Linc ederken tekbir getirmek
Yıllarca Libya'yı diktatorce yonetmiş Kaddafi, Batılı guclerin bombardımanı sonrasında yaralanıp, can havliyle oradaki bir su borusuna gizleniyor. Belli ki canını kurtarmak istiyor. Ama bu diktatoru iktidardan duşuren silahlı muhalifler, onu oradan cıkarıyorlar. Kaddafi yaralıdır. Onu yakalayanlar yerde surukluyorlar, kufrediyorlar. Hakaret ediyorlar, alcaltıyorlar. Sonra da linc etmeye başlıyorlar. Lincten once veya sonra da silahla vuruyorlar.
Butun bunları, şuurunu kaybetmiş bir kitlenin, tam bir kaos ortamında yaptığı dengesizlikler olarak niteleyebilirsiniz. Ama ben boyle demiyorum. Diyemiyorum. Cunku Kaddafi'yi linc edecek grubun icindeki genc adam, Kaddafi'yi tokatlıyor. Kaddafi "ben senin babanım" diyor. Tıpkı Elena Cavuşesku gibi. O yine tokatlıyor. Kaddafi yine "siz benim evladımsınız" diyor. Ama adam yine tokatlıyor. Dunun muktedir diktatoru, dunun mazlum ve mağdurunca! Tokatlanıyor. Daha sonra o genc adam tuylerimi diken diken eden o talihsiz sloganı atıyor "Allahu Ekber" diyor. Yani en buyuk Allah'tır. Ne zaman diyor bunu? Adamı linc ederken. Allah adına linc oyle mi? Buna da "bahar" diyorlar. Bundan bahar değil, kış değil, ancak cehalet cıkar. Densizlik cıkar.
Biraz oteye gidelim. Başka bir diktator olan Saddam yine batılı guclerin yardımıyla devriliyor bir cukurda yakalanıyor. Ama Kaddafi gibi linc edilmiyor bari. Yargılanıyor. İdama mahkûm ediliyor. İdam kursusune cıkarılıyor. Hayatları boyunca Saddam'ın yanından gecemeyenler, darağacında ipini tutuyorlar. İpi onlar ele gecirmiş değil. İpi başkaları ellerine tutuşturmuş. Saddam'ı asacaklar. O arada Irak'taki bir muhalif bir liderin adını soyluyorlar. Onun şerefine asacaklar ya. Sonra da yine o talihsiz tercihi yapıyorlar. Saddam'ı tam asacakken "Allahu Ekber" diyorlar. Ve onu boşluğa salıyorlar.
Başka bir manzara daha! Silahlı bir grup, İslam adına birini idam edecek. Arkada "Kelime-i Tevhid" "La ilahe illallah- Allah'tan başka ilah yoktur" yazısı. Mahkûmu eğiyorlar. Kılıcı indirecekler. Yine aynı slogan, "Allahu Ekber".
Hayır efendim! Ben bunu kabullenmiyorum. Hangi gerekceyle olursa olsun, insan oldururken, idam ederken, hele linc ederken Yuce Allah'ın o tertemiz, o şerefli adını kullanamazsın. Kavgana, mucadelene, belki de cinayetine, hunharlığına Rabbimin adını karıştırıp benim dinimi kirletemezsin. Benim dinime bu zulum ve bu ihaneti yapamazsın. İktidar kavgana, aşiret mucadelene, intikam ateşine Kur'an'ın vahyini, ezanımızın ilk cumlesini kurban edemezsin. Edersen senden tebriye ederim. Senin Muslumanlığını, imanını ve İslam'ını sorgularım.
Kaddafi ve oğlu olduruldukten sonra bir soğuk hava deposuna bırakılıyorlar. Sonra da cocuklar dahil olmak uzere kuyruğa giriyorlar. Linc edilen adamı ve oğlunu gormek icin. İbret alacaklar ya! Ve bunu yaparken de, Musluman olarak yapıyorlar. Şuurlu insan olduklarından o kadar eminler ki... Nerede yazıyor bu? Nerden oğrendiler bunu? Bu yazılanları biz neden goremedik...
Batı medyası da, bu muhteşem sofrayı, bulunmaz manzarayı butun okuyucularına servis ediyor. Trilyonlar verse İslam aleyhtarı boyle bir malzeme bulabilir miydi? Batı medyası tekbiri de ballandıra ballandıra sunuyor. Batı medyası aslında şunu soylemek istiyor; Muslumanlar boyle! Onların okudukları ezandaki "Allahu Ekber" aslında kafa keserken, adam linc ederken kullanılan bir hınc ve intikam sozcuğudur. O berbat manzarayı gorenlerin hepsinin anlayacağı budur işte.
Halkı Musluman olan bu ulkelerdeki bu manzara, bir mumin olarak, bir insan olarak beni urkuttu. İsyan ettirdi. Belki diyeceksiniz ki Mussolini de ayaklarından asılıp sergilendi ne olur ki.
Olan şudur: Sokağa dokulenler goruntude İslami endişelerle sokağa cıktı. Sadece siyasi hedeflerle değil. Bu işin onculeri, sozde İslami hassasiyeti olanlardı. Bu mu İslami hassasiyet? Telefonuna "Kaddafi'nin linc haberi duştuğunde" kahkaha atan Batılı siyasetcinin yuzundeki memnuniyet, acaba katillere nasıl bir ovunc vesilesi oldu! Bilmiyorum. Bilmek istemiyorum.
Bildiğim tek şey şu; Linc ederken tekbir getiren anlayışla aynı kıbleyi, aynı kitabı, aynı Peygamber'i (s.a.v.) paylaşsam da, aynı kalbi paylaşmıyorum. Bunu cok iyi biliyorum. İslam'ın imajını bozmalarına tahammul edemiyorum. İslam babalarının malı değil ki, istedikleri gibi, hoyratca harcasınlar.
Ve son bir not: Kaddafi'yi, Saddam'ı veya İslam beldelerine kahır sunmuş diğer diktatorleri şoyle veya boyle savunduğum zannedilmesin. Kaddafi'yi; İslam ve sosyalizm karışımı bir ucube olan Yeşil Kitabı'nı okuduğum İmam Hatipli yıllarımdan bu yana hic makbul gormedim. Diğerleri de benim icin aynıdır. Ulkelerini geri bırakmış birer zevk ve ifrat adamlarıydı. Aşiret mantığıyla devlet yonettiler. Benim burada anlattığım tamamen farklı bir şey. Ben; İslam'ın aydınlık ve merhamet yuzunu karartmayın. Kendi basit ve kucuk dunyanıza, Hz. Peygamber'in (s.a.v.) gelecekte mekÂn ve zamana hukmedecek tebliğini mahkûm etmeyin diyorum. Dediğim cok acık ve net.
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/hat...ekbir-getirmek
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Nİhat hatİpoĞlu'nun ses getİren yazisi...