Anı Tur Yonetim Kurulu Başkanı Veli Cilsal, uzun vadede hem tur operatorluğu hem de otelcilikle ilgili hedeflerini Turizm Guncel’e anlattı. Anı Tur luxury markasını lanse etmeye hazırlanan Veli Cilsal, 25 yeni otel acmayı planlıyor.

2014 yılının kendileri icin cok iyi gectiğini anımsatan Cilsal, biraz bayramda sıkıntılar yaşandığını anlattı. 2015 yılının da heyecan verdiğini kaydeden Cilsal, Ani Tur’un iki odak noktası olacağını soyledi. Bunlardan en onemlisinin otelcilik olduğunu belirten Cilsal, “Otelcilikle ilgili yatırımlara yaklaşık 7 yıl once mulk alarak başladım. Daha sonrasında ise Arun adı altında ayrı bir işletme kurdum. Bu şirkette yine tek başınayım. Otellerimizden 7 tanesi hizmete girmek uzere.. Bunların 3 tanesi Didim’de.. Bir tanesi Kuşadası’nda, biri İstanbul, diğeri Safranbolu, Trabzon, Cankırı ve Alanya’da... Şu anda hedefimiz 25 otele cıkmak” dedi.

Sadece uc otel icin 90 milyon dolarlık bir butce ayırdıklarını belirten Cilsal, tesislerin Anı Tur pazarlamasına sunulmayacağını hatırlattı. Orneğin Didim’deki tesislerini TUI’ye tek yetkili olarak verdiklerini kaydeden Cilsal, “Burası Fransız Tatil Kulubu olacak. 2015 mayıs ayında acıyoruz bu oteli” bilgisini verdi.

LUKS OTELLERLE CALIŞACAĞIZ

25 otel projeleri icinde Bodrum, Kemer, Belek, Side, İstanbul gibi destinasyonların olacağını ifade eden Cilsal, tur operatorluğunde de ileriye yonelik adımlar atacaklarını bildirdi. Anı Tur luxury markasını kurduklarını belirten Cilsal, şu bilgileri verdi;

“Şirketimizde yeni bir yapılanmaya girdik. 60 ofisimizi yeniden tasarlıyoruz. Onumuzdeki sezondan itibaren E-ekonomik otellerin yanısıra, ozel pr calışmasıyla birlikte luks otellerle calışacağız. Kendimize 13 otel sectik. Bunlar icin ayrı servis, ayrı satış ekibi verilecek. Biraz daha kişiye ozel elbise dikeceğiz.

ANI TUR’U COCUKLARIMA BIRAKACAĞIM

Anı Tur markası 30 yıldır faaliyette... Ben, bu işi babamdan devraldım. Ben de evlatlarıma bırakacağım. Benim iki evladım var. Benim kendi planım cocuklara Anı Tour’a bırakmak, otellerin başına da kendim gecmek. Niyetimiz o, umarız başarılı oluruz.”

COK CİDDİ RAHATSIZLIK VERİYOR

Son gunlerde yaşanan tuketici mağduriyetlerine de değinen Cilsal, bu konudaki goruşlerini şoyle dile getirdi:

“Bizim sıkıntımız kanunlarımızda. Hukuk bizi anlamıyor, biz hukuku anlamıyoruz. Aslında tur operatorluğun ayrılması gerekiyor. Şimdi siz tatile giderken sizi sigortalayabiliriz. Ama gitmeden once kimsenin bir sigortası yok ki.. Bunun icin bir kanun yapılması gerekiyor. Bununla ilgili TURSAB’ın calışmaları var. Destek veriyorum. Bu kanun cıkınca Avrupa’da olduğu gibi sorunlar yaşamayacağız. Şu anda hepimizi cok ciddi etkiliyor ve rahatsızlık veriyor. Bir de herkes bu işi yapmaya kalkıyor. Sonucta baştan parayı topladığı icin yapamayabiliyor. Bunun mutlaka bir teminat altına alınması gerekiyor. Yani herkes yapsın ama teminatlı yapsın. Mağduriyet yaşanmasın”

KAYNAK