izliyor. Turk cocuklarını motive ediyor. Ben bunun faydalarını onumuzdeki maclarda goreceğimizi duşunuyorum. Bizim hedefimiz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası. Sonra 2022 Katar Dunya Kupası'na gidebilirsek ilk 10'a doğru yururuz. Arka arkaya iki şampiyonaya da gidersek FIFA sıralamasında 20'nin altına duşeriz. Sonra da 10'a gireriz. Belcika şu anda zirvede. Kim diyebilir ki Belcika 5 sene once buralara gelecekti… Biz de oyle bir jenerasyon yakaladık. İyi bir hocamız var. İyi kadro kurdu. Kendisinin yaptığı duzenlemeleri bize anlatıyor. Şenol Guneş'e guveniyorum" dedi. "MİLLİ TAKIM'A DESTEK İSTİYORUZ" Milli Takım'ın İstanbul'a donmesi hakkında goruşlerini dile getiren Nihat Ozdemir, "Bircok yeri dolaştık. Eskişehir, Antalya, Trabzon'a gittik. Uzun zaman once bir tatsız olay oldu ve bu şekilde İstanbul uzak kaldı. Artık zamanı gelmişti. Şenol Guneş ile konuştuk. Macları yapmaya karar verdik. İlk mac Vodafone Stadı'nda. Sonra Fenerbahce Stadı'ndayız. İzlanda macı final olabilir. İş de bitebilir. Galatasaray'ın sahasında olacak bu macta. İnşallah 3 macı arka arkaya İstanbul'da oynayacağız. Ama onlardan da yani taraftarlardan da destek bekliyoruz. Destek istiyoruz" şeklinde konuştu. Nihat Ozdemir, Galatasaray Kulubu'nun, Kulupler Birliği toplantılarından uzak kalması hakkında gelen soruya ise şoyle cevap verdi: "Ben bu konuda cok onemli bir mesai sarf ediyorum. Bir acıklama yuzunden gerilim oldu ve bu gerilim suruyor. Fikret Orman'a ve Mustafa Cengiz'e bunun yeter olduğunu soyledim. Bir araya gelmeleri fayda sağlayacaktır. Biz de TFF olarak kavgaların olmaması gerektiğini ve Kulupler Birliği'nin de birlik ve beraberlik icinde olursak daha kolay kararlar alabileceğimizi, pastayı nasıl buyutebileceğimizi konuşabileceğimizi duşunuyorum. Bugun bile mesai harcadım. İnşallah az kaldı. Başarılı olacağım. Hem Mustafa Cengiz'in hem Fikret Orman'ın iyi niyetli olduğunu goruyorum. Diğer kulupler de bunu istiyor. İnşallah başarılı olacağız." Bu yıl Super Lig'de gorev almayacak Bulent Yıldırım ve Serkan Cınar ile ilgili de konuşan Ozdemir, "Netice olarak bu kararı MHK verdi. Hakemlerin performanslarına bakarak verdiler. İki maca bakarak vermediler. Rize macında hata yapılmıştır. Beşiktaş-Galatasaray macında hata yapılmıştır. Bu sebeple gonderilmiş değiller. Butun yıl boyunca sergiledikleri performanstan dolayı yeni MHK bu hakemlerle devam etmeme kararı aldı. Bağımsızlar. Elimizden geldiği kadar mudahale olmayacak. Yalnız MHK değil. Disiplin Kurulu, UCK, Tahkim ve Lisans Kurulları. Hepsinin onune gececek" ifadelerini kullandı. Nihat Ozdemir, Finansal Fair Play'ye (FFP) vurgu yaparak, "Hepsini acıklayacağız internet sitemizde. Galatasaray 300 milyon lira harcayabilir. Tum masraflar buna dahil. Bunu aşamaz. İlk yıl yuzde 30 aşabilir. 390'a gider. ikinci yıl 345 olur. 3 yıl aşamaz. Kadro sınırlaması getirilir, transfer yasağı getirilir, 1 puan, 2 puan, 3 puan silinir. Şampiyonluk yarışında 1 puan değerli. Kumede kalmayı etkileyebilen kararlar olabilir. Ciddiyetimizi anlasınlar diye Kulupler Birliği'ni ziyaret ettim. Her yerde tolerans gosteririz ama Lisans Kurulu'nda gostermeyiz. Şimdiden soyluyorum. Bugun yapılan transferler 2 Eylul'de vereceğimiz kararın icinde" diye konuştu. "HATA OLURSA BAŞKANDAN SORARIM" Nihat Ozdemir, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile ilgili şoyle konuştu: "Ben bir şey demedim. Sayın Zekeriya Alp'in listesine mudahale etmedim. Ben Zekeriya Alp'i tanırım. Kurul uyeleri muhatabım değildir. Sayın Zekeriya Alp'ten hesap sorarım. Temsilciler Kurulu'nda Sayın Arıcı'yı tanırım. Hata olursa başkandan sorarım. Kurul uyelerinin birbirleriyle uyumlu calışmaları gerekir." Video Hakem Uygulaması'nın (VAR) bu sezon daha iyi olacağını belirten Ozdemir, "Başkan olarak benim dinleme yetkim yok. Bazı savcı arkadaşlar yazılar yazdılar. UEFA da bu gizliliği istiyor. Bu sene inşallah daha iyi olacak. Gecen sene başarılıydık. Bence başarılıydık. Birkac tane bariz hatamız oldu. Almanya'da, İtalya'da, Fransa'da olmadı mı? İlk donem cok iyiydik. İkinci donem oldu hatalar maalesef. İnşallah bu sene olacak" şeklinde konuştu. Gunluk Gazeteler. __________________