Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Mudurluğu'nce Artvin'deki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda gectiğimiz yıllarda yaptırılan, Turkiye'nin en yuksek cam seyir terası, ziyaretcilerden yoğun ilgi gordu.
2016 yılının Ekim ayında hizmete giren ve il merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaktaki Sıkıldım Kayası mevkisinde 490 metre rakımda, Hatila Deresi'nden 220 metre yukseklikte sarp kayalara monte edilen seyir terası, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Kaya birleşim noktasından 15 metrelik mesafeye uzanan cam seyir terası, 7 metre uzunlukta ve 7,5 metre genişliğe sahip. Yaklaşık 50 metrekare genişliğinde cam alana sahip seyir terası, son baharla birlikte ziyaretcilerinin akınına uğruyor.
[h=3]"CAMIN USTUNDE DURMAK URKUTUCU"[/h] Cam seyir terasının uzerinde ziyaretciler ilk deneyimlerinde heyecan ve tereddut yaşarken bir sure sonra da eşsiz doğa manzarasının keyfini cıkarıyor. Ziyaretcilerden Ezger Kaşka, "Turkiye'nin en yuksek cam seyir terası olduğu icin merak ettik ve gelip gormek istedik. Cok beğendik guzel yapılmış bir yer. Aşağısı cok yuksek, insan ister istemez tedirgin oluyor. Hatta birlikte geldiğimiz bazı arkadaşlarımız cıkamadı. Camın ustunde durmak urkutucu olduğu kadar bir o kadar da heyecanlı" dedi.
[h=3]"YUKSEKLİK KORKUMUN OLDUĞUNU BURADA HİSSETTİM"[/h] Hatay'dan cam seyir terasını gormek icin gelen Ali Calışkan ise "Arkadaşlarla birleştik turizm amaclı gezmeye geldik. Karadeniz'i gezdik, en cok merak ettiğimiz yerlerden birisi de cam seyir terasıydı. İlk defa cıkıyorum, yukseklik korkumun olduğunu burada hissettim. İnanılmaz deneyimdi benim icin. Bu heyecanı yaşamak icin değerdi" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA