Turizmde istihdam yatırımı icin memleketi Samsun'u secen Astaş, Bafra'ya fakulte kurdu. Şevket Aşcı Turizm Fakultesi mezunları unlu Mandarin Hotel'de calışma fırsatı yakalayacak

Tekstil, gayrimenkul ve turizm sektorlerinde faaliyet gosteren Astaş Holding, memleketi Samsun'un Bafra ilcesine 10 milyon TL'lik yatırımla turizm otelcilik fakultesi actı. Astaş Holding Yonetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, "Turizmde kalifiye eleman ve yonetici acığını kapatmak icin turizm fakultelerinin sayısının artması gerektiğine inanıyoruz. Hem babamızın vasiyeti hem memleketimize destek olmak hem de bu ihtiyacın giderilmesi icin eğitim yatırımı yaptık" dedi. Yeni okul yatırımıyla sadece Samsun değil, bolge turizmine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini soyleyen Aşcı sozlerini şoyle surdurdu: "Rahmetli babamız Şevket Aşcı anısına Samsun Bafra'yı tercih ettik. Aynı zamanda Karadeniz Bolgesi'nin turizm alanında kalkınmasına da katkıda bulunmak istedik."
MANDARİN'DE İŞ HAZIR

Unlu luks otel zinciri Mandarin'i Turkiye'ye getiren Astaş Holding'in turizm fakultesinde başarılı olanlara iş garantisi de sunuluyor. Oğrencilere Mandarin Oriental Hotel'de staj imkÂnı sunulduğunu anlatan Aşcı, "Turkiye'de kendini kanıtlayanlar yurtdışındaki otellere de gidecek" diye konuştu.
Ondokuz Mayıs Universitesi Bafra yerleşkesinde yer alan Şevket Aşcı Turizm Fakultesi, 10 bin metrekarelik kapalı alanı ve 5 bin oğrenciye kadar eğitim verebilecek altyapısıyla Samsun'da bir ilk. Binada her biri 120 oğrenci kapasiteli 4 amfi, toplam 500 metrekarelik 3 endustriyel mutfak yer alıyor.

İstanbul Kuruceşme'de yapımı suren 550 milyon dolarlık Mandarin Oriental Hotel 2016'da acılacak. Hedef 2023'e kadar sayıyı 3'e cıkarmak. Vedat Aşcı, Doğuş Holding'le de 1 milyar dolarlık otel ve golf yatırımı icin anlaştıklarını belirterek, "3 yıl icinde tamamlanacağını duşunuyorum" dedi.

KAYNAK