[IMG]http://img22.**************/img22/3346/gp381451pz5.jpg[/IMG] [IMG]http://img22.**************/img22/gp381451pz5.jpg/1/w640.png[/IMG] 2000'li yılların futbol idollerinin de birer idolu olduğunu duşundunuz mu hic? FOURFOURTWO dergisi topladı. Onlar yeni neslin futbol idolleri. Bircoğunun posteri odaları suslerken adlarının yazdığı formalar da sırtlardan duşmuyor. Sadece futbolla yatıp futbolla kalkanların değil, bu spora ucundan gonul verenlerin bile takip ettiği isimler... İşte gunumuzun genc yeteneklerinin 'hastası' olduğu isimler: Zidane / Enzo Francescoli: "Enzo'yu izlediğim anda onun gibi oynamaya karar verdim. Marsilya'da oynarken izlemiştim onu ve hayran kalmıştım" diyor unutulmaz yıldız Zidane, Francescoli icin. Kaka / Rai: Transfer soylentileriyle gundemden duşmeyen Brezilyalı yıldız Kaka'nın idolu ise bir başka Brezilyalı, Rai. "Akıllı, yetenekli, buyuk bir liderdi ve beni cok etkiledi" sozleri Kaka'ya ait.. Van Nistelrooy / Van Basten: Hollandalı unlu golcu da kendi idolunu kendi ulkesinde bulmuş. Bakın Marco Van Basten icin ne diyor Nistelrooy: "Dunya uzerinde ilgilendiğim tek futbolcu oydu Roberto Carlos / Junior: Fenerbahce'nin dunyaca unlu yıldızı Carlos Junior icin şunları diyor: "Her zaman savunma yapmamın daha fazlasını, Junior gibi olmayı istedim" Tuncay Şanlı / Zidane: M'Boro'daki temsilcimiz Tuncay'ın idolu ise Fransa'nın unlu yıldızı Zidane. Tuncay, Zidane icin "Şiir gibi oynayan bir futbol sanatcısı" diyor. Colin Kazım / Ian Wright: Fenerbahce'nin genc yeteniği, Wright'ın performansıyla İngiltere'deki siyahi oyuncuların kaderini değiştirdiğine inanıyor. Berbatov / Alan Shearer: Berbatov "her gece onun formasıyla yatağa girerdim" diyor, daha ne desin. Arda Turan / Maradona: Turkiye'nin yetiştirdiği son yıllardaki en buyuk yetenek olan Arda Turan'ın idolu ise Maradona. Arda, Maradona icin şoyle diyor: Dunyanın en buyuk futbolcusu kimdir deseniz Maradona'dır, siz ikinciyi ucuncuyu sabaha kadar tartışın..."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- İşte İdollerin İdolleri !!!