Turkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER), Turkiye’nin Yoresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi odulunu bu yıl İksir Resort Town Yonetim Kurulu Başkanı İksir Aydın aldı.

Garanti Bankası, Turkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle, bu yıl 8.si duzenlenen Turkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuclandı. İstanbul Conrad Otel’de 25 Eylul tarihinde duzenlenen odul toreninde kazanan isimler acıklandı.

İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası Yonetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “Turkiye’nin Yoresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” dalında 1’ci secildi. İksir Aydın’a odulunu, KAGİDER Başkanı Gulden Turktan verdi.

'KADIN GİRİŞİMCİ ADAYLARIYLA TECRUBELERİMİ PAYLAŞMAK İSTERİM'

Odul toreninde bir konuşma gercekleştiren İksir Resort Town Yonetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, şunları soyledi:

“Memleketim Kastamonu’da hayat bulan turizm yatırımlarımız, sağladığı istihdamla birlikte, yorenin değerlerini ortaya cıkarıp, ozellikle kadınlarımız ve genclerimizin, turizm ve yan dalları diyebileceğimiz bircok alanda iş sahibi olarak iş gucune katılımlarını sağladı. Bolgemiz, hem vizyon, hem ekonomik olarak değişti ve gelişti. İlk kartopu oluştu. Bundan sonrada; surdurulebilir işletme ve işletmecilik anlayışını, surekli ve artan istihdamı, mal ve hizmet tedariki dongulerini birlikte surdureceğim. Aslolan; ic ve dış turizmin tanımına uygun insan hareketini sağlayarak, bolgemin kulturel ve sosyal iletişim ve değişimini etkilemektir. Ben bir girişimci ve kadın olarak, kendimi hep cok sorumlu hissetmekteyim. İş sahibi olmuş her birey, benim sevincimdir. Yeni girişimcilere, ozellikle kadınlara ornek olmaya devam ederek, onların ozguvenlerini artıracak birikimlerimi her zaman paylaşmak isterim. Ulkemin, bolgemin kalkınmasında iddiamı hic yitirmeyeceğim. Kadınların iş yaşamına katılımlarının yureklendirilmesi, kendi yapabilirliklerinin gosterilmesi gerektiğini duşunuyorum. Onun icin kadınları teşvik edici, emeklerini değerlendirmede yol gosterici organizasyonlar fazlasıyla onem taşımaktadır. Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist Dergisi’ne, 8.si yapılan Kadın Girişimci Yarışmasını hayata gecirdikleri icin ve bu duşunceler icerisinde benim icin derin anlamlar ifade eden odule teşekkur ediyorum” diye konuştu.

NAFIZ KARADERE: KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Odul toreninde bir konuşma yapan Garanti Bankası Genel Mudur Yardımcısı Nafiz Karadere, şunları soyledi: “Bizi bu projede bir araya getiren, her şeyden once kadınlara karşı duyduğumuz sorumluluk ve onların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine dair farkındalığımızdı. 12 yıldır Anadolu’yu karış karış gezerek KOBİ’lerle bir araya geldiğimiz Garanti Anadolu Sohbetleri sayesinde, bu farkındalığımız iyice pekişmiştir. Bugune kadar duzenlediğimiz 95 toplantıda, salonun coğunu erkeklerin oluşturduğunu gormek, bize bir şeyler yapabileceğimizi hatırlattı. Garanti Bankası olarak, toplumu oluşturan iki yarımın ancak el ele verip yuruduğunde bir tam edeceğine, eşitsizliği yok ederek “gercekten” gelişebileceğine inandık ve bu yola baş koyduk. Bu cabayla hayata gecirdiğimiz yarışmada, bu yıl da inanılmaz başarı hikayeleriyle karşılaştık. Tum katılımcılara gosterdikleri cesaret nedeniyle sonsuz teşekkurler” şeklinde konuştu.

GULDEN TURKTAN: KADININ 'BEN BAŞARDIM' DEMESİ BİZİM İCİN ONEMLİ

KAGİDER Yonetim Kurulu Başkanı Gulden Turktan, şunları kaydetti:

“Turkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvuran tum kadınları tebrik ediyorum. ‘Ben yaptım veya yapabildim’ hikayelerini, kÂh alkışla kÂh gozyaşıyla izledik. Her birine, iyi ki varsınız ve iyi ki kadın olarak girişimcilik yoluna adım atmışsınız diyorum. Hayattaki bu kadın duruşunun cok onemli olduğuna inanıyor ve bulaşıcı olmasını diliyorum. Katılımcıları, secilenleri ve bu amacla cok calışanları, herkesi tek tek tebrik ediyorum. Kadının ‘ben başardım’ demesi bizler icin cok anlamlı. Girişimcilikte kadın sayısının artması icin calışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, kadının enerjisine inanıyor ve guc birliği icinde hareket ettiğimizde aşılamayacak engel yok diyoruz” diye konuştu.

RAUF ATEŞ: KADIN GİRİŞİMCİ ORANINI YUZDE 10'A CIKARMALIYIZ

Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktoru Rauf Ateş, şunları belirtti:

“TUİK’e gore, Turkiye’de 2 milyon 591 işletme var. Bunların sadece yuzde 7.5’i kadınlara ait. Yani 195 bine yakın işletme kadınlar tarafından kurulmuştur. Oran 1 yıl once, yuzde 7 idi. Kucuk de olsa artış var, ama yetersiz. Turkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması ve benzer başka girişimlerle, bu oranı birkac yıl icinde yuzde 10’un uzerine taşımamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK