TURSAB Yonetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, "Bu yıl Ramazan Bayramı'nda 2 milyon vatandaşın turizm hareketlerine katılmasını ve en az 3 milyar liralık bir ekonomik hacim yaratılmasını ongoruyoruz." dedi

Turkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yonetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 9 gune cıkarılan Ramazan Bayramı tatilinde 2 milyon kişinin seyahat etmesinin ve 3 milyar liralık ekonomik hacim sağlanmasının beklendiğini bildirdi.

Bağlıkaya, kamu calışanlarının Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım ve 7 Haziran Cuma tam gun idari izinli sayılmalarının turizme etkisini AA muhabirine değerlendirdi.

Devlet Personel Başkanlığı verilerine gore kamuda istihdam edilen personel sayısının 3 milyonun uzerinde olduğuna değinen Bağlıkaya, "Buna kamu personelinin aileleri de dahil edildiğinde Cumhurbaşkanımız tarafından acıklanan karar, 10 milyonu aşkın vatandaşımız icin 9 gunluk tatil anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

EN COK TALEP GOREN YERLER

Ozel sektorde calışan ve bayramın hemen sonrasındaki cuma gunu izin kullananlar da buna eklendiğinde tatil yapacakların sayısının daha da artacağını vurgulayan Bağlıkaya, "Bu cercevede bu yıl Ramazan Bayramı'nda turizm hareketlerine 2 milyon vatandaşımızın katılım sağlamasını ve en az 3 milyar liralık ekonomik hacim yaratılmasını ongoruyoruz." dedi.

Bağlıkaya, seyahat acentelerinden 5 gece 6 gun ya da 6 gece 7 gunluk paketlerin ilgi gorduğu yonunde bilgi aldıklarını aktararak, Kuşadası, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye, Antalya ve Alanya'nın en cok talep goren tatil bolgeleri arasında bulunduğunu kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti’ne talebin bu yıl gecen yıllara oranla daha yuksek olduğuna işaret eden Bağlıkaya, yurt dışında da en cok vizesiz Balkan ulkeleri turlarının tercih edildiğini bildirdi.

Bağlıkaya, Orta Avrupa ozellikle Budapeşte-Viyana-Prag turlarının da talep gorduğunu, vizesi olan vatandaşların ise İtalya, Fransa ve İspanya turlarına ilgi gosterdiğini sozlerine ekledi.

AA