Ege Bolgesi'nin gozde turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim, turizmcilerin yuzunu gulduruyor. Turizmcilerin "kucuk İngiltere" dediği Didim'de, son 3 yılın en yoğun turist rezervasyonunun gercekleşmesi turizmcilerin sezonu rekorla kapatacağı umudunu artırdı.
Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, yaptığı acıklamada, turizmde gecen yılın nisbeten iyi gectiğini, bu yıl ise son 5 yılın rakamlarının uzerinde bir turisti ağırlayacaklarını soyledi.
Otellerin gecen yıl yuzde 85 dolulukla sezonu kapattığını anlatan Cengiz, "Bu sene daha iyi olacağını goruyoruz. Otelci arkadaşlar ve tur operatorleriyle yaptığımız goruşmeler, bu yıl otellerdeki doluluk oranının yuzde 90’ın uzerine cıkacağını gosteriyor." dedi.
"REKOR SAYIDA İNGİLİZ TURİST BEKLİYORUZ"
İlceye daha cok İngiliz turistlerin geldiğine işaret eden Cengiz, şunları soyledi:
"Rezervasyonlar da gosteriyor ki 2018’de biraz hareketlenen İngiltere pazarında bu yıl rekora ulaşabileceğimizi soyleyebilirim. Balkan pazarında her zaman olan hareketliliğimiz devam edecek. İngilizlerde olduğu gibi Alman turist sayısında da bu yıl bir artış bekliyoruz. Bu sezon cok iyi gececek. 9 gunluk tatille birlikte de sezona cok hızlı bir giriş yapacağız. Butun erken rezervasyon kontenjanları da doldu. Bundan sonra normal satışlar devam edecek."
Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Ozden ise turizmde sıkıntılı donemlerin geride kaldığını ifade etti.

"SEZONU YUZDE 100 DOLULUKLA KAPATACAĞIMIZI DUŞUNUYORUM"
İlcedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde şu andaki doluluk oranının yuzde 50 civarında olduğunu aktaran Ozden, "Asıl hareketlilik onumuzdeki aydan itibaren başlıyor. Sezon boyunca tum otellerin yuzde yuze yakın bir dolulukla sezonu tamamlayacağını duşunuyorum." diye konuştu.
Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde de oncu olduğunu aktaran Ozden, gunubirlik gelen turistin kent merkezindeki esnafa katkısına işaret etti.
Ozden, "Bizim ulaşmamız gereken hedef kişi başı turistin harcama kapasitesini artırmak ve sezonu uzatmak. Yazın beş-altı aya sıkışmış bir turizm sezonu ve geriye kalan zamanlarda boş ve kapalı olan tesisler var. Bir şekilde alternatif turizmle, yeni urunlerle, yeni birtakım calışmalarla turizm sezonunun yayılması gerekmekte. Bunu da becerebildiğimiz zaman Turkiye turizmden cok ciddi rakamlar kazanır hale gelecek. '70 milyon turist 70 milyar dolar' turizm hedefi hicbir şekilde hayal değil." ifadelerini kullandı.
İnternethaber