Sahil boyunca sıralanmış palmiyelere eşlik eden bembeyaz kumlar, turkuvaz denizle butunleşen gokyuzu ve tum sıcaklığıyla icinizi ısıtan bir guneş. Seyşeller'e hoş geldiniz

Hint Okyanusu'nda bulunan Seyşeller, 100'den fazla ufak adacıklardan oluşan muhteşem doğaya sahip bir ulke. Başkenti olan Mahe, aynı zamanda en buyuk adası. Praslin, La Digue, Silhouette, Destroches ve Aldabra ise diğer onemli adalar olarak dikkat cekiyor. Turistik mekanların coğu da bu adalarda yoğunlaşıyor. Gecen ekim ayında bir haftamı Mahe'de gecirdim. Havanın guzel olduğu bir donemdi. Tropik bir bolgede olduğu icin oldukca yağmurlu gecen donemleri de var. Tatil planını yaparken bu doneme denk getirmemeye dikkat etmekte fayda var. Denizi, lezzetli yemekleri ve doğal zenginlikleri zaten bilinen ayrıntılar. Oysa adanın deniz altındaki dunyası da muhteşem. Dalış yapmaya ilginiz varsa muhteşem resiflere ve batıklara sahip. Ben yarı denizaltı olan, turistlere okyanusun zenginliklerini gostermek amacıyla yapılmış tekneyle tura cıktım. Resif bolgesine gelince teknenin ortasındaki kapaktan aşağı kata indik. Denizin altında kalan kattaki camlardan mercanları ve onları kuşatan yuzlerce okyanus canlısını izledim. Hayatınızda goreceğiniz en guzel manzaralardan biri diyebilirim. Tabii bu muhteşem denize girmek ve yuzmek de ayrıca bir keyif. Bu arada gel-git olayına da hic bu kadar yakından şahit olmamıştım. Sabahları otelimizin onundeki deniz 50-60 metre cekiliyor, akşam 17.00 civarı geri geliyordu. Sabah denizin boşalttığı alanda bir gezinti yapmanızı da tavsiye ederim. Mahe'yi otomobil kiralayıp gezebilirsiniz. Yalnız, direksiyon sağ tarafta yer alıyor. Eğer bu durum sizi endişelendiriyorsa en azından hava kararmadan otele varmaya ozen gosterin. Hava karardıktan sonra tropikal yağmurlara yakalanmanız an meselesi. Bir plaj tavsiye etmem gerekirse Four Seasons Oteli'nin kurulduğu Petite Anse koyundaki plaja gidin, derim. Muhteşem bir koy, enfes bir gun batımı vardı.Aslında adada tum plajlar halka acık, arabanıza atlayıp istediğiniz plaja gidebilirsiniz. Plajda oradan oraya koşuşturan beyaz yengecler gorurseniz korkmayın zaten bir sure sonra gozunuz onlara alışıyor. Tabii deniz kıyısında keyif yaparken yanınızdan gecen bebek vatozlara alışmak o kadar kolay olmayabilir. Akşam şehir merkezinde halk pazarı kuruluyor. Yerlilerin el emeği goz nuru işleri buralarda satılıyor. Bu arada adanın sembolu olan ozel Hindistan cevizinin ve Hindistan cevizi likorlu kokteyllerin tadına bakmadan donmeyin. Adada İngilizceyi hemen herkes biliyor, en azından turistlerin oldukları yerde oyle. Mahe dışındaki adalar da gezip gormeye değer. Vakit bulursanız oraları da ziyaret edin. Size tavsiyem iyi bir fotoğraf makinası, bir de yuksek derece guneş kremi alın yanınıza. Guneş oğlen saatlerinde ciddi derecede yakıcı olabiliyor.
Neler yapmalı?
Seyşeller de Maldivler gibi tam bir balayı cenneti. Doğanın en comert davrandığı ulkelerden biri olan ada grubu, gun boyu baş başa deniz ve guneş keyfi akşam ise mum ışığında romantik akşam yemekleri icin ideal ortamlara sahip.
Neler yapmalı?
Seyşeller de Maldivler gibi tam bir balayı cenneti. Doğanın en comert davrandığı ulkelerden biri olan ada grubu, gun boyu baş başa deniz ve guneş keyfi akşam ise mum ışığında romantik akşam yemekleri icin ideal ortamlara sahip.
KAYNAK