Turk futbol takımlarının Avrupa kupalarındaki başarısı turizmciler icin de yeni bir pazarın doğmasına neden oldu. Turk acenteciler Galatasaray ve Fenerbahce'nin Avrupa maceraları esnasında bugune dek toplam 25 bin Turk'u Avrupa'ya taşıdılar. Yaklaşan Benfica - Fenerbahce oncesi ise talep inanılmaz boyutlarda.

Turizmciler Lizbon'da oynanacak Benfica - Fenerbahce UEFA Avrupa Ligi yarı final karşılaşması oncesi hazırlıklarını ve yeni doğan 'Futbol Turizmi' hakkında goruşlerini TurizmGuncel'e anlattılar.

Başaran Ulusoy - TURSAB Başkanı
'50 UCAK KALKAR'

"Turkiye bu surecten ciddi tanıtım yaparak kazanclı cıktı. 50 civarında ucağın Lizbon'a kalkacağını duşunuyoruz. Futboldaki başarılar turizme doping etkisi yaptı."

Timur Bayındır - TUROB Başkanı

'BU TANITIMIN PARASAL KARŞILIĞI YOK'

"Bu tanıtımı para verip hic bir yerde, hicbir TV’de yaptırmazsınız. Takımlarımızı anlatan yabancı spikerler surekli İstanbul takımları diye adlandırıyor. Ayrıca İstanbul'daki oteller de bundan cok fayda sağladılar. Keşke butun finaller İstanbul'da oynansa."

Mete Vardar - Jolly Tour Yonetim Kurulu Başkanı
'THY'DEN BEKLENTİMİZ BUYUK'

"Kuranın belli olmasının ardından acente olarak charter ucaklar konusunda gerekli taleplerde bulunduk. Buyuk ihtimalle 1 Mayıs gidiş - 3 Mayıs donuş ve 2 Mayıs gidiş - 3 Mayıs donuş olmak uzere iki ayrı paket program hazırlayacağız. Ucak beş saate yakın olduğu icin konaklamalı program koyuyoruz. Ancak şu ana kadar havayollarından gerekli cevabı alamadık. Ozellikle Turk Hava Yolları’ndan beklentimiz buyuk. Cunku Madrid macı sırasında bazı sorunlar yaşanmıştı. Şu anda da grup yerleriyle ilgili gerekli cevapları alamadık. Acenteler, THY’den ek sefer koymasını istiyor. Cunku inanılmaz bir talep var. Kuranın ardından şirket telefonlarımız susmadı. Bu olaya yalnızca bir sportif faaliyet olarak bakmamak lazım. Bu aynı zamanda Turkiye icin de buyuk bir tanıtım fırsatıdır. Bu nedenle tum havayollarının bu konuda daha sağduyulu davranmasını diliyoruz."

Ceylan Pirinccioğlu - VIP Turizm Yonetim Kurulu Başkanı
'THY'NİN EK SEFER KOYMASINI İSTERİZ'

"VIP Turizm olarak Portekiz’e charter seferi duzenleyeceğiz. 2’sinde gidilecek 3’unde donulecek. Bir gece konaklama olacak. Tam programı, pazartesi gunu duyuracağız. THY’den birkac grup olacak. THY’nin ek sefer koymasını arzu ederiz. Koyarlarsa, yer alırız. Gecen sefer Madrid’e 12 ucak gitmişti, umarız Fenerbahceli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmayacaklar."

İsmet Gunaydın - Etstur Yurtdışı Şefi
'FİYATLAR DEĞİŞKENLİK GOSTERECEK'

"Fenerbahce macı icin Portekiz'e operasyon yapacağız. Şu anda AtlasJet'ten uc tane charter ucağı ayarlamış bulunuyoruz. Biz benzer operasyonu Galatasaray macı icin de yapmış, 450 yolcu goturmuştuk. Fenerbahce macında bu sayının daha da fazla olacağını duşunuyorum. Şu anda fiyatlar tam olarak netleşmedi. Ancak Lizbon daha uzun mesafe bir ucuş olduğu icin fiyatlar değişkenlik gosterecektir. Mac kapsamında sadece ulaşım hizmeti sunacağımız gibi, tur paketleri de hazırlayacağız. Talebe gore başka charter ucakları da devreye sokacağız. THY'nin de ek seferler koyacağı belirtiliyor."

Veli Cilsal - Anı Tour Yonetim Kurulu Başkanı
'TARAFTARA SURPRİZLER HAZIRLADIK'

"Fenerbahce tarihinde ilk kez yarı finale cıktı. Bu olay, bizim gibi Fenerbahceliler icin cok onemli. Bu nedenle gunubirlik, iki gecelik, uc gecelik ve dort gecelik olmak uzere farklı programlar duzenleyeceğiz. Ucak kiralamayı duşunuyoruz. Cok alternatifli bir program yapacağız. Charter icin havayolu şirketleriyle goruşuyoruz. Cok sayıda Fenerbahcelinin buraya gideceğini duşunuyoruz. THY’den de ek sefer koymalarını talep ediyoruz. Ayrıca bu turlarda surpriz organizasyonlara imza atacağız."

Sarp Ozkar - Prontotour Satış ve Pazarlama Muduru
'550 TARAFTARI LİZBON'A TAŞIYACAĞIZ'

"Şu anda tarifeli seferlerin buyuk bir kısmı dolu durumda. Kura cekimi oncesinde taraftarlar rezervasyonlarını yaptırmışlar. Tabi bunlar munferit rezervasyonlar. Şu anda tarifeli seferler uzerinden kalan biletler 3 bin TL civarında. Biz charter ucuşlar gercekleştireceğiz. 2 - 3 Mayıs, 2 - 4 Mayıs ve 2 - 5 Mayıs tarihlerine deferler koyacağız. Yaklaşık 550 taraftara hizmet vermeyi planlıyoruz. Tabi boyle bir surecte charter yapacak ucak bulmak da zorlaştı. Fiyatlar oldukca farklı. Bizim turlarımız alan transfer, şehir turu ve ucak bileti kapsamında 950 €'dan başlayacak. Bu fiyata mac bileti dahil değil."

THY EK SEFER HAZIRLIĞINDA

THY Basın Muşaviri Ali Genc de konu ile ilgili Twitter hesabından şu acıklamayı yaptı: "Turk Hava Yolları Fenerbahce'nin macı nedeniyle ek sefer koymak icin calışmalara başladı. 1-2 gun icinde planlamalar yapılıp, satışa acılır."

Kaynak