Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu’nda yukselen ve şehrin siluetini bozan Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultanahmet otellerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul tarafından yapılan ‘OnaltıDokuz’ isimli kulelere tepkisini dile getirerek, “Sahibiyle konuştum. (Mesut Toprak) Tıraşlayın dedim. Ama hicbir şey yapmadılar. O yuzden cok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekillerinin “Dikey binalar İstanbul’un suiletini yok ediyor” itirazına ilginc yanıtlar verdi. Zeytinburnu’nda tartışma konusu olan OnaltıDokuz isimli projelerle ilgili sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Benim haberim yoktu, firmayı uyardım, dinlemediler. Her geldiğimde binaları sayamam ki, yıldızları saymak mumkun mu? Gozum kulağım olun, birlikte onleyelim” dedi. Partisin İstanbul milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Erdoğan, şunları soyledi:

BENİ DİNLEMEDİLER, KUSTUM

Benim her yapılandan haberim olması mumkun değil. Bir bakıyorum bina yukselmiş. Benim gozum kulağım olun, belediye başkanlarını ve beni uyarın. Zeytinburnu’nda tartışma konusu olan o binaların sahibiyle konuştum. Traşlayın dedim, ozellikle rica ettim. Cok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hicbir şey yapmadılar. O nedenle cok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum.

YILDIZLAR GİBİ SAYAMAM Kİ

Benim nereden haberim olsun. Bunları gordukce kahroluyorum. Her İstanbul’a geldiğimde binaları sayamam ki, yıldızları saymak mumkun mu? Ben kulturumuze uygun bir mimariden yanayım, bunu her yerde soyluyorum. Ankara’da da şehrin dokusuna uymayan bir yapılaşma var. İstanbul’da da boyle. Dikey yapı benim onaylamadığım bir şey, yatay bina yapılmasından yanayım. 4 kat yer altında 4 kat yer ustunde olmalı.”

Zeytinburnu’nda yer alan ‘OnaltıDokuz’ kuleleri, Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultanahmet otellerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul’un ilk konut projesi.

Kaynak