Huzur ve Hitab Makamında 20. Mektub(2)

Seni seviyorum Allah’ım.. Cunku hayatı veren sensin.. Hayatı rızıkla devam ettiren de sensin. Hayata lazım olan şeyleri hazırlayan da sensin. Hayatın yuce gayeleri sana aittir ve en onemli neticeleri sana bakar, ve yuzde doksan dokuz meyveleri sana aittir. Bundan dolayı hayatın ağır yukunu omzuma alıp zahmet cekmiyorum. Hayatın yok olmasını duşunup huzne duşmuyorum. Yalnız dunyevi ehemmiyetsiz meyvelerini gorup, dunyaya gelişimden pişmanlık duymuyorum. Vucut gemimdeki hayat makinesinin sana ait olduğunu ve senin de Hayy ve Kayyum olduğunu biliyorum. O gemide sadece bir dumenci nefer olduğumu biliyor, vazifemi yapıyor ucretimi alıyor ve keyfime bakıyorum. O hayat gemisinin ne kadar kıymetli olduğunu ve ne kadar guzel faydalar verdiğini ve gemi sahibi olan Senin ne kadar Kerim ve Rahim olduğunu duşunuyor, mutlulukla şukrediyorum. Anlıyorum ki vazifemi istikametle yaptığım vakit, o geminin verdiği butun neticeler benim amel defterime gecer, bana baki bir hayatı temin eder, ebedi olarak hayatlandırır.

Seni seviyorum Allah’ım.. Cunku olumu veren sensin.. Olum sendendir.. Başı boş bir hadise değildir. Yani, sen bizi hayat vazifesinden terhis edersin, fani dunyadan yerimizi değiştirirsin. Hizmet kulfetinden azad edersin. Yani fani gecici hayattan baki hayata alırsın. Seni seviyorum cunku olum idam değil, hiclik değil, yokluk değil, sonmek değil, ebedi ayrılık değil, tesaduf değil, sahipsiz bir yok oluş değil. Olum hikmeti sonsuz, rahmeti sonsuz tarafından bir terhistir, bir mekan değişikliğidir. Sonsuz mutluluk diyarına, asli vatana bir sevkıyattır. Sevdiklerinin ve sevdiklerimizin yuzde doksan dokuzunun bulunduğu berzah alemine bir kavuşma kapısıdır..

Seni seviyorum Allah’ım... Cunku butun kainatın mevcudatında gorunen ve muhabbet vesilesi olan kemal, guzellik ve ihsanın hadsiz bir derece ustunde bir cemal(guzellik), kemal(mukemmellik), ihsan(ihsanda bulunma) ın sahibi sensin.. Ve butun sevilenlere, sevgililere bedel Senin cemalinin bir cilvesi kafi gelir. Sevdiklerimizin yok olup gitmelerine bedel senin yokluktan munezzeh olman, kusurdan Muberra olman; sevgililerimizin ayrılığının kalp ve ruhumuzda actığı yaraları tedavi ediyor. Madem sen varsın ve bakisin, başkaları ne olursa merak cekmeyiz. Cunku gercek Cemal, Kemal ve İhsan sahibi ve dolayısıyla gercek muhabbete layık sensin. Başkaları senin Cemalinin, Kemalinin ve İhsanının golgelerinden ibarettir.Onlar bir nevi aynadırlar.. Aynada gorunen de sensin, aynadaki Cemale, Kemale ve İhsana muhabbet de sanadır. Aynanın değişmesi senin cemalinin şaşaasını tazeleştirir. Guzelleştirir. Madem sen varsın, oyleyse her şey var.

Seni seviyorum Allah’ım.. Cunku her hayır ve iyilik ancak senin elindedir. Cunku sen Alimsin. Her şeyi bilensin.. Senin ilmin her şeyi kuşatmıştır.. Benim gizli acık butun amelim katında yazılıdır. Her yaptığımız iyilik senin defterine gecer. Her işlediğimiz salih amel, iyi iş senin defterine kaydedilir. Hayatımın neticelerinin kaydedilmiş olmasından dolayı sana hadsiz teşekkur ederim..

Seni seviyorum Allah’ım.. Cunku sen Kadirsin.. Hicbir şey sana ağır gelmez.. Bir baharı yaratman bir cicek kadar kolaydır. Cenneti yaratmak, bir bahar kadar sana rahattır. Senin her gunde, her sende, her asırda yeniden yeniye icad ettiğin hadsiz sanat eserlerin; senin sonsuz kudretine sonsuz dillerde şahitlik yaparlar. Kudretinde hicbir cihetle noksaniyet yoktur.Benim bu kucuk bahcemi yarattığın gibi, cenneti dahi benim icin yaratabilir ve yaratmışsın ve bize mukaddes kitaplarında vaad etmişsin. Vaad ettiğin icin mutlaka yaratacaksın. Cunku vaadini yerine getirmemek ya aczden yada cehlden (bilmemekten) dir. Kainatı emrine amade eden kudretin aczden munezzeh olduğu gibi her şeydeki muhteşem hikmetin kaynağı olan ilmin cehlden muberradır.. Yani bilerek vaad ediyorsun, sonsuz kudretinle de yaratıyorsun..

Seni seviyorum Allah’ım.. Cunku donuş sanadır. Bu fani dunyada yokluğa, karanlığa, unutulmaya, curumeye, dağılmaya değil; bekaya, baki bir vucut bulmaya, ışık yurduna, Sahip ve Malikimizin tarafına gidiyoruz. Ayrılığa değil kavuşmaya gidiyoruz.. Seni seviyorum Allah’ım.. Cunku beni daire-i huzuruna alıyorsun.. Doğrudan doğruya seni, yani Yaratıcımı, Mabudumu, Rabbimi, Seyidimi, Malikimi bileceğim…Sana kavuşacağım. Huzuruna ereceğim..