Bugun, Musluman ulkeleri denilen devletlerin durumları ortada. Coğu geri kalmış ucuncu dunya ulkeleri durumundalar... Bilerek, planlı olarak bu ulkeleri perişan hale getiren Batı, şimdi de bunu bahane ederek, “Musluman olduğunuz icin dininiz sizi bu hale getirdi” diyerek sucu İslamiyete yuklemekte. Cıkış yolu olarak da, ismi İslÂm olan fakat İslÂmiyetle ilgisi olmayan bir ahlÂk sistemini yerleştirmeye calışmaktadır.
Tabii ki bu calışmayı doğrudan kendileri yapmıyorlar. Biliyorlar ki doğrudan mudahale ters etki yapar. Peki nasıl yapıyorlar? Musluman ulkelerden elde ettikleri meşhur kimseler veya meşhur ettikleri kimselerle. Tartışmaya sebep olmamak icin bu kimselerin isimlerini vermiyorum. Ancak, her ulkede bunların kimler olduğunu, az cok bu işle ilgilenen herkes biliyor. Gorunuşte Musluman olan bu kimseler, İslam adına cıkıp dini kurtarmak yaygaraları ile Batı’nın istediğini yerine getiriyorlar.
Bu kimseler her ne kadar biz dini değiştirmiyoruz, eski haline getirmek istiyoruz diyorlarsa da, yaptıklarına bakıldığında bunların sozlerinde samimi olmadıklarını acıkca goruyoruz. Cunku, soyledikleri, 1400 yıldan beri bilinen, uygulanan butun hukumleri, Kur’an-ı kerimi, planlanan şekilde yorumlayarak tersine ceviriyorlar. Kur’an-ı kerimin bugunun şartlarına cevap vermediğini coğu zaman dolaylı bazan da acıkca ifade ediyorlar.
Halbuki İslÂm devleti ismini taşıyan memleketleri bu hale getiren İslamiyet değil Musluman ismini taşıyan kimselerdir. Cunku buralarda iman bilgileri bozulmuş, bircoğunun dinle bile alakası kalmamıştır. Hal boyle olunca kabahat, İslÂm dininde değil, İslÂm dininin esaslarını unutan şunun bunun oyuncağı olmuş kimselerdedir.
Bunun boyle olduğunu bilmek icin allame olmak gerekmez. Az cok kafası calışan herkes bilir. Dinler uzerine araştırma yaparak Musluman olmaya karar veren Avusturyalı bir gazeteci bakın bugunku İslÂm Âleminin durumunu nasıl izah ediyor:
“İslÂm Âlemini incelemem neticesinde şunun farkına vardım ki, islÂm Âleminin gittikce bozulması, zayıflaması, Âdeta cokuntuye uğramasının en buyuk sebebi, Muslumanların dinlerine, gittikce kayıtsız kalmalarıdır. Muslumanlar, tam Musluman oldukları muddetce, dÂima yukselmişler, Muslumanlığı bırakmaya başlayınca, aşağılara duşmuşlerdir.
Halbuki, bir memleketin, bir milletin, bir cemiyetin yukselmesi icin ne lÂzımsa, Muslumanlıkta mevcuttur. Butun medeniyet esasları onda vardır. İslÂm dini, hem cok ilmi, hem de cok pratiktir. Koyduğu esaslar mantıkî ve herkes tarafından kolay anlaşılabilen, uygulanabilen, icinde; ilme, fenne, insan tabiatına uymayan tek bir unsur bile bulunmayan kÂidelerdir. Onda luzûmsuz hic bir şey yoktur.
Diğer din kitaplarında bulunan, anlaşılmaz şeyler, yanıltmacalar, akla mantığa sığmayan hurÂfeler, İslÂm dininde yoktur. Bu hususları ben butun Muslumanlarla konuştum ve onları, “Nicin bu guzel dîninize daha fazla bağlanmıyorsunuz, nicin ona iki elle sarılmıyorsunuz” diye azarladım.
Ben, Muslumanlıkta, Hıristiyanlıkta bulamadığım her şeyi buldum. Muslumanlığın hangi kÂidesinin, hangi esasının bana daha yakın geldiğini soyleyemem. Cunku onun her kÂidesine, her esasına hayranım. Muslumanlık, muazzam bir Âbidedir. Onun tek parcasını bile ondan ayırmak kÂbil değildir. Butun parcalar birbiri ile bir nizÂm icinde kenetlenmiş ve percinleşmiştir.
Parcaların arasında muazzam bir Âhenk vardır. Hic bir eksiği yoktur. Herşeyi yerli yerindedir. Belki, bu son derece takdire lÂyık intizÂm, beni İslÂm dinine bağlıyan bir Âmildir. İşte ben, butun kalbimle ve aşkımla İslÂm dinine sarıldım ve o da, bir daha cıkmamak uzere kalbime yerleşti.” ( Herkese Lazım Olan İman- Hakikat Kitabevi)
Bir inanc yaşanmazsa ayakta kalamaz. İslÂmiyeti, islÂm ahlÂkını yaşamayanların bu konuda soz soyleme hakları yoktur. Sucu İslÂmiyette değil, kendilerinde aramalıdırlar!..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Avusturyalı gazetecinin tespiti!!!