Cuneyt Cakır: “Ev sahibi olmaktan dolayı mutluyum” Liverpool ile Chelsea arasında yarın İstanbul’da oynanacak olan UEFA Super Kupa macı oncesi mucadelenin hakemleri ve UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti basın toplantısı duzenledi. Mucadelede dorduncu hakem olarak gorev yapacak olan Cuneyt Cakır, ev sahibi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Beşiktaş Park’ta yarın oynanacak olan Liverpool - Chelsea Super Kupa mucadelesi oncesi UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti ile macın hakemleri Stephanie Frappart, Manuela Nicolosi, Michelle O’Neal ve Cuneyt Cakır basın toplantısında acıklamalarda bulundu. Oncelikle UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti hakemleri tanıtmaktan dolayı mutlu olduğunu soyleyerek sozlerine başladı ve kendileri icin cok onemli bir an olduğunu ifade etti. İletişimin futbolun cok onemli bir boyutu olduğunu dile getiren Rosetti, “Sizlere ilk olarak yarınki hakemleri buyuk bir mutlulukla tanıtacağım. Avrupa’nın hatta dunyanın en onemli hakemlerinden birisi Cuneyt Cakır, yarınki karşılaşmada dorduncu hakem olarak gorev yapacak. İrlanda’dan Michelle O’Neal ve İtalya’dan Manuela Nicolosi, yardımcı hakemlik yapacak. Macın orta hakemi de Fransa’dan Stephanie Frappart. Gorevlendirme bilgisi yapılan ilk hakem Cuneyt Cakır oldu” acıklamasını yaptı. “Umuyorum ki binlerce genc kadına ilham vereceklerdir” Macın hakem triosunun kadın olmasıyla ilgili olarak kararın nasıl verildiği sorusunu yanıtlayan Rosetti, “Boyle bir fikrimiz vardı ve hakem kurulundaki meslektaşlarımla konuştuk, bu şekilde bir karar aldık. Son derece işlerinde iyi, fiziksel olarak son derece guclu olan hakemlerde karar kıldık. Stephanie dun, erkeklerin gectiği fiziksel bir testten gecti. Umuyorum ki kendisi binlerce genc kadına tum dunyada ilham verebilir. UEFA icin bu durum cok onemli bir boyut” ifadelerini kullandı. Frappart: “Korkumuz yok” Karşılaşmanın orta hakemi Stephanie Frappart, maca hazır olduklarını belirterek, “Her zaman hazırlık yapıyoruz ve herhangi bir korkumuz yok. Biz butun maclar icin hazırız. Tabii ki hayatım değişti. Tum dunyada cok populerim. Fransa’da da ligde gorev yapıyorum. Duygularımı yonetmeyi biliyorum. Bu durum benim icin ilk gorevlendirme değil” dedi. Erkeklerin macını yonetmenin zorluğu olup olmadığı sorulan Frappart, “Aslında cok fazla zorluk ve fark yok. Futbol aynı futbol. Sadece erkekler ve kadınlar biraz farklı oynuyor ama kadınlarla erkekler arasında bir mac olmuyor. Fiziksel, teknik ve taktiksel olarak erkeklerle aynı olduğumuzu kanıtlamış bulunuyoruz. Benim icin yarın herhangi bir şey değişmeyecek” cevabını verdi. Manuela Nicolosi: “Şu anda daha populeriz” Karşılaşmanın yardımcı hakemlerinden Manuela Nicolosi, yarınki macı buyuk bir heyecan icinde beklediklerini soylerken, “Şu anda daha populeriz ve insanlar bizleri sokakta tanıyor. Duygulara gelirsek, iyi hazırlandığınız ve odaklandığınız zaman kendinizi maca bırakıyorsunuz” diyerek maca hazır olduğunu ifade etti. Bir diğer yardımcı hakem Michelle O’Neal ise surekli antrenman yaptıklarını ve hazır olduklarını vurgulayarak, “Buyuk bir sahnede ilk kez gorev almıyoruz. Farklı duygulara nasıl tepki vermem gerektiğini biliyorum. Nasıl odaklanacağımı da biliyorum. Zaten gunluk işimiz bu. Kişisel hayat acısından da genc kızlara, genc cocuklara ilham verebilmek cok onemli. Belki onlar icin yolu acıyoruz. Belki arkamızdan gelecek kişiler var” diye konuştu. Cakır: “Ev sahibi olduğum icin mutluyum” Karşılaşmanın gorevlendirme bilgisinin ilk yapıldığı hakem olan Cuneyt Cakır, basın mensuplarına ‘Hoş geldiniz’ diyerek başladı. İstanbul’un dunyanın en guzel şehirlerinden birisi olduğunu soyleyen Cuneyt Cakır, “Burada sizlere ev sahipliği yapmaktan dolayı cok mutluyum. İlk olarak gorevlendirme yazısı bana geldi. Bana bu fırsat verildiği icin cok teşekkur ediyorum. Cok ust duzey bir hazırlık seviyesindeyiz. Yarın elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve hakem arkadaşlarıma gerekli yardımda bulunacağım” dedi. Macın hakemlerinin kadın olmasıyla ilgili konuşan Cakır, “Bizim icin kadın hakem ve erkek hakem arasında fark yoktur. Hakemler hakemdir. Sahaya cıktığımızda adımız kadın hakem ya da erkek hakem değildir, hakemdir. 2 hafta once Zagreb’de hazırlık kampımızı yaptık. Aynı hazırlığı yapıp aynı testlerden, aynı antrenmandan gectik. Sahaya cıktığımızda cinsiyet yoktur. 3 yıl once Stephanie ile birlikteydik. Butun antrenmanlarımızı birlikte yaptık, beraber mac yonettik, Durustce soyluyorum, cok cesurlar ve asla tereddut etmiyorlar karar verirken. Yarın da goreceksiniz” ifadelerini kullandı. Acıklamaların ardından Roberto Rosetti, basın mensuplarına VAR sisteminin onemini anlatırken, bu sistemle bircok macta hatalardan donulduğunu de goruntuleriyle birlikte aktardı. Yarın Liverpool ile Chelsea arasında Vodafone Park’ta oynanacak Super Kupa karşılaşmasının hakemleri şu şekilde: Orta hakem: Stephanie Frappart (Fransa) 1. Yardımcı Hakem: Manuela Nicolosi (Fransa) 2. Yardımcı Hakem: Michelle O’Neill (İrlanda) 4. Hakem: Cuneyt Cakır (Turkiye) Video Yardımcı Hakemi: Clement Turpin (FRA) 1. VAR Yardımcı Hakem: Francois Letexier (FRA) 2. VAR Yardımcı Hakem: Mark Borsh (Almanya) 3. VAR Yardımcı Hakem: Massimiliano Irrati (İtalya) KAYNAK: İNTERNETHABER __________________