ASR SURESİ
BismillahirrahmÂnirrahîm
1.2 Andolsun zamana ki, insan gercekten ziyan icindedir.
3. Ancak, iman edip de sÂlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).
Zaman kavramı sadece algıdan ibaret iken,şu yerleşik hayatlarımız icinde oyle dunya telaşesi icine kapılıyoruzki,aslında 'ne kazanacakken' 'ne kaybettiğimizi' bilmiyoruz.
bir zikr yapsan Allah'a yaklaşsan
ama bir diğeri bakıyorsun farklı uğraşlar icerisinde ziyanda (kumar,zina,kadın,alkol,uyuşturucu)
Aldığımız bir nefes bile NİMETKEN, şukrediyormuyuz Allah'a,
Cenab-ı Allah, diyorki ayeti kerimede;
Allah katında bir gun bizim saydığımız bin yıl gibidir
Sonra mahşer-i duzen geldiği zaman,Kar'ı ne olacak insanın?
20 yaşından 50'sine kadar tutturabildiği ereksiyon ile hep yaklaştığı ve ovunduğu (bu yaşta bunları yaşamazsam ne zaman yaparım fikriyle) KADINLAR mı kurtarır insanı?
veya 18'inden 40'lara değin bilgisayar başında chat,oyun,eğlence yapıp en son
kabire gireceği zamanmı?
ASR SURESİ'nde Cenab-ı Allah 'zamana dikkat cekiyor'
Zamanı iman ile işlediğin salih amelde,zikirde sorar Cenab-ı Allah,
ki Allah ne diyor;
56- Ben, cinleri de, insanları da, yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.
YANLIZCA ALLAH'A İBADET, başka hicbir şey değil
Ama bakıyorsun Ahir-zaman dunyasında, sanki tutturabildiğine Cennet'te kişi,
bir kez olsun 'olum'u anımsamayan,bir 24 saatte EL ACIP 'ALLAHIM' demeyen,gecesi gunduzu şehvet,şeytan peşinde
Temelde oyle bozuğuzki, bizim halkımızda hep YAŞLANINCA KILARIM NAMAZ duşuncesi var.
Yaşlanacağının garantisini nerden aldıysa hani,
İşte boyle, Allah (c.c), Yaratan Allah bizi Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)'in yolunda, Kur'an-ı Azimuşşan yolunda, Hak yolunda ibadet eden, yuce kemali sıfatı dilinden zikirle duşmeyen,bedeni zikirle yoğrulan, sahabe temizliğinde, cemali ALLAH NURU kullarından eylesin.
Cenab-ı Allah bize kendi ruhundan ufledi,bir balcık camurdan yaratıp, duşunebiliyormusunuz o ruhu taşıyan kişi BİR GUNAHLA ALLAH'IN KARŞISINA CIKMIŞ OLSUN...!!!
Cenab-ı Allah bizi, tevbesi kabul edilmiş,bağışlanması hak,rahmeti mağfireti,istiğfarı uzerinde, nuru onunde ve sağında olan,yuzu apak mumin kullarından eylesin.
Allah (c.c) Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) ummetinden razı olsun...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bir sure oku,.. Sonra gozlerini kapat. ve SOYLE. (Allah birdir)