Muhabbetin kantarı fedakÂrlıktır… ÎmÂnın gucu fedakÂrlık nisbetindedir…
AllÂh’a ve Rasûl’une olan muhabbetimiz; bize canımız, malımız ve her turlu imkÂnımızı Allah yoluna seferber etmek hususunda, ne olcude fedakÂrlık yaptırabiliyorsa; muhabbetimizin kuvvet ve kıvamı o derecededir.
ALLAH İCİN FEDÂKÂRLIKLARDA BULUNMALIYIZ
İslÂm, fedakÂrlık dînidir. Âyet-i kerîmede CenÂb-ı Hak:
“Allah muʼminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine (verilecek) Cennet karşılığında satın almıştır…” (et-Tevbe, 111) buyurmaktadır.
Bu yuce dînin bugunlere ulaşması; hep candan, maldan ve her turlu imkÂndan Allah icin yapılan fedakÂrlıklarla, ferdî rahatlıktan gosterilen ferÂgatlerle olmuştur. Bugun bizler de Allah icin yapılacak fedakÂrlık imtihanlarıyla karşı karşıya bulunmaktayız.
Zira diğer bir Âyet-i kerîmede de şoyle buyrulmaktadır:
“(Ey mu’minler!) Yoksa siz, sizden once gecenlerin durumu başınıza gelmeden, Cennetʼe gireceğinizi mi sandınız?..” (el-Bakara, 214)
Rasûlullah –sallÂllÂhu aleyhi ve sellem– Efendimiz:
“Ummetim bir yağmura benzer; onu mu, sonu mu hayırlıdır, bilinmez.” buyuruyor. (Tirmizî, Edeb, 81)
ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ
İşte bu bereketli yağmurun bir rahmet damlası olabilmek icin, bugun bizim de ciddî bir gayret-i dîniyye icinde olmamız gerekmektedir. Yani canımızdan, malımızdan, kÂbiliyetlerimizden, gucumuzden, zamanımızdan, velhÂsıl CenÂb-ı Hakkʼın lûtfettiği her turlu imkÂnımızdan, yine Allah icin fedakÂrlık gostermemiz zarurîdir. Zira zahmetsiz rahmet olmaz. Her nîmet, bir bedel mukÂbilidir. MeccÂnen, yani bilÂ-bedel lûtfedilen nîmetlerin bile, bir şukur borcu vardır.
Kaynak: Osman Nûri Topbaş, Altınoluk Dergisi, 2015 – Ocak, Sayı: 347, Sayfa: 032
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah ve Resûl’une Muhabbetimiz Ne Seviyede?