İNSAN MUCİZESİ
Forum icinde bir arkadaşımızın aclığı başlıkta tabiattaki en buyuk mucizenin insan olduğundan bahsediliyor, fakat detaylara hic girilmiyordu. Ben de bunun uzerine insan vucudunun nasıl mucizevi sistemler ile dolu olduğunu gosteren makaleleri iceren linkleri ornek bir yazı ile birlikte aşağıya aldım. Bu yazılarda da goruleceği gibi dışarılarda mucize aramaya gerek yok.Hayatımızın her anı mucizelerle dolu ve bizler bunun şukrunden gercekten aciziz. Allah bizleri affetsin. Hamd alemlerin rabbi olan Allah'a aittir.

"90 ' lı yıllarda araştırmacılar burnumuzda 1.000 civarında değişik koku resepteru bulunduğunu saptamışlardır. Bu durum, bilim adamlarını oldukca şaşırtmıştır. Cunku koku alma sistemindeki reseptor ceşitliliğinin gorme, işitme ve tat alma sistemlerine kıyasla katkat fazla olduğu ortaya cıkmıştır. Bilim adamlarının son yıllarda yaptıkları araştırmalar sonucunda koku sistemi hakkında pek cok bilinmeyenle dolu olan sorular listesine bir yenisi daha eklenmiştir. İlk anda akla gelen sorulardan biri şoyledir: Nasıl olur da sadece 1.000 değişik reseptorle, 10.000'den fazla farklı kokuyu algılayabiliriz? Bu sorunun yanıtını araştıran Amerikalı ve Japon uzmanlar, 1999 yılında, koku sisteminin calışması hakkında bazı onemli bulgular elde ettiler. Bu araştırmanın sonuclarına gore, bir koku reseptoru, ceşitli koku molekulleri ile bağlantı kurabilmektedir ve bir koku molekulu değişik koku reseptorlerini harekete gecirmektedir. Calışmaların surdurulmesiyle, koku sistemindeki ozel bir mekanizmanın varlığı gun ışığına cıkarıldı. Sozu edilen araştırmacılardan birisi olan Linda Buck'un ifadesiyle, bu mekanizma ozel bir alfabedir. "

ALLAH’IN İNSANLARA RAHMETİ: KORDON KANI
BAĞIŞIKLIK HUCRELERİNDE METRO TUNEL SİSTEMİ BEDENİMİZDEKİ MUHTEŞEM HABERLEŞME: HORMONAL SİSTEM
BENZERİ URETİLEMEYEN TEK YAPI: KAN
BEYNİMİZDEKİ KUSURSUZ TASARIM
DAMARLARDAKİ GİZLİ HABERCİ: NİTRİK OKSİT
DİGİTAL MAKİNALARIN İLKEL KALDIĞI AN
DİLİN MUCİZEVİ YAPISI - NASIL KONUŞABİLDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?
DİŞTEKİ MUKEMMEL TASARIM
DOĞUM MUCİZESİ
GOZ KAPAKLARI
GOZUN ESTETİK GORUNUMLU KAHRAMANLARI: KİRPİKLER
GOZYAŞI MUCİZESİ
HAYAT KURTARAN BİR SİSTEM: REFLEKS
İKİ CANLI ARASINDAKİ HAYAT KOPRUSU: PLASENTA
KANSER HUCRESİNİN DUŞUNDURDUKLERİ
KOKU ALFABESİ
MELANİN RENK UZMANI BİR PİGMENT
MİDE ONCESİ ADIM ADIM SİNDİRİM
MİDEDEKİ DETAYLI TASARIM
PROTEİNİN PAKETLENMESİNDEKİ MUCİZE
SİZİ DENGEDE TUTAN EŞSİZ SİSTEMİN FARKINDA MISINIZ?
VUCUDUMUZDAKİ İNTERNET AĞI
VUCUDUMUZUN ELEKTRİK SAATİ: KALP