Ramada İstanbul Taksim Genel Muduru Ali İmdat Ucar İstanbul ve Turkiye otelciliği ile ilgili goruşlerini anlattı. Ucar "Turk otelciliğinin geneline baktığımızda aile şirketlerinin hÂkimiyetini goruyoruz. Bir şirketin uluslararası arenaya cıkabilmesi ve profesyonelce yonetilen otel markaları ile rekabet edebilmesi icin aynı yonetim yapısına ulaşması gerekir" dedi.



Ramada’nın sektorde bir marka değeri olduğunu ve bir otel icin bilinirliğin buyuk onem taşıdığını vurgulayan Ramada İstanbul Taksim Genel Muduru Ali imdat Ucar; “Yatırımı yapmak kadar, tanıtım yapmak da buyuk onem taşıyor. Tanıtım icin de belirli butceler gerekiyor. Bir zincirin icinde olmadığınızda, sadece gelip otelinizde konaklayanlar sizi tanıyor. Onun dışında kalitenizi anlatmak ve tanıtmak icin efor, zaman ve para harcamanız gerekiyor. Bilinen bir marka altında hizmet verdiğinizde tanıtım icin harcayacağınız eforu ve zamanı iceriye donuk niteliğe ve kaliteye harcıyorsunuz” diye konuşuyor.

Tesisin yenilenen yuzuyle eko-modern bir cizgi yakaladığını belirten Ramada İstanbul Taksim Genel Muduru Ali imdat Ucar, yaşanan değişimle neleri hedeflediklerini anlattı…

Markaya odediğiniz para ile tanıtıma harcadığınız parayı kıyaslayabilmek mumkun mu?

"Bircok değişken olduğu icin kıyaslamak doğru olmaz. Markaya biraz daha fazla para odeseniz bile karşılığını alıyorsunuz. Diğer turlu tanıtım icin harcadığınız paranın bir garantisi ve hesaplanabilir, olculebilir tarafları daha az. Lokal bir marka olduğunuzda kendinizi tanıtabilmeniz icin 5-6 yıl zamana ihtiyac var. Bu buyuk bir kayıp. Bu nedenle biz birkac zincirle goruşerek karar verdik ve 15 yıllık bir anlaşma yaptık. Bu bolgede bizden başka zincir yok. Fakat yakın zamanda artacağını duşunuyorum."

'TUM ZİNCİRLERİN İSTANBUL'A İLGİSİ VAR'

Uluslararası otel zincirleri taviz vererek mi geliyorlar? Sizce bu alanda kimin eli daha guclu?

"Kuşkusuz buyuk zincirlerin sektorde bir yeri ve marka bilinirlikleri var. Ancak kesin olan şu ki onların bir marka değeri varsa, İstanbul da bir marka. Bu nedenle ozellikle İstanbul’a her zaman ilgi yuksek. Şehrin turizmdeki etkisinin guc gectikce arttığı da ortada. O nedenle İstanbul’da orta vadeli değil, uzun vadeli yatırımlar hedefleniyor."

'ONUMUZDEKİ 5 YILDA DOLULUK ORANLAR DUŞECEK'

Yeni ulaşım projeleri neleri değiştirir?

İstanbul’a turist havayoluyla geliyor. Hava alanlarının kapasiteleri sınıra dayanmış durumda. 3uncu havalimanı acılana kadar, artan yatak arzından dolayı, otellerin doluluk oranları belirli olculerde duşecek. Gelen turist sayısındaki artışın da yatak arzına denk gelen bir talep oluşturmayacağını duşunuyorum. 3'uncu havalimanı acıldığında, Ataturk Havalimanı’nın kapasitesi duşurulecek. O bolgedeki havaliman otellerinin onumuzdeki yıllarda ciddi sıkıntılar yaşayacağını duşunuyorum. Diğer yandan kent merkezinde hizmet veren otellerin ise populerliğini artırmaya devam edeceğini tahmin ediyorum."

Turkiye’den uluslararası otel markası cıkar mı?

"Turk otelciliğinin geneline baktığımızda aile şirketlerinin hÂkimiyetini goruyoruz. Bir şirketin uluslararası arenaya cıkabilmesi ve profesyonelce yonetilen otel markaları ile rekabet edebilmesi icin aynı yonetim yapısına ulaşması gerekir. Bugun ailenin calışkanlığı ile yukselen otel markaları yarın ikinci veya ucuncu kuşak goreve geldiğinde aynı başarıyı gosteremeyebilir. Fakat ticari başarıda esas olan devamlılık ve standartların geliştirilerek surdurulebilmesidir."

Kaynak

__________________