A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktoru Şenol Guneş, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında onemli acıklamalarda bulundu. Yabancı sınırı hakkında da konuşan Guneş, "Şu anda 14 yabancıyı almışlar, hadi kaldır diyemezsiniz. 14 yabancıyı Avrupa'da kullanabilirsiniz ama Turkiye'de mesela once 10 oynayacak, sonraki sene 9'a, sonraki sene 8'e indireceksiniz." dedi. A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktoru Şenol Guneş, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Guntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtladı. Son gunlerde tartışılan yabancı sınırı hakkında konuşan Guneş, bir takım kriterlerin havada kaldığını belitti ve bu yapının değişmesi gerektiğini ifade etti. Guneş’in acıklamaları şu şekilde: “Umutsuz kalırsanız her şeyinizi kaybedersiniz. Umut ve değeri birleştirip mutluluğa cevirdiğiniz zaman guveniniz de artar. Oyuncu olarak cok başarılı donemlerimiz oldu milli takımda. Yurt dışında oynarken guvensizliğimiz vardı. Kendimize olan guvensizliğimiz vardı. Biraz daha birbirimize ilişkileri birleştirmemiz lazım. Her turlu imkanımız var ama karışıklık da var. 15 yaşından beri futbolun icindeyim. Surekli futbolun icindeyim. Her şeyi bilmiyorum ama bildiklerimi paylaşmak istiyorum.” ‘Patır patır gidiyor’ “Dunya Kupası’na giderken yalnızdık. Gelirken kalabalıktık. Taksim’e gelişteki erkeği kadını, yaşlısı genci herkes aynı duyguyu paylaşıyordu. Şu anda buna ihtiyac var. Eksiklere rağmen uretiyoruz. Bahcede olan ciceği yetiştirmek yerine dağdaki ciceği alıp getiriyoruz. Dağda cicek taşın uzerinde cıkar ama cok guzel cıkar. Biz ona bakarak yanılıyoruz. Son donemde eleştiriler var. Yurt dışına giden oyuncularla ilgili. Şimdi patır patır gidiyor. Hem de genc oyuncular. Gecmişte Galatasaray, son donemde Beşiktaş’ın başarıları bunlar dikkat cekiyor.” ‘Once 10 oynayacak, sonraki sene 9’a, sonraki sene 8’e indireceksiniz’ “Yabancı oyuncu son maddedir. Siz uretim yapıyor musunuz? Bunların sayısı fazla, getir yabancıyı da goreyim o zaman. Sizde olmadığında ve yabancı getirdiğinizde oyuncunun onunu kesiyorsunuz. Şu anda yerli oyunculara yuzde 23 şans veriyoruz. Yabancı konusunda sayının fazla olduğunu soyledim, “Neden 14?” diye sordum. 14 yabancıdan cok, yerlinin cıkarılması duşunuldu, kriterler vardı ve havada kaldı. Bunun yapısının değişmesi lazım. 14 yabancıyı Avrupa’da kullanabilirsiniz ama Turkiye’de mesela once 10 oynayacak, sonraki sene 9’a, sonraki sene 8’e indireceksiniz.” KAYNAK __________________