--------------------------------------------------------------------------------

İNANC SAHİBİ OLMANIN OZGURLUĞUNU KISITLAYACAĞI DUŞUNCESİNDE OLAN İNSANLAR

Bu tip insanlar ozgurluklerini engelleyeceği duşuncesi ve korkusu ile Allah’ın varlığına inanmak istemezler. Cunku bir yaratıcının olması duşuncesi onlara yaşamak istedikleri dunya hayatının zevkli yonlerinden uzaklaştırır.
Ve işte o zaman bu insanlar icin dunya yaşamı, bir azap haline gelecektir.
Bu yuzden bir yaratıcıyı reddetmek ile uzerlerindeki sorumluluktan kurtulacaklarını sanırlar.

HAYATINDA COK SEVDİĞİ YAKIN BİRİNİ KAYBETMİŞ İNSANLAR;

Cok sevdiğiniz birini kaybetmenin acısını hayal edebilir misiniz ?
Mesela, annenizi, babanızı, kardeşinizi,eşinizi veya cocuğunuzu…
Bir anne yada baba icin en acı şey evladının acısını yaşamaktır…
Sevdiği birini kaybetmek insanları isyan ettirir.

Annesini ameliyat masasında kaybetmiş bir evlat, doktorların acizliğine…. Eşini depremde bir enkaz altında kaybetmiş bir koca, binayı yapan muteahhite,…kardeşini trafik kazasında kaybeden bir ağabey, trafik kurallarının ve ilgililerin yetersizliğine,… evladını terore kurban veren bir anne,…terorizme isyan eder….

Bazı insanlar da sevdiğini aldığı icin… Allah’a isyan eder….

İşte bazı insanlarda meydana gelen inancsızlığın nedenlerinden biri budur…. Sevdiğine o kadar bağlıdır ki,… onu kaybetmeyi kabullenemez ve bu celişki onu Allah’a isyana surukleyebilir…

Her canlı, olumu tadacaktır. Biz bir imtihan olarak sizi şer ile de hayır ile de deniyoruz. Sonunda bize donduruleceksiniz. ENBİYA SURESİ 35.

Evet,olum de diğerleri gibi bir sınavdır….cevabı ise; Allahın takdirine boyun eğmektir… işte bazı insanlar sınavın bu sorusuna duygularına uyarak yanlış cevap verirler…

İsyana ve inancsızlığa suruklenebilirler.

SEVGİDEN YOKSUN BUYUMUŞ, İTİLİP KAKILMIŞ , HAKSIZLIĞA VE TECAVUZE UĞRAMIŞ, FAKİRLİK İCİNDE YOĞRULMUŞ İNSANLAR;

Sevgi insanların insan olmasının olmazsa olmaz bir oğesidir.
Sevgisiz buyuyen insanlar, sevginin ve sevmenin ne olduğunu bilemezler…..hayatı boyunca itilip kakılmış, hor gorulmuş, aşağılanmış insanlar, buna layık olmadıklarını duşunur ve once kendisine bu davranışları sergileyen insanlara başkaldırırlar ….Rusya'daki Bolşevik ihtilalinde gorulduğu gibi…sonra da kendisine boyle bir kaderi layık gorduğu icin Allah’a isyan edebilirler. Ve boyle bir isyan icinde kendilerine zulum uygulayan insanların yaptığı zulmun bir benzerini, onlarda diğer insanlara uygularlar….Yahudilerin yıllarca gorduğu zulmun benzerini Filistin'de uygulamaları orneği gibi…

Yaptıkları zulumler ve bircok insanı Allah yolundan alıkoymaları yuzunden daha once kendilerine helal kılınmış tertemiz şeyleri, Yahudilere haram kıldık. NİSA SURESİ 160.

BİRDENBİRE BUYUK BİR SERVET VEYA BİR MEVKİ SAHİBİ OLAN İNSANLAR.
YADA BİRDENBİRE SERVETİNİ VE MEVKİİNİ KAYBEDEN İNSANLAR;

Bugun belli bir kariyeriniz, bir mevkiiniz ve belli bir geliriniz var.
Oysa sizin bir ay calışıp kazandığını bir gecede kumar masalarında yada gece kuluplerinde zevki icin telef eden insanlar.

Parayı nasıl kazandığınız ne kadar onemli ise,… nasıl harcadığınızda o kadar onemlidir.

Ve onlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan infak ederler. KASAS SURESI 54.

Aslında bu tip insanlar toplum icinde cok fazla değildir…ama, bu tip insanlara ozenerek, kazandıkları birkac kuruşu luks bir yaşantı icin harcamaya calışan ozentiler coğunluktadır….

Mesela, bazılarının evinde yiyecek ekmeği yoktur…. Ama elinde son model cep telefonu eksik olmaz….işte bu yuzden etrafına borclanırlar, sadece cevresindekilerden aşağı kalmamak, kucumsenmemek ve onlarla hava atabilmek icin….

Onların malları da evlatları da seni imrendirmesin. İş sadece şudur: Allah onlara şu iğreti hayatta azap etmeyi ve canlarının kufre sapmış bir halde cıkmasını istiyor.TEVBE SURESİ 55.

Luks bir yaşam suren insanlar, birdenbire elindeki mal varlığını ve mevkilerini kaybettikleri vakit,… kaderlerine isyan ederler.
İşte bu onları inancsızlığa surukleyebilir….

Aynı şekilde fakirlik ve sefalet icindeki insanlar da birden bire mal mulk ve mevki sahibi olduklarında, bu onları bir şımarıklığa gaflete ve inancsızlığa surukleyebilir….

Cunku bazı insanlar, kazandıkları paraların karşılığını,…
İnsanlıkları ile oderler…..

Boyle yapılmıştır ki, elinizden cıkana uzulup umitsizliğe duşmeyesiniz ve Allah'ın size verdiğiyle sevinip şımarmayasınız. Cunku Allah, kendini beğenip ovunenlerin hicbirini sevmez.HADİD SURESİ 23.

HİC BEKLEMEDİĞİ BİR ANDA AMANSIZ BİR HASTALIKLA VEYA BİR SAKATLIKLA YUZ YUZE KALAN İNSANLAR;

Sağlığınız yerinde mi ?... İşinize gidip geliyorsunuz… iyi kotu bir kazancınız var….ve mutlusunuz….

Bir sabah başınızda bir ağrı ile uyanıyorsunuz…. Doktora gidiyorsunuz….emar cekiliyor… ve beyninizde o gune kadar fark edilmemiş bir tumor tespit ediliyor…. Gittikce buyuyen bir tumor…. Ne hissedersiniz ?.....umutsuzluk mu ?....acizlik mi ?....
Kaderinize ve Yaratan’a isyan mı ?..... Olumden daha korkuncu;
Olumu beklemektir….. Bunu bir idam mahkumu yada olumcul bir hasta ancak bilebilir…. İşte her gun, bir sonraki gun oleceğini duşunerek yaşamak, insanı isyana ve inancsızlığa surukleyebilir...

İnsana nimet verdiğimizde yuz cevirip yan cizer. Kendisine şer dokununca da hemen umitsiz oluverir. İSA SURESI 83.

Sağlığımız en buyuk nimet değil midir ?....

AİLESİNDE PROBLEM OLAN İNSANLAR, ANA VE BABALARI SORUNLU OLAN İNSANLAR. AİLESİNDEN BELLİ BİR DİNİ KULTUR ALMAMIŞ İNSANLAR;

En kucuk toplum ailedir. Ve insanın aldığı ilk eğitim de aile de başlar. Annesi babası ayrılmanın eşiğine gelmiş, kavgalı, huzursuz bir ortamda buyuyen insanlar, yaşadıkları ortamın bunaltıcı havası ile inancsızlığa yada sapık bir inanca suruklenebilirler.

Cunku ailesi kendi problemleri ile o kadar cok meşguldur ki, cocuklarına zaman ayırmazlar sadece maddi ihtiyaclarını karşılarlar… oysa bir cocuğun maddiyattan daha cok sevgiye, ilgiye ve oğretiye ihtiyacı vardır.

İnancsızları araştırın,… bir coğunun zamanında ailevi problemleri olmuştur….

Zengin cocuklarının bircoğu her şeye sahip olabilmenin kibrini yaşarlar….kendilerini ustun gorup, etrafındakileri kucumserler...doyumsuzdurlar…ve zamanla para ile satın alabildikleri şeyler onları tatmin etmemeye başlar….değişik arayışlar icine girerler…kendilerini bir şekilde ispat etmek, farklı bir şeyler yapmak, ve kendince bir imaj oluşturma cabasıdır bu…. Toplumun coğunluğundan farklı olduğunu ispatlamak icin once inanclarını değiştir… uzakdoğu felsefelerini dener,…. Satanizmi dener,….hicbiri onu mutlu edemez…. Ve inancsız olduğu vakit, sorumsuz ve mutlu olacağını sanır…. Ateizm’i dener…..

Nasıl Satanist olduğunu anlatan bir yurttaşımızın ifadeleri cok dikkat cekicidir;

“Ailemden kopmuş, sevgi bağım kalmamıştı. Maddi acıdan durumum ailem sayesinde oldukca iyiydi, zengin aile cocuğuydum kısacası. Değişik arayışlar icindeydim, macera arıyordum. Beyoğlu'nda takılıyorduk. Satanist bir grupla tanıştım ve Atakoy’de oturduğumu oğrenince benimle yakından ilgilendiler. Bana okumam icin Satanizmle ilgili kitaplar verdiler. Okuduğum zaman oldukca ilgimi cekti. İşte aradığım şey dedim hemen. Mistik şeyler vardı kitapta, kıyamet gununden bahsediyordu, olumsuzlukten falan bahsediyordu. Daha sonra beni Atakoy’de oturan gruptan diğer kişilerle tanıştırdılar. İlk başta benim oyun olarak baktığım ayinler yapıyorduk. Kendimi tutamayıp guluyordum ama onlar cok ciddiydiler, sanki ucuyorlardı. İlk başlarda korktum gercekten, ama sonra ben de onlardan biri oldum. Heavy Metal turu muzikler dinlerdik. Bu muzikleri yapanlara tapardık. Kedi kanına bayılırdık.
Kedi oldurmeye, kanlarını akıtıp kurban etmeye bayılırdık. Akla hayale gelmeyen sapık zevklere sahiptik. Aklıma geldikce kendimden utanıyorum. Kedi kanını icip olumsuzluğe ulaşmaya calışanlar bile vardı icimizde. Ben de buna inanmıştım. Kanı icmek icin icimden buyuk bir istek geliyordu. Fakat midemin bulanması bunu engelliyordu. Kandırdıkları genclere olumsuzluğu ve dunyayı ele gecirmeyi vaat ediyorlardı. Bir oyun oynuyorduk sanki. Şeytan’a tapar gozukecektik fakat asıl amacımız Şeytan’ı yok edip dunyayı ele gecirmekti. Şimdi tum bunlara guluyorum.”
HABER OZEL…

Butun buraya kadar anlattıklarım; gorduğumuz bu tip insanların hepsi inancsızdır şeklinde anlaşılmasın…

Bu nedenler sadece insanları inancsızlığa iten nedenlerin en onemlileridir.

Aslında insanların kafalarında yarattığı…
İnanc değil,…inancsızlıktır.

Bazı insanlar dertleri bahane edip, Allah’tan uzaklaşır…
Bazı insanlar ise dertleri fırsat bilip, Allah’a yaklaşır….

Allah yar ve yoldaşınız olsun.