Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) 2019-2020 Sezonu Doğan Babacan Yaz Semineri devam ediyor. İstanbul'da bir otelde gercekleştirilen organizasyonda basın mensuplarına gelecek sezon oyun kurallarındaki değişiklikler ve Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Gelecek sezon uygulanacak değişen oyun kuralları hakkında bilgiler veren MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg, "Kurallardaki değişiklikleri size aktaracağız. Onumuzdeki sezon VAR'ın nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgiler de vereceğiz. Tum kuluplere gonderilmek uzere bir eğitim paketi hazırladık. Hakemlere gosterilen eğitimlerin aynısı. Kural değişikliklerinin oyunculara aktarılması bizim değil kuluplerin sorumluluğunda. 1 Temmuz'dan itibaren değişen kuralları sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu. "OYUNCULAR DEĞİŞİKLİKTE EN YAKIN NOKTADAN OYUNU TERK EDECEK" Oyuncu değişikliğinde getirilen yeni kural ile ilgili de konuşan Uilenberg, "Oyundan cıkan oyuncular kendisine en yakın yerden oyundan cıkacak. Ancak oyuncuların guvenliği her şeyden onemli. Bunla ilgili bir sıkıntı varsa oyuncu orta cizgiden oyunu terk edebilir. Hakemin en yakın noktadan cıkmasını istediği oyuncu, buna itiraz edip yerine getirmezse sarı kart ile cezalandırılacak. Artık yedek kulubesindeki takım gorevlileri de kart ile cezalandırılabiliyorlar. Oyun kuralları kitabında hepsi acık şekilde belirtiliyor. Takım listesine ismi yazılmış herhangi bir kişi olabilir. Oyunculardaki gibi gecerli. Hoca ısrarla rakibinin sarı kart almasını isterse oda oyuncularda olduğu gibi sarı kartla cezalandırılabilecek. Kulubedeki ihlali kimin yaptığı belirlenemezse, bundan en yetkili kişi teknik direktor sorumlu olacak. Bunun sonucunda oradaki en yetkili kişi yani teknik adam sarı ya da kırmızı kart gorecek" ifadelerini kullandı. gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- TFF acıkladı| Futbol kuralları değişti!