Siirt'teki Botan Vadisi manzaralı delikli taş olarak bilinen Rasıl Hacar'a turist akını yaşanıyor. Bolgede oluşan huzur ortamıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Rasıl Hacar'a gelenler, delikli taşta cektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Siirt'teki Botan Vadisi manzaralı delikli taş olarak bilinen Rasıl Hacar'a turist akını yaşanıyor. Bolgede oluşan huzur ortamıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Rasıl Hacar'a gelenler, delikli taşta cektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

İl Ozel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, Rasıl Hacar'ın Siirt'in onemli turizm alanı olduğunu ifade ederek, “Daha once burası atıl durumdaydı. Yapılan restorasyon calışmalarıyla burayı modern bir hale getirdik.

Burası Botan Vadisi'ne hakim olan bir yerimizdir. Son zamanlarda ziyaretci sayısında artış yaşandığını goruyoruz bu da bizim icin onemli bir gelişmedir" dedi.

Botan Vadisi manzaralı Rasıl Hacar'a gormeye gelen yerli ve yabancı ziyaretciler, 350 metre yukseklikte hatıra fotoğraflı cektirmenin keyfini cıkarıyorlar. Batman, Van, Diyarbakır'ın yanı sıra Fransa'dan gelen ziyaretciler, Rasıl Hacar'ın gorulmesi gereken bir yer olduğunu aktardı.

FRANSA'DAN GELEN 45 KADIN, RASIL HACAR'A HAYRAN KALDI
46 yıldır Fransa’da yaşadığını anlatan aslen Iğdırlı, Aliye Hekim, duzenlenen tur programıyla buraya geldiğini soyledi.

Bolgeyi ziyaret etmeye karar verdiğinde cevredekilerin buralara gitmemesi konusunda yapılan uyarılara aldırış etmediğini soyledi.

Hekim, “46 yıldır Fransa’da yaşıyorum. Ancak aslen Iğdırlıyım, ulkemi cok seviyorum buraların hasreti icerisinde yaşıyoruz. Bu tur etkinlikler ile buralara gelmeye calışıyoruz. Mardin, Batman, Van gibi bircok ili gezdik son olarak Siirt’e geldik ve burada gorduğum manzara beni şok etti.

Buraları daha once bir tek televizyonlarda goruyorduk. Ancak şimdi geldik kendi gozlerimiz ile gorduk. Fransa’da ailem bana oralara gitme cok tehlikelidir dediler. Anca ben ve arkadaşlarımız aldırış etmedik 45 kadınla buraya geldik ve geziyoruz. Buralar cennettir" dedi.

İnternethaber