9 gunluk Ramazan Bayramı tatili oncesi Ege kıyılarında hazırlıklar suruyor. Erdek Kaymakamı Ekrem Calık, "Ramazan Bayramı tatilinin 9 gun cıkarılmasının, ilce turizmi icin can suyu olacağına inanıyorum" dedi.

Erdek’te turizm mevsiminin genelde okulların tatil olmasıyla başladığına dikkati ceken Calık, "9 gunluk bayram tatili icin ilcemizdeki turistik tesislerin cok sayıda rezervasyon aldığını goruyoruz. Bu durum da, sezona tam anlamıyla girilmeden bile Erdek’in dolacağını gosteriyor. Erdek, genelde yerli turizme hizmet eden bir yore. Bayramda guney ve Ege sahillerindeki turistik tesislerin tamamıyla dolu olmasının, Erdek’e de turist akınını hızlandıracağını duşunuyorum" dedi.

Erdek’in turizm potansiyelinin cok yuksek olduğunun altını cizen Kaymakam Calık, şunları soyledi:

"Erdek’te deniz-kum-guneş ucgeninin guzelliğinin yanı sıra bol oksijen de var. Kapıdağ, Kazdağları’ndan sonra ulkemizin en cok oksijen bulunduran ikinci yeri. Aynı zamanda cok zengin bir bitki ortusune sahip. İc turizm olarak cok onemli bir yore konumunda. İlcemiz ayrıca tarih ve arkeoloji acısından da cok zengin. Kyzikos ve Zeytinliada gibi cok değerli oren yerlerimiz var. Kyzikos, cok buyuk bir antik kent. Eğer ortaya cıkarılabilirse Efes capında tarihi Erdek turizminin hizmetine sokabiliriz. Erdek, eğer markalaşmayı başarıp turizmini ceşitlendirebilirse halen ortalama 3,5 ay olan turizm sezonunu 4 mevsime yayabilir".

"GUVENLİ BİR İLCEYİZ"

Erdek’in İstanbul ve Bursa gibi buyuk kentlere yakınlığının turizm acısından buyuk bir avantaj olduğuna işaret eden Calık, "Erdek, her zaman olduğu gibi turizm sezonunda da cok guvenli bir belde. Guvenliğin surmesi icin her ceşit denetim yapılıyor" dedi. Erdek’in turizm acısından cok elverişli bir coğrafi bolgede yer aldığına da dikkati ceken Kaymakam Ekrem Calık, "Eğer cağdaş tesisler ve hizmet sektorune onem verilirse Erdek, yaz-kış turist ceker" diye konuştu. Erdek’in, eğlenceden cok dinlenme ozelliğinin ağır bastığını belirten Calık, "İlcemizin, gelecekte ‘Sakin Kentler’ statusune katılabileceğini duşunuyorum. Bu arada Ocaklar Mahallesi’nin, gerekli calışmalar yapılarak termal turizmine de kucak acabileceğine inanıyorum. Boylece bu mahallemizde dort mevsim turizm yapılabilir" dedi.

(İHA)