Sevgili okurlarım, hemen ilk cumle olarak şunu belirteyim ki, yazacaklarım yanlış anlaşılmasın. Bir “Futbol uzmanı” değilim. Takım tutmam, macları elimden geldiği kadar izlerim, futbolun ana kurallarını bildiğimi zannederim, hepsi o kadar… Bu ulkede futbolun uzmanı olan yuzlerce spor yazarı var ama onlar her nedense belli konularda kalem oynatmaktan, yazılarında ve ekran programlarında yorum yapmaktan ısrarla kacınırlar. Hele adına buyuk denilen kulupleri karşılarına almaktan kesinlikle kacınırlar. Nedenini bilemem! Yani ben bu konularda bir şey yazacak, ya da soyleyecek olsam, hadiseye sadece vatandaş mantığı ile yaklaşmaya calışırım. ★★★ Onceki gece İstanbul'da oynanan Galatasaray-PSG macını ekrandan izlemeye başlamadan once bir şey dikkatimi cekti. Galatasaray'ın acıklanan mac kadrosunda Allah icin bir tek Turk futbolcu bile yoktu. Hepsi yabancı. Sadece o mac değil, lig maclarında da aynı duruma sık sık tanık oluyoruz. ★★★ Ozellikle adına “Buyuk” denilen takımlarımız hep aynı şeyi yapıyor. Paralar yabancılara bol kepce akıtılıyor. Bazıları işe yarıyor, bazıları fos cıkıyor. Bu beyefendilere akıtılan paraların haddi hesabı yok. Milyonlarca Euro'yu her seferinde cebe atmakla da yetinmiyorlar. Kendilerine son derece luks konutlar, altlarına luks arabalar veriliyor. Galibiyet primleri falan da işin cabası. Ama iş bununla da kalmıyor. Beyefendilerin hizmetine ozel tercumanlar veriliyor. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Japonca!.. Bu arkadaşların bazıları uzun yıllardan beri Turkiye'de oynuyor ama hicbirinin aklına her nedense “Biraz Turkce oğreneyim de ayıp olmasın” demek gelmiyor! ★★★ Bir Turk takımı duşunun, uluslararası bir macta sahaya 11 yabancı ile cıkıyor. Memlekette Turk futbolcu hic mi kalmadı kardeşim! Galatarasay'ı onceki gece izlerken hep duşundum… “Yahu bu takım Birleşmiş Milletler Teşkilatı gibi olmuş.” İcinde neredeyse 72 milletten oyuncu var, bir tane olsun Turk yok. Bu nasıl iştir yaa! ★★★ Bunları yazdım diye sakın beni Galatasaray duşmanı olarak bellemeyin. Super Lig dahil A'dan Z'ye butun takımlarımız bunu yapıyor. Ondan sonra da, tamamı borc batağı icinde debelenip duruyor. Yuzlerce trilyon ucmuş gitmiş, kuluplerin borcları ayyuka cıkmış, hesabını soran yok. Zaten bu borcları da kimsenin odeyeceği yok! Transfer edilen ve olukla para harcanan yabancıların coğu yaş haddinden emekli olma sınırına dayanmış, bazıları onu da gecmiş durumda. Son şanslarını Turkiye'de deniyorlar. Yine vatandaş mantığımla aklıma bir soru geliyor: Bu olanlar bizim yetenekli genc futbolcularımızın onunu kesmiyor mu? Futbol Federasyonu'nun bu konuda bir kısıtlama getirmesi gerekmez mi? ★★★ Sevgili okurlarım, soz hazır futboldan acılmışken, daha once yazdığım bir konuyu bugun de yinelemek istiyorum. Lig maclarında gostermelik olarak okunmakta olan İstiklÂl Marşı olayı artık sonlanmalıdır zira maclarda anlamını yitirmiştir. 1990'lı yıllarda PKK teroru iyece azmıştı, her gun şehit haberleri gelirken toplum tepkiliydi. Maclarda İstiklÂl Marşı olayı işte oyle başladı. Once coşkuyla soylenirdi, aradan yıllar gecti ve hadise tavsadı. Şimdi gostermelik olarak calınıp okunuyor. İşin hicbir coşkusu kalmadı. Bilmeden bile olsa her mac oncesinde İstiklÂl Marşı'mıza saygısızlık sergilediğimizin artık farkına varmamız gerekiyor. https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...akimi-5367323 __________________