“Aklı başında hicbir adam gormedik ki Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumadan uyusun.” Bu soz Hz. Omer ile Hz. Ali’ye (ra) aittir. Bakara Suresi’nin son iki ayetinin ne kadar onemli olduğunu Kainatın İftihar Tablosu’ndan bizzat işitmişler ve bu iki ayeti hayatları boyunca uyumadan once okumuşlar.
Hz. Peygamber “Amenerrasulu” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti hakkında bakın neler uyuruyorlar: “Her kim geceleyin Bakara Suresi’nden bu iki ayeti okursa ona yeter.” “Allah Teala, Bakara Suresi’ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunları bana, Arş’ın altındaki bir hazineden verdi. Bunları oğreniniz, kadınlarınıza, cocuklarınıza belletiniz, oğretiniz. Cunku bunlar salattır (namazdır), hem duadır, hem Kur’an’dır.”
Efendimiz’in (sas) bu kadar onemle vurguladığı Bakara Suresi’nin son iki ayetinin meali hakikaten cok muazzam hele de bu gunlerde daha da bir anlam kazanıyor. Şoyle ki; “Peygamber, Rabbi tarafından kendisine ne indirildi ise ona iman etti, muminler de. Onlardan her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine iman etti. “O’nun resullerinden hicbirini diğerinden ayırt etmeyiz.” dediler ve eklediler “İşittik ve itaat ettik ya Rabbena, affını dileriz, donuşumuz Sana’dır".
Allah hicbir kimseyi guc yetiremeyeceği bir şekilde yukumlu tutmaz. Herkesin kazandığı iyilik kendi lehine, işlediği fenalık da kendi aleyhinedir. Ya Rabbena! Eğer unuttuk veya kasıtsız olarak yanlış yaptıysak bundan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbena! Bizden oncekilere yuklediğin gibi ağır yuk yukleme. Ya Rabbena takat getiremeyeceğimiz şeylerle bizi yukumlu tutma. Affet bizi, lutfen bağışla kusurlarımızı, merhamet buyur bize. Sensin Mevlamız, yardımcımız. Kafir topluluklara karşı Sen yardım eyle bize.”
Şimdi teklifimizi yapalım: Efendimiz’in buyurduğu gibi bu iki ayeti bir hafta icinde bilmiyorsak once kendimiz oğrenelim sonra eşlerimize, cocuklarımıza oğretelim ve bugunden itibaren her gece yatmadan once mutlaka okuyalım.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Her gece yatarken neden Âmenerrasulu okumalıyız?