TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ETT/ERONC Turizm Seyahat Acentesi sahibi Sibel Eronc'un iddialarına yazılı bir acıklamayla cevap verdi.

Ulusoy'un acıklaması şoyle:

“Değerli meslektaşlarım,

Oncelikle ifade etmeliyim ki, ilk olarak TURSAB Başkanlığı gorevine getirildiğim 1999 yılı Aralık ayından itibaren bugune kadar gecen yaklaşık 14 yıllık sure icerisinde yanlış yapmamaya, haksız da olsa aleyhimde yazılan hicbir yazıya cevap vermemeye calıştım.

Ancak, takdir edersiniz ki, her insanın bir sabır sınırı vardır ve bir gun gelir bu sınır tukenir. Bugune kadar tum soğukkanlılığımla ozen gostermiş olmama rağmen bugun itibarıyla ne yazık ki benim de tukendi. Neden mi?

Meslektaşımız ETT/ERONC Turizm Seyahat Acentesi sahibi Sibel Eronc Hanım’ın 05.04.2013 tarihinde tursapnet isimli platformda yazdığı, aslı astarı olmaksızın, tamamıyla carpıtmak suretiyle yazdığı bir yazı sebebiyle.

Nedeni ne olursa olsun, hic kimsenin benimle bu kadar cok uğraşmaya, şahsıma yonelik bu kadar asılsız suclamalar isnat etmeye hakkı yoktur!

Sibel Eronc Hanım’ın iddialarının karşısında, tum kanuni haklarım saklı kalmak uzere konunun bir de benden dinlenmesini rica ediyorum. ‘Kanuni haklarım’ diyorum, zira bu haklarımı daha once de bazı meslektaşlarım icin kullandım. Birini affettim, diğeri ile de acılan davayı kazandım. Onlar kendilerini gayet iyi bilirler.

1) Sibel Eronc Hanım’ın yazısında bahsettiği, 2003 yılı genel kurulu esnasında goz altına alınması konusunda kendi ticareti ile ilgili bir borc alacak davasından kaynaklanan bir olumsuzluk (ki bunun gercek sebebini bilmiyorum) nedeniyle olabileceği ihtimalini duşunduğum olay, kendisinin Hilton Oteli’nden polislerce alınarak Emniyet’e goturulduğunu oğrenince yanına gittim ve gecmiş olsun diyerek durumun cozumu konusunda elimden geldiğince mudahale etmeye calıştım. Olayın cozumlenmesinin ardından kendisi ile yaptığımız goruşmede, ‘kendisi alacaklı olduğu birinin boyle bir ihbarı yaptığını’ duşunduğunu bizzat ifade etmiştir. Kaldı ki, bunun ilgili icra dosyasının daha sonra İstanbul’da nasıl kapatıldığını Sibel Hanım cok iyi bilir ve dilerim ki kendisi acıklar.

Bu durumu daha sonra kendisiyle defalarca konuştuk. Hatta bu konuyla ilgili kendi el yazısı ile şahsıma yazmış olduğu mektup, bende mevcut. Sibel Eronc Hanım ‘acıklamamı’ isterse, memnuniyetle paylaşırım.

Yazısındaki ifadesi ile, Ankara Emniyet Mudurluğu’ne bir meslektaşım ile gittiğimi soyluyor. Doğrudur. Zira ben; prensip olarak, şahitsiz ve belgesiz hareket etmemeye daima ozen gosteririm.

O gun kendisini ziyaret etmemin TURSAB Başkanlığı sıfatımla hicbir ilgisi yoktur. Ben bunu, insanlık adına yaptım.

2) ETT/Eronc Turizm seyahat acentesinin işletme belgesinin bakanlıkca iki kez iptal edilme sebebi ise adres değişikliğine ilişkin evrak eksikliği (defalarca tamamlaması istenmesine rağmen, bugune kadar tamamlanmamıştır) ve teminat mektubundaki eksiklik.

Bircok meslektaşım cok iyi hatırlayacaktır ki, sozlu ve yazılı şahsi kefaletimle pek coğuna Bank Asya’dan teminat mektubu alma imkanını temin etmeye calıştım. Kendisi de herhangi bir bankadan teminat mektubu alamadığı icin bana muracaat etti ve kendisine de aynı şekilde yardımcı olarak Bank Asya’dan teminat mektubu almasını sağladım.

Ancak, Simena Turizm Seyahat Tic. ve San. AŞ. isimli bir firmanın (ki bu firmanın yetkilisinin tarafıma yaptığı muracaatta Sibel Eronc Hanım’a biraz sure tanımalarını, bu borcu kendisinin mutlaka odeyeceğini ifade etmişimdir) kendisinden olan alacağını tahsil etmek amacıyla icra yoluyla bakanlığa yaptığı muracaat uzerine bakanlık bankaya talimat yazarak 3.880 TL tutarındaki borcun, alacaklıya odenmesini istemesi uzerine banka teminat mektubunu bozarak işlem yaptı. (Yasa gereği)

3) Sibel Eronc Hanım, bakanlık teminat mektubunu nakit ya da ipotek karşılığı almadığı icin banka doğal olarak odediği parayı geri istedi. Banka sozlu kefaletim olduğu icin beni aradı. Ben de, bu parayı bankaya odedim. (Makbuzu ektedir.) Makbuzunu da kendisine gonderdim.

4) Bu durumda banka alacağını tahsil etmiş oldu. Zira bu, Sibel Eronc’un borcu idi. Alacaklı firma alacağını tahsil etmiş oldu, cunku haklıydı. Sıra geldi teminat mektubunu tamamlamaya, bakanlık yasa gereği 1 ay icerisinde tamamlamasını istedi. Banka ise yeni teminat mektubu icin nakit veya ipotek vermesini istedi. Sibel Eronc Hanım da imkanının olmadığın soyleyerek odeme yapmadı.
Bu durumda benim hatamın nerede olduğunu cozebilmiş değilim acıkcası.

Değerli meslektaşlarım,

Sibel Eronc Hanım’ın 14 yıldır şahsıma yazdığı yazılar, sanırım uc bin adedi gecti. Hepsi bende mevcut. Ayrıca, bu sure zarfında kendisi ile yaklaşık yedi yuz kere de telefon goruşmem olmuştur. Bunun da kayıtları mevcut. Ben kurum başkanı mıyım, yoksa doktor muyum? Cozebilmiş değilim…

Kendisi istediği zaman istediği şekilde cep telefonumdan rahatlıkla arayabilmiştir.

Ozellikle itiraf etmeliyim ki manen cok musterihim. Zira elimden gelen desteği verdim. Madden cok daha musterihim.

Ayrıca ucuncu şahıslar kendilerine durumdan vazife cıkarıp da bilip bilmeden cevap vermeye calışmasınlar. Zira onların cevapları bende hazır ancak henuz zamanı gelmedi.

Değerli meslektaşlarım,

Sizler teveccuh gostererek sekiz kez bu goreve ezici coğunlukla gelmemi sağladınız. Boyle davranarak bana her seviyeye inmeme talimatı verdiniz. Ben de sizlere layık olmaya calıştım. Olmaya da devam edeceğim.

Kaynak